Luna Farina: The Voice Star stijgt op

Sommigen van jullie kennen haar misschien nog van The Voice Kids of de flat van de meisjes – Luna Farina. De sympathieke Italiaanse inspireert ons bij FIV en haar 200.000 volgers op YouTube en Instagram niet alleen met haar zang, maar ook met haar grappige en opgewonden manier van doen. We vergezelden Luna naar Supercandy Cologne en stelden haar een paar vragen.

Update. De nieuwe muziekvideo: When You Laugh (Luna Farina)

Girls’ WG, The Voice Kids en nu?

Hé Luna, allereerst, bedankt dat je de tijd neemt om met ons te praten. Met 16 jaar heb je al veel meegemaakt. Je hebt ook de flat van de meisjes, The Voice Kids en Instagram stormenderhand veroverd. Dus je lijkt veel tijd en werk in je carrière te investeren. Wat is je doel voor de toekomst, waar wil je naar toe?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Hé, natuurlijk, graag. Ja, ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou meemaken op mijn 16e. Maar hier zijn we dan. Het was erg leuk om met de meiden een flat te delen en The Voice Kids was een geweldige ervaring. Nu concentreer ik me op de toekomst. Mijn doel (Luna lacht) is om op een groot podium te staan met duizenden fans en voor hen op te treden.

Als het zo doorgaat, is het binnenkort niet meer alleen een droom. Je kunt niet negeren dat je volgersaantallen voortdurend groeien dankzij al je werk. Maar is het niet ongelooflijk stresserend voor u om elke dag nieuwe updates te maken en steeds heen en weer te reizen?

Luna: Integendeel! Ik hou van reizen, de fotoshoots en het ontmoeten van alle mensen. Natuurlijk is het veel werk, een shoot kan heel wat uren in beslag nemen, maar dankzij het geweldige team van CM Models dat me zo steunt, verloopt het allemaal vrij vlot. Het overweldigt me altijd om zulke positieve feedback te krijgen. Ik doe gewoon waar ik van hou en de mensen lijken het leuk te vinden. Dat maakt me gewoon blij.

Luna Farina bij Supercandy in Keulen-Ehrenfeld

https://www.instagram.com/p/BpCTetHA1zX/?taken-by=lunafarina

Hoe belangrijk zijn je Instagram volgers voor jou?

FIV: Alleen op Instagram heb je al 116.000 fans – dat is best veel. Dus natuurlijk vragen we ons af – hoe belangrijk zijn uw volgelingen voor u?

Het is verbazingwekkend, is het niet? Als ik bedenk dat 116.000 mensen mij alleen al op Instagram volgen, dan sta ik echt versteld. Om op je vraag te komen – ze zijn erg belangrijk voor me. Het is belangrijk voor mij om eerlijk te zijn – ik hou er niet van om mensen voor de gek te houden. Iedereen die mij kent, weet dat ik een heel open en eerlijk persoon ben en dat wil ik graag zo houden voor mijn volgelingen. Ik ben ongelooflijk blij met hun steun en dat ze mijn reis zo volgen. Ik hou ervan om met hen in contact te zijn op Instagram, Facebook en YouTube en ik waardeer het echt. Maar daarbij wil ik nooit verliezen wie ik ben en alleen maar lief en grappig zijn omdat anderen dat van me verwachten. Ik ben mezelf en dat wil ik zo houden!

FIV: We zijn erg blij te horen dat u zo open en eerlijk bent. Wat ons ook opviel is dat het niet uitmaakt waar je bent, je vader is er om je te steunen, of het nu is om je te filmen voor een vlog of om foto’s te maken voor je Instagram, en zelfs bij de shoot steunt hij de fotograaf zoveel hij kan.

Luna: Mijn vader is gewoon de beste! (Wat ik ook doe, hij staat 100% achter me en dat voelt gewoon goed. Hij is niet alleen mijn vader, maar ook mijn grote idool en ik hoop dat ik op een dag een groot artiest als hem kan worden. Hij heeft me veel over muziek geleerd, want hij speelt ook veel instrumenten en kan ongelooflijk goed zingen. Zonder hem zou ik nooit zo ver gekomen zijn.

Zo’n goede vader-dochter relatie is zeldzaam, maar het is prachtig om te horen dat je zoveel steun hebt en opkijkt naar je vader. Je spreekt niet alleen Duits, dankzij hem, maar net zo goed Italiaans. Welke van de twee talen verkiest u of zingt u liever?

Luna: Oef, dat is een moeilijke vraag omdat de twee talen zo ongelooflijk verschillend zijn. Als ik heel eerlijk ben, heb ik geen voorkeur voor een taal, omdat het een ongelooflijk verschillende ervaring is in beide. Ik heb een heel ander geluid in het Italiaans dan in het Duits en ik hou echt van die diversiteit in mijn muziek. Dus simpel gezegd, ik hou van beide talen op hun eigen manier!

https://www.instagram.com/p/BhSITtunth9/?taken-by=lunafarina

Luna’s tips: Hoe word je een ster

FIV: Je hebt al veel ervaring opgedaan door “The Voice Kids” en je vader en ook enkele andere optredens. Er zijn veel jonge meisjes en ook jongens die er net als jij van dromen groot te worden en zingen als hun passie hebben. Welk advies zou je geven aan degenen die net beginnen?

Luna: Oefenen, oefenen, oefenen! Het is dus ontzettend belangrijk om uit te zoeken waar je stem geschikt voor is. Voor rock, jazz, pop of elke andere soort muziek. En natuurlijk, waar hou je het meest van. Zoek het genre van uw muziek en volg het met passie. Passie is zo ontzettend belangrijk, als je er maar halfslachtig mee omgaat, komt er niets goeds van. Je moet volledig achter je werk staan.

FIV: Met wie zou je willen samenwerken? Is er een artiest, buiten je vader, die speciaal voor je is?

Absoluut Arianna Grande. Arianna heeft gewoon een unieke stem en zoveel talent, het is echt bewonderenswaardig en ik hoop op een dag met haar in de studio of op het podium te staan. Dat zou een absolute droom zijn.

FIV: We kijken er naar uit om jou en Ariana samen te horen. Hoe ziet het eruit met jou en je teksten? Schrijf je ze zelf?

Luna: Ja, ik schrijf al mijn liedjes altijd alleen. Ik heb geen vaste routine, dus ik zeg niet tegen mezelf “ik schrijf morgen een liedje”, het is heel spontaan. Ik ga achter mijn piano zitten en begin gewoon te schrijven. Ik schrijf eigenlijk de beste teksten als ik een beetje verdrietig ben of geen beste dag heb gehad. Het klinkt misschien vreemd, maar de emoties helpen me enorm, ik zit gewoon in mijn eigen wereld en schrijf en schrijf. Ik zou me ook erg ongemakkelijk voelen als ik andere mensen mijn teksten zou laten schrijven, dat zou gewoon niet mijn liedje zijn.

https://www.instagram.com/p/BpPLhydApyz/?taken-by=lunafarina

Luna en liefde

FIV: Terugkomend op wat meer algemene zaken, waar kom je eigenlijk vandaan en waar zou je willen wonen Luna?

Luna: Ik kom uit het mooie Krefeld, maar ik zou graag in Düsseldorf of Keulen wonen. Ik weet nog niet precies waar, het zijn allebei prachtige steden die heel uniek zijn. De tijd zal leren waar ik terecht kom, maar ik kijk er nu al naar uit!

FIV: Dan is het tijd om de vraag te stellen die niet alleen wij, maar ik ben er zeker van dat al je fans ongelooflijk geïnteresseerd zijn – heb je een vriendje of is er iemand op wie je verliefd bent?

Luna: (Luna lacht) Nee! Tot nu toe heb ik geen vriend en als mijn vader zijn zin krijgt, zal dat voorlopig ook zo blijven. Maar het is niet zo dat ik er nu in het algemeen afkerig van ben. Ik heb gewoon de juiste persoon nog niet ontmoet. Daar komt nog bij dat ik momenteel veel werk, van shoot naar shoot of aan liedjes werk. Dan blijft er niet veel tijd over voor afspraakjes of zo. Dus we zullen zien wat de tijd brengt. Of volgens mijn vader – heel veel tijd.

FIV: Wat zijn volgens u, behalve muziek, andere activiteiten of hobby’s die u graag beoefent?

Luna: Ik heb niet zoveel vrije tijd omdat ik veel onderweg ben, maar één ding waar ik ongelooflijk veel van geniet is dansen. Ik dans eigenlijk de hele tijd, of het nu is als ik op de set ben en gewoon wacht of thuis op verschillende muziek. En dan natuurlijk eten. Wie kan er nee zeggen tegen zoetigheid? Nou, dat kan ik niet.

Wij van de FIV danken Luna Farina voor het interview en kijken ernaar uit meer van haar te horen.

Nog niet genoeg gehad van Luna? Kijk eens naar haar YouTube kanaal.

Luna in Keulen – De humoristische Italiaanse neemt je mee in haar dagelijks leven

Een exclusief inkijkje in de voorbereidingen van Luna’s nieuwe videoclip