Nilam Farooq Interview op de rode loper @ Contra Kino Première

Nilam Farooq – actrice, videoblogger en nasynchronisatie-artieste – deze jonge, geëngageerde vrouw is dit jaar eindelijk weer in de bioscoop te zien! In haar nieuwe film“Contra” speelt zij de vrouwelijke hoofdrol van Naima, een studente van Arabische afkomst, aan de zijde van cultacteur Christoph Maria Herbst (serie: Stromberg). Wij, het team van FIV Magazine, waren gisteren in Keulen bij de première van de film in het Cinedom om u er alles over te vertellen. Alles wat je moet weten over Nilam en een exclusief interview vanaf de rode loper kun je hier lezen!

Nilam Farooq: Een leven met de camera

Velen van u kennen Nilam Farooq waarschijnlijk van haar synoniem “daaruum”, dat zij van 2010 tot eind 2017 op haar YouTube-kanaal gebruikte. Wat sommigen misschien niet wisten – Nilam was als 14-jarige al actief in de acteerindustrie en hield al van jongs af aan van de camera. Naast speelfilms heeft ze al voor de camera gestaan voor producties van bekende series als “Tatort” of “SOKO Leipzig”, maar ook voor een Netflix-eigen productie genaamd “Du Sie Er & Wir”. Als Duitse van Pools-Pakistaanse afkomst heeft Nilam het niet altijd gemakkelijk en heeft ze in haar leven verschillende ervaringen opgedaan met alledaags racisme – een onderwerp dat regisseur Sönke Wortmann aansnijdt in “Contra”.

FIV Feature X CM Models

“Contra”: Nilam’s rol als student

Hier ziet u een fragment uit de trailer van Nilam’s nieuwste film “Contra” van regisseur Sönke Wortmann.

Tip! De trailer en alle informatie over de film vindt u in ons artikel over de film “Contra”!

Racisme, communicatie en… een beetje mode – Interview

De film Contra gaat over intermenselijke communicatie, vooroordelen en racisme, een onderwerp dat Nilam na aan het hart ligt. Zij hoopt dat er op een dag een verandering in de maatschappij zal komen. Kom meer te weten over Nilam’s gedachten over racisme en communicatie in ons exclusieve Red Carpet Interview!

Anticipatie! Première van de film na bijna drie jaar

FIV: Hallo Nilam, dit is je eerste filmpremière na Corona! Hoe voelt het om eindelijk terug te zijn op de rode loper?

Nilam: Ik ben zo blij! We hebben de film ongeveer twee en een half jaar geleden opgenomen, hij werd vier keer uitgesteld. Dit is mijn baby! Elke keer denk je bij jezelf “Oh nee!” maar ik heb mezelf ervan overtuigd dat ik een zeer lange periode van anticipatie heb gekregen. Ik ben ook heel blij dat we deze tournee door verschillende steden kunnen doen en ook gewoon om de reacties van het publiek te zien, want dat is uiteindelijk waar we de films voor maken!

“Dit is mijn baby” – Nilam Farooq over de film.

Rode Loper Look: Nilam houdt van chic en comfortabel

FIV: Je ziet er weer prachtig uit vanavond, kun je ons iets meer vertellen over je look?

Nilam: Zeker, de look is van Nobi Talai. Ik draag Nobi’s kleren graag, want ik haat het als ik me ongemakkelijk voel of overal op moet letten. Zeker, ik moet hier een beetje opletten (wijst op haar blazer, die als enige topje fungeerde), maar dat kan tegenwoordig heel goed. Ik probeer altijd een beetje, als je zo’n filmposter ziet, niet in die stijl te verschijnen, zodat je kunt zien, “zij is het niet, zij heeft het gespeeld.”

Interview @ FIV Instagram

Live vanaf de rode loper, een voorproefje! Volg ons op Instagram voor meer rode loper momenten:

 

Kijk eens naar deze post op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FIV MAGAZINE (@fivmagazine)

Alledaags racisme: Nilam’s hoop op een heroverweging

FIV: De film gaat veel over racisme en xenofobie, dus we wilden vragen hoe belangrijk dit onderwerp voor u is? Helaas moet u ervaringen met alledaags racisme hebben gehad, hoe is dat? Kun je ons er kort iets over vertellen?

Nilam: Je zegt het heel juist. Ik heb vooral ervaringen met alledaags racisme. Ik weet ook van veel collega’s dat zij ervaringen hebben met hardcore racisme. Bij mij is het altijd de combinatie van Polen en Pakistan, dus mensen zijn vaak super geïnteresseerd, gelukkig voor mij! Maar alledaags racisme is overal en altijd aanwezig. Lange tijd wist ik niet hoe ik het moest noemen als mensen zoiets zeggen als, “Ik heb deze Oosterse oorbellen voor je in gedaan!” en dan sta je daar en denkt “…dat is leuk, maar ….?”. Ik denk dat het een waanzinnig belangrijk onderwerp is en ik denk altijd dat wanneer deze onderwerpen opkomen, het eerst een “trend” is. Maar deze is al een hele tijd aan de gang en daarom is er de hoop dat er met de dag, om het zo maar te zeggen, op de een of andere manier een echte herbezinning komt. Het zal nooit perfect zijn, maar het zal beter worden. Er is nog veel potentieel!

De boodschap van de film: Goed gevoel voor het publiek

FIV: Tenslotte wilden we vragen wat de boodschap van de film is voor het publiek, met welk gevoel moeten ze de bioscoop verlaten?

Nilam: Allereerst, als je films maakt, denk ik dat je de bioscoop moet verlaten met een goed gevoel en dat je vermaakt bent. Bij ons is het nog steeds specifiek zo, er zijn verschillende thema’s die we op de een of andere manier natuurlijk aanpakken, of het nu man-vrouw is, of hiërarchie, migratie en niet-migratie, academische achtergrond. Maar voor mij is het vooral nieuwsgierigheid naar de ander, iemand de kans geven om hem echt te leren kennen en niets concluderen op basis van iets dat eigenlijk heel oppervlakkig is. Dat zou mijn ding zijn, praten, communicatie, dat is onze film!

Wil je meer? Inzichten van de “Contra” première

Het interview heeft je nieuwsgierig gemaakt naar de film, wil je meer indrukken van de “Contra” première in Keulen? Klik hier voor ons hoofdartikel over de film!