Patrick in een interview: Reizen, dromen en zijn eigen boek

Interview met Patrick – In het interview met Patrick praten we over zijn leven en zijn beroep, of beter gezegd zijn roeping. Waar hij ook is, daar is ook zijn gemeenschap. Hij neemt ze mee over de hele wereld wanneer hij werkt of op vakantie gaat. Maar niet alleen op zijn social media kanalen of in zijn blog kun je alles te weten komen, hij heeft er zelfs een boek bij geschreven. Het laat zien dat je alles kunt als je maar in jezelf gelooft en plezier hebt in wat je doet. Dat is precies wat hij wil dat je hier meeneemt, onder andere.

Wereldveranderaar als piloot met invloed

In ons interview neemt Patrick ons mee op zijn levensreis. Hij toont ons het gevoel van vrijheid in zijn veeleisende beroep, dat voor hem meer een roeping bleek te zijn. De reis gaat verder naar zijn absolute favoriete bestemmingen, die zowel vanuit de lucht als vanaf de grond droomachtig lijken. Als je altijd onderweg bent, weet je wat je niet mag vergeten, en Patrick vertelt ons zijn must-haves. Als je je altijd hebt afgevraagd waar piloten over dromen, ben je hier aan het juiste adres. Het is niet de zon, maan en sterren, nee, het is nog groter en hoger. Patrick wil van onze planeet een betere plek maken, en dat zal niet veranderen, hoeveel beroemde contacten hij ook heeft en hoe prominent hij ook is.

De wereld rond als piloot

FIV: Allereerst willen wij u nogmaals bedanken dat u de tijd heeft genomen voor dit interview. Je maakt inhoud waarin je volgers je kunnen vergezellen als een piloot in je leven. Dat lijkt erg goed te gaan en als je naar je berichten kijkt, ziet het leven als piloot er ook erg aantrekkelijk uit. Wat vind je het leukste aan je werk?

Patrick: Wat ik het leukste vind aan mijn baan is dat piloot zijn meer een roeping is en ik zie het niet als een baan om vliegtuigen door de lucht te vliegen. Er is ook geen echte dagelijkse routine. Elke dag is anders. Andere vliegroutes, nieuwe omstandigheden op de luchthaven, andere weersomstandigheden, 1000 factoren die op die dag anders kunnen zijn dan de dag ervoor. Het is altijd een uitdaging. Bovendien moet je voortdurend op de hoogte blijven van de procedures en de technologie van het vliegtuig om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op elke vlucht. Dat maakt het werk van de piloot zo spannend en opwindend.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Dan is er nog het feit dat je betaald wordt voor het fantastische uitzicht vanuit de cockpit. Vliegen geeft me een gevoel van vrijheid. Loskomen van de aarde en vliegen met een vliegtuig met meer dan 800 km/u is een heerlijk gevoel. Van bovenaf ziet de wereld er altijd zo vredig en nog mooier uit dan vanaf de grond. Dat inspireert me altijd weer!

Favoriete bestemming als piloot en reiziger

FIV: Uw werk brengt u veel over de hele wereld, dus wat is uw favoriete bestemming tot nu toe en waar heeft u altijd al heen willen gaan? Wil je ons vertellen waarom?

Dat is echt een van de absolute pluspunten van piloot zijn. Je leert de wereld kennen op je werk. Het hangt natuurlijk sterk af van de werking van de luchtvaartmaatschappij. Vliegt u altijd terug naar uw basis of overnacht u soms op een andere plaats? Vooral als privé-jetpiloot bleef ik meestal bij de rijken en mooien tot de volgende vlucht kwam. Er was altijd genoeg tijd om de stad en de omgeving te verkennen.

Een van mijn favoriete bestemmingen is Kaapstad. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik ben er verschillende keren geweest voor vakanties. De energie, de sfeer en het landschap zijn gewoonweg adembenemend! Ik zou me ook kunnen voorstellen dat ik er langere tijd zou wonen.

Ik zou zeker willen landen op het Princess Juliana vliegveld in het Caribisch gebied. Iedereen kent de video’s van de naderende vliegtuigen die vlak boven de hoofden van de strandbezoekers passeren, omdat de landingsbaan direct na het strand ligt. Het ziet er zo spectaculair uit dat ik het echt zelf wil ervaren. Eén keer vanuit de cockpit en daarna op het strand.

Patrick reist niet zonder dit

FIV: De manier waarop je het vertelt klinkt zo heerlijk dat je nu al wilt opstijgen voor je volgende vakantie of pilotenopleiding. Maar reizen vereist veel dingen. Wat is jouw top 5 van essentiële zaken die je nooit zou missen op reis?

Patrick: Natuurlijk is het paspoort top 1. Niets werkt zonder en het moet er altijd zijn! Daarna komt de zwembroek. Ik heb ze altijd bij me, waar ik ook heen ga. Plannen kunnen snel veranderen en plotseling beland ik op een strand in het zuiden. Als back-up heb ik altijd genoeg geld bij me om onafhankelijk te zijn. Ik bewaar het niet in mijn portemonnee, maar verborgen in mijn bagage. Ik heb ook altijd een muziekdoosje bij me voor goed geluid in de hotelkamer.

De wereld van de sociale media betreden

FIV: Niet elke piloot kwam op het idee om zijn leven en werk met de wereld te delen op sociale mediakanalen, hoe kwam u op dit idee?

Patrick: Oorspronkelijk had ik het volgende idee: ik wilde mijn familie en vrienden laten zien hoe mijn dagelijks leven als piloot eruit ziet. Ik wilde hen een inzicht geven in hoe mijn leven als privé jet piloot eruit ziet. Zo’n vlucht kost enkele 10.000 euro en ik kon geen gasten meenemen op een vlucht.

Zo begon het en daarna volgden steeds meer vreemden die dit exclusieve kijkje in de cockpit spannend vonden. PilotPatrick ontstond meer door toeval dan iets anders.

Motivatie in de roeping zelf

Wat spannend. Dan was het zeker een gelukkig toeval. Heeft iemand je geïnspireerd of gemotiveerd?

Patrick: Ook nu nog ben ik gemotiveerd om de schoonheid van vliegen en reizen te delen met zo’n groot aantal volgers. Omdat ik weet dat ik zeer bevoorrecht ben door mijn werk en niet iedereen de kans heeft om zoveel te reizen. In mijn jonge jaren heb ik al meer van de wereld gezien dan sommige mensen in hun hele leven. Daarnaast ben ik gemotiveerd om een voorvechter te zijn voor de LGBTQ+ gemeenschap. Als publiekelijk geopenbaard persoon, pleit ik voor meer diversiteit in de luchtvaart en vooral in de cockpit. Helaas is daar nog veel in te halen. Ik word geïnspireerd door het leven zelf, de mensen met wie ik omga en ook door mijn volgelingen, die ik Aviators noem.

Maak kennis met beroemdheden

FIV: Veel mensen reizen, waaronder natuurlijk beroemdheden. Heeft u tijdens uw werk interessante mensen ontmoet? Heeft u specifieke voorbeelden?

Je zou kunnen verwijzen naar mijn boek. “Pilot Patrick: My glamorous-unglamorous life as a jet-set pilot”, waarin ik schreef over beroemdheden aan boord en enkele anekdotes die ik als piloot meemaakte.

Piloot en content creator tegelijk

FIV: Piloot zijn is een veeleisende baan, in combinatie met het creëren van inhoud is het indrukwekkend hoe je het allemaal voor elkaar krijgt. Leer je altijd iets nieuws in je werk en wat is dat dan precies?

Patrick: Zoals ik hierboven al zei, stop ik nooit met leren in mijn werk! Zelfs niet in het creëren van inhoud. Ik kan alleen maar advies geven aan iedereen die succesvol wil zijn op sociale media: wees uniek in wat je doet. Bepaal je eigen trends en volg ze niet zomaar. Vang de tijdgeest! Dat is moeilijker dan je denkt!

Dromen zo groot als de wijde wereld

FIV: Dat is een geweldige boodschap. Tot slot willen we graag weten, los van uw werk, wat is uw grote droom in het leven?

Patrick: Zoals iedereen heb ik veel dromen en wensen. Ik droom ervan dat ik lang gezond blijf en dat ik een kleine bijdrage kan leveren om de luchtvaart kleurrijker te maken en dat ik mijn steentje bijdraag aan de bescherming van de planeet en moeder natuur. Ik weet dat ik daarvoor niet noodzakelijk de meest milieuvriendelijke baan heb, maar ik zorg ervoor dat ik tenminste een klein deel in mijn privéleven compenseer. Ik ben bijvoorbeeld sinds een jaar vegetariër. Ik droom niet langer over mijn persoonlijke droom, ik leef hem al. Als je het kunt dromen, kun je het ook.

FIV: Dan danken wij u nogmaals voor uw tijd voor het leuke interview met ons. Wij wensen u het allerbeste voor de toekomst.

Meer interviews met makers van inhoud

Vond je het interview met Dennis leuk? Lees dan hier meer interviews met content creators.

Marie Luise in een interview: Turfkracht sporten, druk en dromen

Marie voorziet haar 360.000 volgers op TikTok, Instagram en YouTube dagelijks van workouts, recepten, coaching en motivatie. Op YouTube neemt ze je in vlogs mee door haar dagelijks leven, laat ze zien hoe ze haar vakantie voorbereidt en nog veel meer. Ze is een echte sportfan en houdt van uitdagingen. In dit interview neemt Marie ons mee in haar dagelijkse sportleven. Ze sprak met ons over haar grote dromen, haar sportieve leven en hoe ze omgaat met druk. Ook deelt ze met ons tips voor motivatie en gebrek aan drive om met volle energie het beste van jezelf te geven in de sport. Marie is al van jongs af aan sportief. Van sportacrobatiek tot hip-hop, sporten in de sportschool tot grassporten – ze heeft bijna elke sport gespeeld. Maar ze kijkt ook af en toe vanaf de zijlijn en moedigt haar vriend aan bij voetbalwedstrijden. Ze vertelt ons in dit interview hoe ze alles onder controle weet te houden.

Foto: Marvin Schönfelder

Een interview met Dennis Koenig: Zijn leven als content creator, fascinatie voor horror en zijn privé-kant

Nadat Dennis al actief was op TikTok en een goed bereik kreeg, begon de content creator in de Corona pandemie ook zijn YouTube carrière met zijn horror content. Niet bang om zich met zijn gemeenschap in te laten, werd het ook een van zijn inspiratiebronnen. Alle horrorfans, in de vorm van films of videogames, zijn bij hem in goede handen. In het interview met ons magazine vertelt hij over zijn “misdaden” uit zijn jeugd, hoe hij tot deze bijzondere fascinatie voor horror kwam, zijn inspiratie en motivatie met het grote aspect van de gemeenschap, evenals zijn interesses die verder reiken dan horror en zijn aanwezigheid op de sociale media. Achter de horrorliefhebber gaat een wereldverkenner schuil.

Foto: instagram.com/denniskoenigg/

Lukas Linder in een interview: The Voice of Germany, TikTok en zijn eigen liedjes

Lukas werd bekend door het 9e seizoen van “The Voice of Germany” en ongeveer 630.000 mensen volgen hem en zijn muziek ook op TikTok. Het begon allemaal als kind in een kerk met kleine bongo’s. Vanaf dat moment ontdekte Lukas de muziek voor zichzelf en vond in de loop van zijn leven zijn roeping in het uitbrengen van zijn eigen nummers. In het interview sprak Lukas met ons over zijn weg in de muziek en het belang van sociale media als onafhankelijk artiest. Hij gaf ons ook een beetje inzicht in zijn privéleven. Je kunt alles volgen op zijn sociale media kanalen. Hij vond muziek door verveling in de kerkband. Maar eigenlijk was dat niet altijd zijn plan, want hij is ook een getrainde verkoper van verzekeringen. Lees hier meer over Lukas!

  • Interview met Lukas Linder

Photo: Christina Pörsch