Itsonlyme.julia in interview: Over voedselinhoud, Weight Watchers & Plan B

Itsonlyme.julia in interview – Op Julia’s social media kanalen Instagram en TikTok vind je heerlijke en caloriearme recepten om af te vallen. Naast voedselcontent deelt ze ook haar valpartijen met haar bijna 500.000 volgers. Ze is echter niet alleen een maker van voedselcontent, maar ook een auteur, want ze heeft al vier kookboeken gepubliceerd met even heerlijke als caloriearme recepten en beheert haar eigen afslankcursus “Plan B”. Kom meer te weten over Julia en wat ze allemaal doet in dit interview!

Food Content Creator, Zakenvrouw & Auteur

In dit interview met ons tijdschrift spraken we met Julia over winkelen, recepten en Weight Watchers. Julia is een food content creator, dus we vroegen haar hoe haar koelkast eruit ziet en wat ze altijd meeneemt bij het boodschappen doen in de supermarkt. Ze vertelt ook over haar signatuurgerecht en haar favoriete recept uit haar kookboeken. Het is moeilijk te geloven, maar Julia is in slechts acht maanden meer dan 38 kg afgevallen met behulp van Weight Watchers. Dus deelt ze haar ervaringen met Weight Watchers en introduceert ze haar boeken. Last but not least hebben we het over tips om beter met neerslag om te gaan. Dit alles en meer in dit interview!

De koelkast van een food content creator

FIV: Hallo lieve Julia, hartelijk dank dat je vandaag de tijd hebt genomen voor dit interview. Laten we meteen beginnen! Een van je passies is koken. Op je social media kanalen deel je caloriearme recepten die helpen bij het afvallen. Dus we zijn benieuwd of jouw koelkast eerder vol of leeg is als food content creator?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Julia: Nou, in het verleden was het altijd overvol. Toen ik winkelde, had ik altijd veel ideeën voor nieuwe creaties, maar sinds vorig jaar ben ik me meer bewust van wat ik koop en vooral hoeveel ik koop. Nu plan ik mijn recepten, koop alleen de ingrediënten die ik nodig heb voor het recept en als er iets overblijft, gebruik ik dat voor het volgende recept.

Winkelen in de supermarkt: wat mag niet ontbreken?

FIV: Zo gebruik je altijd alles en hoef je niets weg te gooien! Welke levensmiddelen mogen niet ontbreken als u boodschappen doet in de supermarkt?

Julia: Seizoensgebonden fruit en groenten. Dat is altijd het eerste in mijn karretje. Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe lichtproducten. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat ze niet meer suiker bevatten door het vet te verminderen. Er zijn veel winkelvallen, want niet alles is licht – als er licht op staat.

Photo: instagram.com/itsonlyme.julia

Hoofdgerecht: 0-punt goulash

FIV: Aangezien je super veel met eten en koken bezig bent, wat is jouw signature food?

Eigenlijk is het een gerecht. Mijn beroemde 0-punten goulash. Ik deed toen Weight Watchers en er was 0 punten voedsel. Ik heb deze 0-punten gebruikt om een onbeschrijflijk lekkere goulash te maken, die mijn gemeenschap al jaren kookt.

Julia’s ervaring: Weight Watchers

FIV: Je bent maar liefst 38 kilo afgevallen met Weight Watchers en zonder lichaamsbeweging, wil je jouw ervaring met Weight Watchers samenvatten?

Julia: Mijn grootste hindernis bij het afvallen was dat ik altijd een excuus had waarom de volgende maandag beter zou zijn om te beginnen. Op een avond googelde ik naar ervaringen over een maagballon en kwam in een forumbericht terecht bij Weight Watchers. In feite wist ik het alleen van mijn grootouders, maar besloot een “bijeenkomst” bij te wonen. Omdat ik niet wist wat ik kon verwachten, ging ik winkelen voor mooi ondergoed. Helaas hebben ze met maat 52 niet de mooiste selectie en ik dacht dat ik me daar zou moeten uitkleden om gewogen te worden. Toen ik daar was, was het heel anders en ik hoefde me ook niet uit te kleden. Als deelnemer tel je punten in plaats van calorieën, wat voor mij in het begin gemakkelijker was.
De sleutel tot mijn succes was echter dat ik gewogen werd en dus een zekere druk had om te leveren. Ik kon mijn weegdagen niet langer uitstellen, wat ervoor zorgde dat ik gedisciplineerd was en niet valsspeelde.

Photo: David Lovric

Boeken: “Happy Fast Food (Express)”

FIV: Naast social media ben je ook auteur en heb je twee kookboeken geschreven, “Happy Fast Food” en “Happy Fast Food Express”. Wilt u ons voorstellen aan uw boeken?

Julia: In feite zijn er nu 4. Ik verkoop er twee als gids in mijn afslankcursus. Toen mijn reis om af te vallen begon, was er één ding dat ik niet wilde doen: opgeven! Maar hoe kan dat als je van fastfood en hartig eten houdt, net als je omgeving? Het is eenvoudig! Ik veranderde klassieke fastfood recepten door slim te ruilen. Hierdoor bevatten ze veel minder calorieën en zijn ze toch geschikt voor het hele gezin. Zo kun je afvallen zonder het gevoel te hebben dat je voortdurend iets moet opgeven.

Boekpublicatie: duur 6 maanden

Oh Wow! Hoe was het proces achter de publicatie van de twee kookboeken? Hoe lang duurt het voordat je je kookboek voor het eerst in je handen hebt?

Julia: In feite duurt het proces ruim 6 maanden.

Julia’s favoriet: Blueberry Cheesecake Muffins

FIV: Met de publicatie van je kookboeken en de recepten die je op social media plaatst, heb je zeker veel recepten opgestapeld. Kunt u ons uw persoonlijke favoriete recept uit uw kookboeken vertellen?

Julia: Mijn Blueberry Cheesecake Muffins van Happy Fast Food 2.

Photo: David Lovric

Gewichtsverlieskuur Plan B, voor wie Plan A niet werkte

FIV: Ze klinken erg lekker! Zoals je zelf al aangaf, heb je naast je zelfs 4 kookboeken ook je eigen afslankcursus “Plan B”. Wat betekent dat voor onze lezers?

Julia: De cursus is voor iedereen voor wie plan A niet werkte. Ik bied precies aan wat ik miste toen ik overgewicht had. Ik had de kennis, maar kwam niet toe aan de permanente implementatie of viel te snel terug in oude gewoonten. Wij (een team van verschillende deskundigen) begeleiden onze deelnemers tijdens het afslankproces. Ze ontvangen ook een succesdoos met alles wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan. Maaltijdplannen, meer dan 60 eenvoudige en snelle recepten, documenten om mee te werken. Tegelijkertijd verzorgen wij ze in dagelijkse uitwisselingsrondes, die online plaatsvinden. Er is altijd een dagelijks onderwerp, zoals metabolisme, afvallen met familie, overtuigingen en nog veel meer. We bieden de cursus met tussenpozen aan, maar op lange termijn willen we overgaan op permanente ondersteuning, aangezien de vraag zeer groot is.

Tips voor het omgaan met neerslag

FIV: Laten we naar de laatste vraag gaan. In je leven heb je veel tegenslagen moeten meemaken, maar je gaf nooit op en bleef doorgaan. Heeft u nog tips voor onze lezers om beter met neerslag om te gaan?

Julia: Je moet je een peuter voorstellen die na de eerste poging tot lopen gewoon blijft liggen als hij valt. Er zullen altijd tegenslagen en tegenslagen zijn, maar achteraf gezien was elke tegenslag ook een ervaring die me hielp te groeien en beter te worden.

FIV: Nogmaals bedankt voor uw tijd! Wij wensen u het allerbeste en veel succes op uw weg!

Meer interviews met makers van inhoud

Vond je het interview met Julia leuk? Lees dan hier meer interviews met content creators.

Blondbynana in een interview: Over de acceptatie van het ouder worden

Blondbynana, of eigenlijk Nadine, is een content creator op Instagram en TikTok en verwierf haar bekendheid door haar deelname aan “Big Brother” in 2003. Nadine heeft één doel: opvliegers sexy maken! Zij wil vrouwen aanmoedigen het ouder worden te accepteren en hun eigen leven te leiden zoals zij dat willen, zonder te luisteren naar wat anderen zeggen. Ze inspireert met haar extravagante, provocerende stijl en kleding. In dit interview praten we met Nadine over haar doel om vrouwen aan te moedigen. Op haar sociale mediakanalen presenteert ze zich als een bemoediger, maar wat is dat precies? Ze beantwoordt ook vragen over de angst om ouder te worden en deelt tips om het ouder worden te accepteren. Ze vertelt ons ook over haar droom om haar eigen show te hebben en haar deelname aan “Big Brother” in 2003. Nadine kleedt zich graag opzichtig en extravagant, dus vroegen we haar waar ze haar outfits altijd vandaan haalt. Ze heeft ook grote plannen voor volgend jaar, waar ze ons wat over vertelt. Dit en nog veel meer over Nadine kom je te weten in dit interview!

Photo: Anastastia Kapluggin

Interview met Franziskaelea: Over paardrijden en geestelijke gezondheid

Paarden, paarden, paarden! Franziska’s passie is paardrijden. Toen ze 11 jaar oud was, ontdekte ze het paardrijden voor zichzelf en tegenwoordig is het een soort therapie, want enige tijd geleden werd bij haar de diagnose Boderline Persoonlijkheidsstoornis gesteld. Ze is een content creator en deelt veel paardencontent, maar ook haar ervaringen met haar aandoening op Instagram en TikTok met haar community om anderen aan te moedigen. Maar dat niet alleen! Nu is ze ook auteur en vanaf januari kun je Franziska’s eigen boek over Borderline kopen op Amazon. In dit interview met ons tijdschrift spraken we met Franziska over paardrijden en geestelijke gezondheid. We gingen terug naar het begin van haar paardrijcarrière en vroegen haar hoe ze het paardrijden ontdekte en wat het vandaag voor haar betekent. Ze vertelt ons ook waar ze haar rijkleding koopt. Franziska brengt graag tijd door met haar paard en is daarom elke dag op stal te vinden. Ze vertelt ons hoe haar dagelijkse routine daar is en welke must-haves er altijd moeten zijn. Ze praat ook met ons over haar diagnose borderline en hoe ze daarmee omgaat. Dit en nog veel meer komt u te weten in dit interview!

Photo: instagram.com/franziskaelea