Festival Armbanden: Stof, spreuken & Sluiting

Festivals – Als we op het laatst op Instagram, Facebook en dergelijke worden overspoeld met foto’s van beroemde modellen en influencers zoals Gigi Hadid of Kylie Jenner op het populaire Coachella Festival in Californië, stijgt de grote anticipatie voor het festivalseizoen. De jaarlijks terugkerende festivals staan voor goede muziek, uitbundige stemming en uitzinnige outfits. Het is maar goed dat het eindelijk zover is – vanaf mei beginnen ook in Europa de muziekfestivals! Holi, rock, metal of hip hop – de keuze is groot, dus er is voor elke muzieksmaak wat wils. Terwijl de bekende sterren de aandacht trekken met hun exotische en extravagante looks, is de dresscode op onze festivals meer casual en kleurrijk. Een highlight die echter in geen enkele outfit mag ontbreken, zijn de juwelen. FIV Magazine heeft hier samengevat hoe divers het aanbod aan festivalarmbanden is en wat u nog meer moet weten over de kleurrijke juwelen!

Ontwerp: Kleuren, Patronen & Uitspraken

Grote oorbellen, opzichtige kettingen, kleurrijke sjaals en natuurlijk de beroemde festival-polsbandjes. Iedereen kent het kleine maar speciale polsbandje, dat aangeeft dat je op een festival bent geweest. Intussen dient het echter niet alleen om aan te geven dat de toegangsprijs is betaald, maar is het ook een kleurig accent dat past bij de stijl en een aandenken aan de bewogen tijd op het festival. Veel jongeren houden hun polsbandje ook na het festival om hun pols en verzamelen in de loop der tijd zelfs meerdere polsbandjes, die langzamerhand hun arm sieren. Festivalpolsbandjes vervullen dus niet langer alleen hun doel, maar worden ook steeds populairder onder festivalgangers. De kleuren, motieven, vormen en afwerkingen van de charmante armbanden variëren ook van evenement tot evenement, zodat alles van onopvallend en neutraal tot opzichtig en met motieven te vinden is.

Terwijl festivalarmbandjes vroeger relatief onopvallend en eenvoudig waren, zijn ze er tegenwoordig in een grote verscheidenheid van kleuren, patronen en variaties. Of het nu neon is, met een patroon of met een speciale spreuk – de festivalarmband maakt een persoonlijk statement en zal u nog lang herinneren aan een bewogen en onvergetelijke tijd op het festival.

Kleuren – kleurrijk en opvallend

Hoe kleurrijker en opvallender, hoe beter! Dit is het motto van de meeste volksfeesten, want het drukt een goed humeur en een levendige sfeer uit. Meestal zijn de polsbandjes ontworpen met het festival in gedachten en weerspiegelen ze het motto, het muziekgenre en de stijl, waardoor meestal onmiddellijk herkenbaar is om welk evenement het gaat. Bovendien geeft de kleur van het polsbandje meestal ook de prijsklasse aan en de bijbehorende voordelen die men op die dag heeft. Een groen polsbandje kan bijvoorbeeld betekenen dat je alleen voor de entree hebt betaald, terwijl een rood polsbandje staat voor VIP-toegang inclusief drankjes.

Patroon – gedrukt of ingenaaide blikvanger

De meeste festivalpolsbandjes zijn vrij monochroom, maar er zijn ook evenementen waar de polsbandjes worden gekenmerkt door patronen. Of het nu gaat om kleine logo’s of grootschalige patronen – deze polsbandjes zijn zeker blikvangers! De patronen kunnen worden gedrukt, ingenaaid, geweven of gelijmd.

Gezegden – Logo of gezegde als onderscheidend kenmerk

Om een bepaald festival te identificeren, laten de meeste evenementenorganisatoren een logo of slogan op de polsbandjes drukken, die als onderscheidend kenmerk dient. Op grotere, bekende festivals, zoals de Hurricane, met jaarlijks zo’n 70.000 bezoekers, is het festivalpolsbandje een heel bijzonder hoogtepunt, en daarom mag de naam van het evenement zeker niet ontbreken op het polsbandje.

Materialen: Papier, plastic en stof

Papier: de eenvoudigste variant voor kleine evenementen

De eenvoudigste en origineelste vorm van een festival polsbandje is er een van papier. Deze wordt meestal gebruikt op kleinere festivals en is vrij eenvoudig gehouden. Meestal dient het echt alleen als een markering voor bezoekers en wordt het er na het evenement weer afgehaald.

Plastic: stevige festival polsbandjes

De plastic variant is ook een bekend soort lint. In tegenstelling tot papieren linten zijn deze waterbestendig en dus niet zo gevoelig. Toch hebben ze ook niet zo’n grote herdenkingswaarde, omdat ze meestal eenkleurig zijn en eventueel alleen met belettering versierd zijn en meestal geen andere bijzondere kenmerken hebben. Bovendien zijn ze niet zo comfortabel als de stoffen versie en worden ze daarom meestal niet langer dan nodig gedragen.

Stof: aangename en langdurige aandenkens

De populairste en ondertussen meest gebruikte variant van festival polsbandjes is die van stof. Deze zijn meestal gevlochten of geweven en voelen daarom comfortabel aan op de huid wanneer ze gedragen worden. De banden zijn meestal vrij zacht en comfortabel, zodat je ze nauwelijks opmerkt tijdens het festival, maar ook daarna niet. Bovendien zijn stoffen festival polsbandjes zeer duurzaam, omdat ze waterafstotend en wasbaar zijn, en dus niet zo snel bederven als bijvoorbeeld papieren polsbandjes.

Bevestigingsmiddel: Drukknop, Snel Slot & Zelfklevend

De meeste festivalpolsbandjes hebben een sluiting die één keer wordt gesloten en na opening niet meer kan worden gebruikt. Dit voorkomt meervoudig gebruik, zodat de polsbandjes niet aan andere mensen kunnen worden doorgegeven. De eenvoudigste vorm is een zelfklevende sluiting die zo is ontworpen dat zij niet in haar oorspronkelijke vorm kan worden teruggebracht nadat zij voor de eerste maal is geopend. Bij armbanden van kunststof wordt als sluitingsmethode meestal een drukknoopsluiting gebruikt, waarbij kan worden bepaald hoe los de armband moet zitten en het passende gaatje dienovereenkomstig kan worden gekozen. De meest voorkomende variant voor stoffen armbanden is een zogenaamde Fast Lock sluiting. Dit is een plastic buisje dat zo ver als gewenst over de band kan worden getrokken, maar niet kan worden teruggeduwd. Dit betekent dat de gekozen maat goed om de pols blijft zitten en het overtollige bandje kan worden afgesneden. Hier heb ik de meest voorkomende varianten van bevestigingsmiddelen samengevat.

  • Zelfklevend
  • Drukknop
  • Snel Slot

Festival polsbandjes zijn daarom niet alleen een goede optie om een bepaalde groep en viering te identificeren en in de kijker te zetten, maar zijn ook een overtuigend modeaccessoire voor elke outfit. Uw polsbandje zal u nog lang herinneren aan het festival in kwestie, de mensen die ermee verbonden zijn, de uitbundige sfeer en de goede muziek. Dit betekent dat festival polsbandjes niet alleen een stukje lint om je pols zijn, maar ook talloze mooie herinneringen bewaren. Of het nu gaat om een kinderfeestje, een kleine viering of een meerdaags festival – de populaire polsbandjes zijn een must-have op elk evenement en zullen u daarna nog lang bijblijven als aandenken aan de bewogen tijd!