Duitse stemmen – de hitlijsten van vandaag

Meer en meer muziekfans houden van Duitse zangers. De golf van Duitse rap is goed ontvangen en er is voor elk wat wils. Seks, drugs en geweld zijn niet langer de focus van de songwriters. Liefdesverdriet, vriendschap en reizen zijn evenzeer geliefde inhoud van de teksten. Een mix van zingen en rappen, met reggae en soul beats breidt de muziekscene uit en maakt ons allemaal aanstekelijk!

Mark Forster #1

De muzikant met de pet – bij radiostations, levensoptredens in tv-shows of muziekseizoenen als “The Voice Kids” of “Sing meinen Song”. Mark Forster bestormt niet alleen de hitlijsten, maar wint ook allerlei prijzen en onderscheidingen in de muziekindustrie. De succesvolle zanger en liedjesschrijver werd geboren als Marek Cwiertnia en is in de muziekindustrie bekend als Mark Forster. Hij staat sinds 2010 onder contract bij Four Music en heeft de ene hit na de andere. Innemend, grappig en hartelijk, Mark maakt het tot in de harten van zijn fans. Andere muzikanten zoals Sido werken ook graag met hem samen. Op TV wordt hij evenzeer gevierd om zijn charmante manier van doen als om zijn muziek. Hier is een beetje inzicht in zijn wereld!

Max Herre #2

Zang, rock, soul en reggae gecombineerd. Zijn invloeden zijn artiesten als Jay-Z, maar ook Black Thought, Bob Marley’s Natty Dread via Al Green’s Let’s Stay Together, de Engelse 70’s rockband Free, Ostbeat-muzikanten als Hansi Biebl en singer/songwriter Nick Drake. Muzikanten als Jimi Hendrix en Led Zeppelin behoren tot hen, evenals Udo Lindenberg, die waarschijnlijk als zijn sterkste invloed wordt beschouwd. Een zeer creatieve man in de Duitse muziekwereld – Max Herre. Niet alleen op de radio klinkt zijn stem uniek. Hij rockt ook live acts met zijn band en bezorgt iedereen kippenvel. Tussen Samy Deluxe en Motrip, geeft Max Herre ook heel wat stof tot nadenken!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

 

MoTrip #3

Een flair voor verfijnde rap tracks is iets waar MoTrip al lang bekend om staat. Zijn artiestennaam Motrip – “Mo” voor zijn voornaam Mohamed en “Mutrip” wat artiest betekent. Nauwkeurige rijmkunst, relaxte flow, onderscheidend stemgebruik, charisma, geweldige presence, enorme diepgang, een gevoeligheid voor de juiste beats en gelijkwaardige feature guests als Kool Savas, Sido of Samy Deluxe, dat is waar hij om bekend staat. Zijn diepzinnige teksten worden niet alleen goed ontvangen door hip hop fans, anderen vieren ook zijn muziek!

Sami Deluxe #4

Hij wordt gevierd als een origineel Hamburgse hip hop. Sami Deluxe staat bekend om zijn vocalen en reggae grooves. Hij is niet meer weg te denken uit de Duitse hip hop / rap scene. Thematisch voert zijn muziek terug naar zijn kindertijd. Zijn lied “Mimimi” betekent medeburgers met een migratie-achtergrond, vandaag een hymne waarvoor degenen die Samy Deluxe vieren. Van Gentleman tot Haftbefehl, hij heeft met Allen gewerkt. Je zou hem moeten kennen!

GZUZ #5

Zijn muziek is net zo stoer als zijn jeugd. Iedereen kent zijn harde stem uit de muziekscene. Met de jongens van de 187er Straßenbande veroveren ze de hitlijsten en halen ze de podia uit elkaar. Naast enkele illegale evenementen, heeft GZUZ een steile carrière in de muziekindustrie. Ondanks harde woorden en zware onderwerpen zijn zijn teksten altijd eerlijk en met club beats draaien ze zelfs op de radio, TV of in nachtclubs. Veel artiesten willen werken met de ster van de rap. Hier zijn wat recente nummers!