Word een model: Sollicitatietips, modellencoaching & modellenbureau

Parijs, Londen, New York – commercials, catwalk jobs, showrooms, shoots. De eisen die aan het beroep van model worden gesteld, zijn even gevarieerd als de modemetropolen.
Kendall Jenner, Gigi Hadid en Adriana Lima behoren tot de best betaalde modellen ter wereld. Maar geen enkele industrie combineert fantasie en realiteit meer dan de modewereld.

Tip! Interview met modellenbaas Stephan Czaja(CM Models): Model worden

Model worden: Vereisten, aantrekkelijkheid en persoonlijkheid

Spannende persoonlijkheden, werken met stylisten en fotografen, reizen door vele wereldsteden, dat is wat veel jonge meisjes wensen. Maar om zover te komen, moet je voorbereid zijn op een lange weg. Je moet voldoen aan de specificaties en toch dat bepaalde iets hebben. Modellen leren al op jonge leeftijd om te gaan met onaangename werktijden en om ver weg te zijn van hun familie en eigen vrienden. Om professioneel en voorbereid te zijn, is het belangrijk om ervaring te hebben met proefopnamen en om een professionele portfolio te kunnen voorleggen. Gebaren en gelaatsuitdrukkingen, poseren en gedrag bij castings kunnen niet thuis voor de spiegel worden aangeleerd.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Vereisten voor vrouwelijke en mannelijke modellen

In principe past niet elk model direct in elk gebied. Na verloop van tijd leer je verschillende gebieden te bestrijken en je eigen sterke punten op de voorgrond te plaatsen. Potentiële kandidaten moeten het Engels goed beheersen, aangezien het een voordeel is dat zij zelf kunnen communiceren. Om het in deze industrie vol te houden, moet je een zeker uithoudingsvermogen hebben, of je nu een meisje of een jongen bent. Elk bekend model doet aan sport en eet gezond om in vorm te blijven en zichzelf fit te houden.

Schoonheidsidealen & metingen als model

Geen enkel model hoeft foutloos te zijn, integendeel. Er zijn ongelooflijk veel modellen die aantrekkelijk zijn voor agentschappen vanwege bijvoorbeeld de spleetjes tussen hun tanden, grote moedervlekken of littekens op hun gezicht. Ook tatoeagemodellen zijn steeds meer in trek. Lichaamsgrootte en -afmetingen, alsmede leeftijd, zijn afhankelijk van de werkgever. Vaak staat in de vacaturetekst hoe ze eruit moeten zien. In veel modelbanen zijn er steekproeven voor de modellen en in het beste geval zou het model direct moeten passen.

Model bij H&M, Zara, Otto & Co.

Productiebedrijven of modellenbureaus werken meestal met H&M, ZARA & Co en zorgen voor je sedcard en sollicitaties. Het Hamburgse bedrijf OTTO werkt wereldwijd samen met 20 agentschappen en Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Heidi Klum en vele andere professionele modellen hebben al voor de Otto-lens gestaan. Bij Zara kun je de lookbooks, ontwerpers, stylisten en fotografen persoonlijk bekijken en de namen van deze mensen onthouden. U kunt via een onlineportaal een aanvraag voor H&M indienen door uw persoonlijke gegevens in te voeren en enkele foto’s toe te voegen. Over het algemeen wordt op internet zeer goed uitgelegd hoe men zich bij een bedrijf of agentschap moet aanmelden.

Om een gerenommeerd modellenbureau te vinden, moet u zich van tevoren goed informeren. Bureaus betalen vooraf, maken sedcards en foto’s en bouwen je strategisch op als model.

Een mannelijk model worden: Waar moet ik rekening mee houden?

Meer en meer mannelijke modellen verschijnen in het openbaar. Net als bij vrouwelijke modellen moeten de maat, de afmetingen en het charisma kloppen. Een zeker talent voor acteren zou een voordeel zijn. De ontwerpers willen dat hun collecties gepresenteerd worden door modellen, waardoor de outfit dat bepaalde iets krijgt. Op dit moment willen veel modellenbureaus mannen met opvallende gelaatstrekken, een mooi profiel, lange benen en een atletisch lichaam. Dus – als je je aangesproken voelt, solliciteer dan vandaag nog!

…. Jammer jongens, maar helaas kunnen jullie niet solliciteren voor Duitslands volgende Topmodel. Wist je dat meer dan tienduizend meisjes zich elk jaar aanmelden voor Heidi Klum’s model casting show? Velen hebben de droom om model te worden en proberen het via de springplank van de TV casting show. Niet alleen Heidi Klum is op zoek naar aanstormende modellen, maar ook Angelina Kirsch is elk jaar, samen met haar jury, in heel Duitsland op pad om het volgende supercurvy model te vinden. De sollicitatieprocedure voor TV casting shows is natuurlijk anders dan die van een klassiek modellenbureau.

GNTM & Curvy Supermodel: TV Casting Shows als doorbraak

Waarom houden de meeste jonge meisjes van GNTM? Vooral omdat je veel volgers op Instagram kunt verzamelen door mee te doen. Of je nu uiteindelijk wint of niet, meedoen is de moeite waard omdat de meesten van hen daarna heel goed als influencers kunnen werken. Het is zo makkelijk om mee te doen! Deze casting shows komen elk jaar met creatieve ideeën. Voor GNTM vult u online een aanvraagformulier in en kunt u uw documenten op een bepaalde datum op een bepaalde locatie afgeven. Zo moesten de kandidaten in 2017 een video op Instagram plaatsen met de hashtag #ichbinGNTM2017 waarin ze uitleggen waarom uitgerekend zij het volgende topmodel van Duitsland zijn. Heb je niet dezelfde afmetingen als de modellen op GNTM? Ondertussen worden meer en meer rondborstige modellen geboekt. Ashley Graham, bijvoorbeeld, is een wereldberoemd pluse size model en verscheen zelfs op Viktoria Secret. In Duitsland is er nu ook het castingformat Curvy Supermodels. Voor jonge vrouwen die niet al te slank zijn en maat 40 of groter dragen, is dit een ongelooflijke kans om model te worden. Om deel te nemen aan Curvy Supermodel solliciteert u via een onlineportaal en als u wordt aangenomen, wordt u opgebeld.

Beroemde modellen uit de jaren 90

Acteurs, ontwerpers, zangers zijn altijd bekend. In de mode-industrie zijn er echter naast fotografen, ontwerpers, visagisten en stylisten ook modellen die over de hele wereld bekende gezichten zijn. Claudia Schiffer, Naomie Campbell en Kate Moss zijn de professionals in de modellenwereld. Ze begonnen op jonge leeftijd met modellenwerk of werden ontdekt en kregen een schitterende carrière. Hier kunt u zien waarom zij ontdekt werden en de modelgezichten van de modewereld zijn.

Duits Professioneel Model: Claudia Schiffer

 • Ze werd ontdekt in een disco en met de jeans
 • Reclamecampagne voor Guess zorgde voor haar doorbraak

Supermodel en actrice: Naomi Campbell

 • Toen hij 16 was, was een van de eerste
 • Gekleurde modellen als cover bij Vogue

Brits Supermodel: Kate Moss

 • Op 14-jarige leeftijd wordt ze ontdekt door het modellenbureau Storm.
 • En met het reclame contract voor het ondergoed label
 • Van Calvin Klein, haar androgyne look wordt de nieuwe trend in de modewereld

Supermodel: de droom van groot succes

Laten we Lena Gercke nemen. Ze is niet voor niets Duitsland’s Next Topmodel winnares. Met haar open, sportieve en communicatieve manier van doen, maakt ze klanten blij. Ze ziet er niet alleen goed uit als fotomodel, ze timmert ook aan de weg als sportmodel, jurylid en presentatrice. Alles is mogelijk in de mode-industrie!

Top 6 – de beste modellen ter wereld

 • Kendall Jenner ( 22 miljoen US dollar*)
 • Gisele Bündchen ( 17,5 Mio US Dollar*)
 • Gigi Hadid ( 9,5 miljoen US dollar* )
 • Bella Hadid ( jongste nieuwkomer, 6 miljoen US dollar* )
 • Ashley Graham ( eerste Curvy Model met 5,5 Mio US Dollar* )
 • Adriana Lima (Victoria Secret model met 10,5 miljoen US dollar* )

*jaarlijks inkomen

Wil je model worden? Tips & Tricks

Helaas is het niet vaak dat je op straat ontdekt wordt. Als model moet je voorbereid zijn op een lange en uitputtende reis om je brood te verdienen en succesvol te zijn. Daarom is het belangrijk om goed te plannen en georganiseerd te zijn. Wij hebben de belangrijkste informatie voor u:

Newface: de eerste castings, shoots & reizen

Ons redactieteam vergezelde een nieuwkomer, Lisa, voor een dag in haar modellenleven. Ze is pas 15 en werkt nu al met een gerenommeerd modellenbureau om haar portfolio professioneel vorm te geven. Tijdens een dagelijkse ontmoeting met de fotograaf wordt zij vergezeld door haar moeder als haar wettelijke voogd. Jammer genoeg heb je als minderjarige geen andere keuze dan je ouders voorlopig met je mee te nemen. Zoals Lisa, zitten veel meisjes van deze leeftijd nog op school. Dat betekent niet dat je van school moet gaan om model te worden. Nee – goed time management en veel discipline zijn de a&o op dit moment. Aangezien de opnames soms in Milaan, New York of Parijs plaatsvinden, moet Lisa bereid zijn haar vakantie in het buitenland door te brengen en van casting naar casting te rennen. We zijn helemaal weg van Lisa en haar fotograaf is ook ongelooflijk gefascineerd door haar uiterlijk, maar wil haar helemaal niets opdringen.

Tijdens de vergadering legt de fotograaf vaak de nadruk op de motivatie en de gezelligheid die Lisa moet behouden om op lange termijn succesvol te zijn in deze sector.

Tijdens de puberteit veranderen het lichaam en de huid van meisjes. Daarom wil de fotograaf vaker polaroids van haar maken en voortdurend haar maten controleren om er zeker van te zijn dat haar modelmaten geschikt blijven voor de industrie. Bovendien benadrukt hij dat haar Instagram-profiel meer structuur moet krijgen en dat ze haar foto’s van opnames moet plaatsen. Veel boekers kijken naar de internet profielen van de meisjes voordat ze boeken om een idee van haar te krijgen. Aan het eind van de dag komt onze redactie tot een verbazingwekkende conclusie: het is voor meisjes vanaf 14 jaar erg moeilijk om een plaats in de mode-industrie te veroveren. Naast hobby’s en school is een start als model niet voor bangeriken weggelegd. Wij hebben gemerkt dat met de hulp van een modellenbureau het werk veel gemakkelijker wordt gemaakt en dat er veel steun wordt geboden. Vooral de persoonlijke coaching helpt jonge modellen om een zeker gevoel te krijgen voor de modellenwereld.

Modellencoaching & gerenommeerde modellenbureaus

Voordat je solliciteert bij een modellenbureau zoals Modelwerk, M4 Models, CM Models of Louisa Models, stellen wij, als redactie, je een special voor. Je hebt eindelijk alle belangrijke informatie die je nodig hebt om in deze industrie te beginnen. Nu moet je stap voor stap informatie verzamelen, welke modellenbureaus overeenkomen met je ideeën, om je sedcard te vullen met professionele foto’s.

Word een model tips: Portfolio, Castings, Modeshow en Banen

Voordat je je aanmeldt bij een modellenbureau als Modelwerk of Cocainemodels, stellen wij, als redactie, een speciaal geselecteerde expert voor. Lutz Marquart is een bekende persoonlijkheidscoach. Hij is al meer dan 25 jaar een mannelijk model en heeft in verschillende series gespeeld. Zijn vorige coachingsessies werden altijd goed bezocht en hielpen de meisjes om zich perfect voor te bereiden op een carrière als model.
Er zullen onderwerpen aan bod komen zoals: Gedrag op de set, portfolio samenstellen, modeshows, castings en nog veel meer. De do’s en don’ts van deze industrie worden aan u uitgelegd.

Van het modellenportfolio tot testshoots en persoonlijkheidschecks, Lutz Marquart traint en ondersteunt je het beste!

Koop nu je ticket voor een coachingsdag met Lutz Marquart, de persoonlijkheidscoach!