Top 13 Festivals 2019

Het is warm, het bier is koud en de tenten zijn opgezet – het festivalseizoen begint. Mensen van over de hele wereld reizen af om de verschillende festivals in Duitsland te vieren. Van Rock am Ring tot Splash!, de keuze is reuze, dus fans van elk muziekgenre komen aan hun trekken. Wij van FIV hebben de top 13 festivals voor je uitgezocht die je zeker moet kennen voor 2019.

Rock im Park & Rock am Ring

De bekendste rockfestivals in Duitsland zijn Rock am Ring en Rock im Park. De twee festivals vinden tegelijkertijd plaats van 07.06.2019 tot 09.06.2019. Gedurende drie dagen zullen de Nürnburgring in Rijnland-Palts en de Zeppelinplatz in Neurenberg op hun grondvesten schudden. Op in totaal vier podia wordt muziek van elke stijl ten gehore gebracht, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Het Rock am Ring / Rock im Park Festival staat garant voor grote live-acts. Daarom treden ook volgend jaar weer bekende en internationaal succesvolle artiesten op. Met een bezetting van ca. 90 bands en een bezoekersaantal van bijna 100.000 is de diversiteit voorgeprogrammeerd, de sfeer uitbundig en is het een evenement dat iedere rock/pop-fan meegemaakt moet hebben. Acts als Slipknot, Die Ärzte en Tool zijn al bevestigd voor 2019.

https://www.instagram.com/p/Bp4fIczASHD/

Helene Beach

De festival scene heeft ook veel te bieden voor electro fans. Elk jaar in juli is er het Helene Beach Festival, dat 25.000 electrofans naar Frankfurt Oder in Brandenburg lokt, vlak bij de Poolse grens. Met vier podia wordt het Helene Beach Festival direct aan het Helene-meer gehouden, wat voor welkome verkoeling zorgt bij de hoge temperaturen. Het Helenemeer werd in 2016 zelfs uitgeroepen tot het populairste meer van Duitsland en biedt het grootste binnenmeerstrand van Europa. Dus als u een onvergetelijk zomerfeest wilt meemaken, bent u bij ons aan het juiste adres met in totaal 150 acts. Dus pak je zwembroek in, vergeet je zonnebrandcrème niet en ga op weg naar het strandfeest van het jaar.

https://www.instagram.com/p/BmgRfyqlriB/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Met volle kracht

Van 28.06 tot 30.06.2019 is het weer zo ver. Het Full Force Festival opent zijn deuren voor zo’n 30.000 metal-, hardcore- en punkfans. Sinds 2017 wordt het festival gehouden in Ferropolis, Gräfenhainichen (20 km van Dessau). Met headliners als Beatsteaks en Apocalyptica komen ook metalheads aan hun trekken. De locatie is al enkele keren veranderd door de constante groei van festivalgangers, en nu zijn er zelfs pendelbussen voorzien om van de camping naar het festivalterrein te komen.

https://www.instagram.com/p/BoMFA6xnDEK/

Orkaan

Een festival dat absoluut iedereen kent is de Hurricane in Noord-Duitsland. Een festival dat al sinds 1977 fans van alle muziekgenres inspireert. Rock, pop, hip-hop, electro – diversiteit is aan de orde van de dag. Op twee openluchtpodia en een tentpodium gaat het feest door tot in de vroege uurtjes. Oorspronkelijk bekend onder de naam “Es rockt in der Heide”, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een van de bekendste festivals van het land.

https://www.instagram.com/p/BpUehtAAxHz/

https://www.youtube.com/watch?v=6w6ZDm5QZ0E

Southside

Het Zuid-Duitse pandent naar het Hurricane Festival in Noord-Duitsland vindt plaats in Neuhausen ob Eck. Het voormalige militaire terrein zal worden omgetoverd tot een ongelooflijk festivalterrein. Top DJ’s en andere internationale artiesten komen samen voor dit mega-evenement om de podia te laten schudden. Het festival begon in 1999 en nu reizen elk jaar bijna 60.000 mensen af naar een van de grootste feesten van het land. Het Southside Festival vindt op hetzelfde tijdstip plaats als het Hurricane Festival en de twee festivals delen ook de line-up.

https://www.instagram.com/p/Bp6oH49gtQE/

https://www.youtube.com/watch?v=hMHhz6JxJEE

Wacken

De absolute klassieker onder de openluchtfestivals is Wacken. Elk jaar maken tot 90.000 metalheads uit de hele wereld de pelgrimstocht naar het kleine dorpje in Schleswig-Holstein – Wacken. Natuurlijk moeten alle belangstellenden hun rubberlaarzen niet vergeten, want zodra het geregend heeft, verandert het festival in een gigantisch moddergevecht, maar dit doet geen enkele afbreuk aan de sfeer. Een absolute must voor alle metal fans!

https://www.instagram.com/p/Bp7FZpEF8Wx/

Fusion

Eén keer per jaar komen techno-fans samen om het Fusion Festival in Lärz te vieren op een voormalig militair vliegveld. De gasten van het festival moeten hun vrijheid kunnen uitleven. Om ongecontroleerd en ongeremd te zijn. Het unieke concept van de organisatoren geeft je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Elk jaar bezoeken zo’n 70.000 mensen van over de hele wereld het kleurrijke spektakel. Wij van FIV kunnen het iedere techno-fan alleen maar aanraden om aan deze ervaring deel te nemen.

Natuur Een

De place to be voor elke electro fan in Europa is het Nature One Festival. Het is niet alleen een van de grootste maar ook een van de beste in Europa. Elk jaar komen zo’n 65.000 bezoekers naar het evenement om de beste dj’s van de electro scene live te horen. Tot 300 DJ’s en live acts treden op in totaal 4 hoofdverdiepingen en 19 clubverdiepingen en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

https://www.instagram.com/p/Bptxl0ADzl3/

Summer Jam

We hebben ook iets voor reggae fans – het Summerjam Festival in Keulen. Elk jaar tijdens het warme seizoen biedt de Summerjam aan de Frühlinger See een uitbundige sfeer. Als een van de grootste festivals in de reggae en dancehall scene, komen sinds 1985 elk jaar zo’n 30.000 mensen samen om een adembenemende tijd te hebben. Met artiesten uit internationale takken als Afrika en het Caribisch gebied. Naast twee podia voor dans en zang is er ook een groot foodcourt waar iedereen iets te eten kan vinden.

https://www.instagram.com/p/BlbPtkbn0-A/

Parookaville

EDM en electro fans, Parookaville wacht op jullie. Als HET EDM festival in Duitsland, dat pas sinds 2015 bestaat, trekt het nu al 80.000 fans (en stijgend!). Het festival vindt één keer per jaar plaats, vlak aan de Nederlandse grens in de stad Weeze. Wat het festival zo bijzonder maakt is het idee erachter, om een soort dorp te creëren voor alle festivalbezoekers, hoe gek is dat? Je krijgt zelfs je eigen “paspoort” om het dorp binnen te komen. Dus pak je koffers en ga naar Parookaville in Weeze.

https://www.instagram.com/p/Bp2iMx0A_wC/

Splash!

Natuurlijk zijn we onze hip hop fans niet vergeten. De plek voor jou is de Splash! Het evenement geniet internationale populariteit en tot 20.000 bezoekers van over de hele wereld trekken naar Ferropolis om dit evenement live mee te maken. Hiphopsterren als Casper, Wiz Khalifa en Macklemore hebben er in het verleden opgetreden. 2 hoofdpodia en 2 feesttenten wachten op u.

https://www.instagram.com/p/Bp5wRgThKLr/

 

Dijkbrand

Het Deichbrand Festival vindt plaats direct aan de Noordzeekust van Cuxhaven. Gerenommeerde artiesten uit de rock-, pop- en indiescene treden op in totaal vier podia op het terrein rond de Nordholzer Seeflughafen. Dat is reden genoeg voor zo’n 60.000 bezoekers om erheen te reizen. Bij Deichbrand heeft u ook de mogelijkheid om in het zogenaamde Comfortdorp te verblijven en een volkstuintje, een houten hut, een tipi of zelfs een iglo voor drie of meer personen te huren tegen een kleine vergoeding, afhankelijk van uw voorkeur. Zwemmen of andere activiteiten op het Noordzeestrand zijn dus gepland en zelfs uitdrukkelijk gewenst. Een festival met een extra strandvakantie: voor ons meer dan genoeg reden om het Deichbrand Festival een van de beste festivals van Duitsland te noemen.

https://www.instagram.com/p/BpxCIYqFHyq/

Mayday

Het rave indoor evenement van het jaar is MayDay. Vergeleken met de andere festivals duurt het maar 14 uur, maar dat maakt het niet slechter. Van 19.00 tot 9.00 uur gaat het rave-feest van het jaar los. Meer dan 30 verschillende live acts en DJ’s kenmerken de avond. Slapen doe je in de auto of in een accommodatie, want er is geen camping beschikbaar.

https://www.instagram.com/p/BpmrnwUHED-/