Duitslands Reggae Festival – Summerjam

Het leven op een positieve, diverse en tolerante manier op elkaar afstemmen – dat is het motto van Summerjam. Als een van de grootste reggaefestivals in Europa, trekt het elk jaar grote menigten en biedt het altijd een unieke ervaring. Eenmaal per jaar komen allerlei mensen in Keulen bijeen om gedurende 3 dagen het feest aan de Fühlinger See te vieren en liefde en verdraagzaamheid te vieren.

Van Bob Marley tot Seeed

De eerste Summerjam in 1985 was een onverwacht succes. De organisatoren waren niet zeker of het een succes zou worden. Oorspronkelijk was het maar een eendaags concert en omdat reggae niet echt bekend was in Duitsland, was het succes niet te voorzien. Maar toen gebeurde het – 8000 mensen kwamen naar Summerjam en het was duidelijk dat dit een toekomst had. Ondertussen is Summerjam het oudste festival in Duitsland en het oudste reggaefestival in heel Europa. Geïnspireerd door reggaelegende Bob Marley werd de muziektrend uit de jaren 80 naar Duitsland gehaald en is ook nu nog een fenomeen. Seeed and Gentlemen traden al op toen ze nog onbekend waren – nu zijn ze sterren.

https://www.instagram.com/p/BpZTFVaAe7h/

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Hoogtepunten van het Summerjam Festival

De afgelopen jaren zijn talloze acts samengekomen op Summerjam. Van Seeed tot Gentleman tot Alligatoah, Sean Paul en Capleton, het reggae-evenement van het jaar biedt ook muzikale diversiteit. Het motto verandert elk jaar – de geest blijft dezelfde: samen voor verdraagzaamheid, diversiteit en een positieve levenshouding. Direct aan de Fühlinger See wacht u elk jaar een ander zomeravontuur – warm weer, koude drankjes, luide muziek en de afkoeling recht voor uw neus. Wat wil je nog meer van een festival? Dat is waarschijnlijk een van de weinige dingen waar zelfs wij bij FIV je niet mee kunnen helpen.

Summerjam – Tickets en prijzen

Met zo’n gewild festival is het zeker de moeite waard om je festivalkaartjes vroeg te bemachtigen. Zoals bij veel grote festivals zijn ze vaak heel snel uitverkocht. Op dit moment zijn er de populaire “Early Bird”-tickets, die tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden. Het 3-daagse hard- of e-ticket kost u 110,-€, daarbovenop komt nog eens 8,-€ reserveringskosten. Dus als u zeker weet dat u naar Summerjam wilt gaan, ook al is de line-up nog niet bekend, moet u zich alvast verzekeren, want het aanbod is beperkt.

https://www.instagram.com/p/BlA4LtcHeTf/

Kamperen op het terrein

In tegenstelling tot andere festivals zoals Rock am Ring, of Hurricane, biedt Summerjam elke bezoeker die een weekendticket heeft gekocht de mogelijkheid om gratis te kamperen. Voor 2019 gaan de kampeerterreinen open op 04 juli 2019 om 08:00 uur. Vóór maandag 01.07. is kamperen in het gebied van de Fühlinger See niet toegestaan.

De stad Keulen zal actie ondernemen tegen wildkampeerders.

meer camping info:

  • Vanaf maandag 01.07.- 10.00 uur zijn de kampeerterreinen C2, C3, C4 open voor VORAB-CAMPER
  • Vanaf woensdag 03.07.-10.00 uur zijn alle kampeerterreinen open.
  • De prijs per persoon/per nacht is €15,- ( maandag, dinsdag, woensdag )
  • De campingpolsbandjes of festivalpolsbandjes moeten op alle dagen worden getoond bij de ingang van het campingterrein.
  • Vanaf donderdag 04.07.2019 is kamperen gratis.

Kampeerterreinen

De kampeerplaatsen zijn genummerd ter oriëntatie. Gelieve alleen de gemarkeerde kampeerplaatsen (C1-C6) te gebruiken, die plaats bieden voor iedereen. Alle paden moeten vrijgehouden worden! Dit zijn toegangswegen voor noodgevallen voor ambulances, brandweer, enz., om zo nodig snel levens te kunnen redden – het uwe of dat van uw vrienden. Kamperen is ten strengste verboden in het bos en op de parkings! Er is een kampeerdienst op alle kampeerterreinen. Hier vindt u informatie, koude dranken tegen eerlijke prijzen en koffie en ontbijt in de ochtend. Bij problemen, noodgevallen of suggesties zal het personeel van de kampeerdienst u graag helpen. De openingstijden zijn van donderdag 04.07. tot maandag 08.07.2019 (08.00 uur – 03.00 uur).

https://www.instagram.com/p/BkyKUUvFPvC/

Caravan Camping

Sinds 2018 kunt u tegen betaling ook een parkeerplaats huren voor uw caravan op de camping. Hier is een lijst van uw opties:

  • P5: rustig + toiletten met waterspoeling, staanplaatsen ter plaatse toegewezen. De staanplaatsen zijn 5x6m of 5x7m (65,-€ / staanplaats).
  • P8: naast de danszaal incl. elektriciteit 220 V max. 50 meter afstand, extra porta-potties. Wij bieden percelen aan in de klassen Standard (2,5m x 6m), Luxury (5m x 6m) & Business (5m x 8m).

Let op: elke passagier heeft ook een festivalticket nodig om toegang te krijgen tot de caravanterreinen. Aankomst is mogelijk vanaf woensdag 14:00.
Op de caravanstandplaatsen wordt geen bijzetting van de camping toegestaan. Alleen campers, caravans en kampeerbussen zoals de VW T4 of vergelijkbaar zijn toegestaan. Omgebouwde auto’s of stationwagons gelden niet als kampeerauto’s en de toegang is ook niet toegestaan met een geldig caravanticket.