Deutschrap: Singer, Songwriter & Charts

Duitstalige rap breekt weer chart records. Nieuwe genres komen over uit Frankrijk en Amerika, die de artiesten hier kunnen oppikken en verfijnen. Veel langetermijnmuzikanten of nieuwkomers duwen de rapscene in een nieuwe richting. Drugs, geweld en seks zijn niet langer de hoofdthema’s, dus meer en meer mensen luisteren graag mee. Spotify, Youtube, Soundcloud, zelfs op de radio, rapmuziek wordt steeds populairder.

Duitse rap: mannelijke artiesten

Naast langetermijnmuzikanten maken steeds meer nieuwkomers een snelle start in de rappercharts. Steeds meer mannelijke muzikanten rappen over onderwerpen als drugs, seks en geweld – maar ook over liefde, muziek, vrienden of andere zachte onderwerpen.

Bausa: Rapper, Zanger, Componist & Producer

Bausa is al geruime tijd te horen met Sido, Miss Platum en RAF Camora & Bonez MC. Bausa’s muziek gaat op en neer op de radio en met sommige titels heeft hij de eerste drie plaatsen in de hitlijsten in handen.

In 2017 bracht Bausa zijn debuutalbum “Dreifarbenhaus” uit en werd sterk bejubeld in de Duitse hiphopscene. Met de hit “Was du Liebe nennst” werd hij internationaal bekend en bereikte geleidelijk de gouden status. Zijn volledig uitverkochte tournees laten tot op de dag van vandaag zien dat hij een getalenteerde rapper is.

Nu laat Bausa zich van een heel andere kant zien. Zijn nieuwe studioalbum is thematisch zeer persoonlijk en muzikaal veelzijdiger dan ooit. De allereerste single “Licht” (feat. Dardan) kondigt het aan: In de autobiografische track blikt Bausa terug op zijn bewogen leven en carrière en rapt hij over een soulvolle beat: “But even when it’s dark, God turns on a light for you” – zelfs die-hard fans waren misschien verrast door dit soort zinnen die uit Bausa’s mond kwamen. De overkoepelende thema’s van de daaropvolgende singles zijn vertrouwder: in “Mary” rent hij voor hetzelfde door de stad en zingt hij in zijn onnavolgbare stijl over een geweldige melodieuze basbeat, in “Guadalajara” vliegt hij samen met Summer Cem naar Mexico over een stuwende blaxploitation clubbeat voor zekere zaken, de attitude stoer en de zakken “vol tot de rand met Para”. Zijn volgende single is een contrast programma#4, hier zingt hij eindelijk over zijn diepe gevoelens voor zijn overleden vader op symfonische klanken.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Bausa is een multi-talent. Hij doet waar hij zin in heeft. De artiest is niet alleen een rapper met een diepe stem, hij zingt, componeert en produceert ook. Andere producers zijn The Cratez, Jugglerz, reezy, Juh-Dee, iLLthinker, Daniel Grossmann en Matthias Mania.

https://www.instagram.com/p/B58IlXKikPw/

Trettmann: Single Charts, Saxon Dialect als een Rapper

Ronny Trettmann , een reggae en dancehall artiest, verovert vier weken lang de single charts van het land. Met zijn Saksische dialect en een sexy autotune stem, trekt hij de aandacht. Naast grote optredens op verschillende festivals, neemt hij nummers op met andere Duitse rappers zoals Gringo, GZUZ, Materia en Megaloh die iedereen nu wel zou moeten kennen.

https://www.instagram.com/p/B9JqVgRqaIQ/

Rin: Trend Charts & Beste Nieuwkomer Nationaal

Lompe teksten, grote gevoelens en twijfelachtige poses – Rin-nummers staan al weken bovenaan de trendcharts op Spotify en Apple Music. Zijn tournee is bijna uitverkocht in alle steden. In 2017 won hij de prijs voor Beste Nieuwkomer Nationaal op de Hip Hop.de Awards.

https://www.instagram.com/p/B-Et0g6Dmw6/

Rapscene in Duitsland: Duitse rapartiesten

Bekende namen als Zuster Ewa in de Duitse rapscene zijn niet de enige vrouwen die aan de weg timmeren. Juju, Nura of Eunique zijn de nieuwe vrouwen die records breken in de Duitse rapscene. Hun teksten gaan over feesten, loyaliteit, familie, vrienden of ex-partners – de rapscene voor vrouwen kan niet diverser zijn.

Juju & Nura: SXTN & eigen carrière

SXTN – een Duits hip hop duo uit Berlijn, twee vrouwelijke rappers Juju en Nura. In 2015, hebben de meisjes hun doorbraak. Uitverkochte tourkaarten en op de lijsten van de Top 20 charts zetten de twee aan de top. Hun aankondigingen zijn onmiskenbaar: SXTN geeft blijk van zelfvertrouwen en laat zich door niemand vertellen wat ze moeten doen. De trap beats zijn hard en veeleisend, de teksten vulgair en ruw. De provocatie is zonder twijfel succesvol. Intussen produceren de meisjes apart, omdat hun muziekstijlen verschillend zijn. Niettemin zijn beide nog steeds zeer succesvol.

https://www.instagram.com/p/BbS843ij4wE/?taken-by=sxtnmusik

Eunique: Hustler, Cobra Militair

Eunique – bekend als de Hustler. Ze rapt gewoon de onderwerpen van sociale onrechtvaardigheid, seksisme en racisme. De Hamburgse rapper postte toen haar freestyle rapvideo en zo begon haar carrière als rapper – die durft. Eunique, ook bekend als Kobra, heeft een fanclub opgericht genaamd Kobra Military – om haar gemeenschap uit te breiden.

https://www.instagram.com/p/B1MiVeMAPHs/

Loredana: Rapper & stijlicoon van vrouwen

Loredana, toont zich stoer en stijlvol in haar video’s. Ze zingt over liefde, haat en de mediawereld. Ze wordt gevierd om haar eerlijke woorden en laat op tournee zien waartoe ze in staat is. Terwijl ze er vandoor ging met haar toenmalige vriend (en latere echtgenoot), de Kosovaarse rapper Mozzik, is ze nu in haar eentje met groot succes de hitlijsten aan het bestijgen.

https://www.instagram.com/p/B9Z6mgtFWOv/