Marie Luise in een interview: Turfkracht sporten, druk en dromen

Marie Luise interview – Marie voorziet haar 360.000 volgers op TikTok, Instagram en YouTube dagelijks van workouts, recepten, coaching en motivatie. Op YouTube neemt ze je in vlogs mee door haar dagelijks leven, laat ze zien hoe ze haar vakantie voorbereidt en nog veel meer. Ze is een echte sportfan en houdt van uitdagingen.

Hamerworp naar gymzaal met schalen

In dit interview neemt Marie ons mee in haar dagelijkse sportleven. Ze sprak met ons over haar grote dromen, haar sportieve leven en hoe ze omgaat met druk. Ook deelt ze met ons tips voor motivatie en gebrek aan drive om met volle energie het beste van jezelf te geven in de sport. Marie is al van jongs af aan sportief. Van sportacrobatiek tot hip-hop, sporten in de sportschool tot grassporten – ze heeft bijna elke sport gespeeld. Maar ze kijkt ook af en toe vanaf de zijlijn en moedigt haar vriend aan bij voetbalwedstrijden. Hoe ze het allemaal onder één hoedje weet te houden, onthult ze ons hier in dit interview.

Marie’s favoriete sporten

FIV: Hallo lieve Marie, ik ben blij dat het interview vandaag gelukt is. Op uw sociale mediakanalen voorziet u uw gemeenschap van workouts, recepten, coaching en nog veel meer. Je bent dus super sportief en doet ook verschillende sporten, welke vind je persoonlijk het leukst en waarom?

Marie: Ik vind het hamerwerpen het leukst, omdat in deze discipline alle spieren worden aangespannen en ik hou van de adrenaline in de rotatie. Maar het is niet altijd zo makkelijk als het lijkt, vooral de techniek is erg veeleisend en stelt me vaak voor uitdagingen. Maar het zijn deze uitdagingen waar ik van hou, als ik over mijn grenzen ga. Het geeft je meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

FIV: Dat klinkt heel spannend. Op je social media kanalen ben je ook af en toe te zien terwijl je traint voor het hamerwerpen. Zijn er andere sporten die je altijd al hebt willen proberen en waarom?

Marie: Omdat ik vroeger aan sportacrobatiek en hiphop deed, wilde ik op mijn 14e cheerleading proberen. Ik hou van het teamgevoel, de motivatie en het plezier dat de cheerleaders uitstralen. Ik vind het ook indrukwekkend welke trucs ze op het podium uitvoeren. Mijn grootste wens was om salto’s en flick flacks te doen, wat ik helaas niet kon doen bij acrobatiek omdat ik niet genoeg coaches had. Maar zoals ze zeggen: “Zeg nooit nooit!”.

Foto: Marvin Schönfelder

Sport: het belangrijkste is plezier

FIV: Naast social media, coaching en je e-book doe je ook aan gazonsport en andere sporten. Dat kost natuurlijk allemaal veel tijd. Hoe verzoen je alles?

Marie: Ik heb mezelf deze vraag eerder gesteld. Ik denk dat het allemaal draait om organisatie en planning. Naast school deed ik al meer dan 10 jaar aan atletiek en toen kwamen de sociale media en online coaching. Het geheel was geïntegreerd in mijn dagelijks leven/routine, dus ik dacht niet te veel na over de balans. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat zolang school niet op de achtergrond raakt en mijn hobby’s leuk blijven, ik alles blijf doen zoals ik het doe. Toen ik in 2021 afstudeerde aan de middelbare school, was ik vooral trots op mezelf omdat ik het allemaal voor elkaar had gekregen. Deze dingen geven mijn leven zin, als één ding weg zou gaan, zou er iets ontbreken. Ik zou geen compleet persoon zijn.

Tips voor motivatie om te sporten

FIV: Mooi hoe je alles onder de knie hebt. Maar sport is enerzijds verbonden met motivatie en anderzijds met discipline, die je natuurlijk nodig hebt in je dagelijks leven. Waar komt je persoonlijke enthousiasme en motivatie vandaan om bijna elke dag te sporten?

Marie: Omdat ik ben opgegroeid in een familie die zeer actief was in de sport, was lichaamsbeweging altijd iets positiefs. Er zijn zelden dagen dat ik mezelf niet kan motiveren. Als ik sport, kan ik mijn gedachten uitschakelen en stoom afblazen. Ik denk dat sport mensen verbindt! Telkens als ik naar de sportschool ga om te trainen, raak ik met hen aan de praat en zo kunnen spontane vriendschappen ontstaan. Eigenlijk is mijn motivatie techniek vrij simpel. Ik kijk graag naar fitnessvideo’s van andere influencers en ik volg ook vrijwel alleen mensen op Instagram die allemaal graag sporten. Als ik hen zie sporten, gaat hun positieve energie op mij over en krijg ik automatisch zin om te sporten.

Marie kijkt ook toe vanaf de zijkant

FIV: Dit zijn ook goede tips voor uw gemeenschap! Maar als je merkt dat je achterover leunt en voor anderen juicht, zijn er dan andere sporten waar je gepassioneerd over bent en welke zijn dat?

Marie: Ik vind bijna elke sport interessant. Omdat mijn vriend voetballer is, ben ik enthousiast geworden over voetbal en moedig ik hem graag aan. Ik vind toestelturnen ook indrukwekkend omdat je er veel lichaamsspanning en flexibiliteit voor nodig hebt.

FIV: Je bent ook regelmatig te zien in de sportschool, kun je ons vertellen wat je drie favoriete sportschooloefeningen zijn?

Marie: Mijn drie favoriete oefeningen zijn deadlift, hip thrust en leg press (oblique).

Foto: Marvin Schönfelder

FIV: Om je hoofd uit te schakelen en verstandig te trainen is muziek gewoon essentieel, zonder welke muziek kun je niet trainen?

Marie: Vaak geven nummers met een remix of mashup me het zetje of de energie die ik nodig heb.

Druk? Een kwestie van mentaliteit en planning

FIV: Zoals we al besproken hebben, deel je veel workouts, recepten en sportcontent op social media. Staat u soms onder druk en hoe gaat u daarmee om?

Je zet alleen jezelf onder druk. Ik probeer kalm en ontspannen te blijven. In het weekend plan ik alles ongeveer van tevoren, zodat ik geen druk of stress heb om op het laatste moment nog iets te posten. Als mijn gemeenschap de workouts en recepten achteraf deelt, maakt me dat trots en geeft het me de nodige energie om nooit te stoppen en altijd door te gaan, ook al wordt het misschien een beetje stressvol. Dat is normaal en hoort erbij.

FIV: Via uw coaching motiveert u veel mensen, wat is uw recept tegen lusteloosheid?

Marie: Een verandering is vaak moeilijk, maar als je merkt dat bepaalde routines, zoals sport, een positief effect hebben op je dagelijks leven, dan wordt het steeds makkelijker. Ik probeer ook mijn gemeenschap te versterken door reposts en herinneringen dat vandaag een nieuwe dag is en dus een nieuwe kans om een verandering teweeg te brengen. Ik beloof altijd dat je je beter zult voelen nadat je hebt overwonnen.

Foto: Marvin Schönfelder

FIV: Tot slot zou ik heel graag willen weten of er nog een droom van u is die u zou willen vervullen?

Marie: Een droom van mij zou zijn om na mijn studie fulltime te werken met online coaching. Ik werk graag flexibel en zelfstandig. Ik motiveer graag andere mensen om hun doelen te bereiken. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit mijn droombaan kan worden. Als dit niet lukt, wil ik samen met mijn vriend een eigen sportschool met een bowlbar openen. Je kunt trainen en dan gezonde maaltijden bestellen (salad bowls, smoothie bowls,…) inclusief voedingswaarden.

FIV: Dat klinkt spannend! Bedankt voor het leuke interview en we wensen je het allerbeste voor de toekomst en misschien komt er binnenkort wel een sportschool met een bowl bar!