Alexandra Fonsatti Interview: “All That Matters”, schaatsen & haar pad om actrice te worden

Interview met Alexandra Fonsatti – Actrice Alexandra Fonsatti speelde na haar acteeropleiding in verschillende film- en televisieproducties en is sinds 2019 te zien als “Chiara Nadolny” in de RTL-serie “Alles was zählt”. In een interview met ons magazine vertelt de actrice over haar rol in AWZ, haar passie schaatsen en hoe ze actrice is geworden. Ze vertelt ook welke rol haar bijzonder aanspreekt en hoezeer ze van reizen houdt. De succesvolle actrice geeft ook een exclusief kijkje in haar toekomst.

Alexandra’s rol in AWZ

FIV: Hallo Alexandra, wat fijn dat het gelukt is met het interview vandaag. Je bent een succesvol actrice en sinds 2019 ben je te zien als Chiara in de dagelijkse soap “Alles was zählt” op RTL. Wat vindt u het leukst aan uw functie en kunt u zich er goed mee identificeren?

Alexandra: Wow, binnenkort is het 3 jaar dat ik de hoofdrol “Chiara Nadolny” in AWZ mag vertolken en wat ik leuk vind aan de rol is dat hij heel veelzijdig is. Of ze nu helemaal verliefd is, helemaal zakelijk, onhandig of soms iets te eerlijk, het is gewoon leuk! Ik vind mezelf vaak in haar terug, vooral in haar zachte facetten, in haar discipline en zelfvertrouwen.

Foto: Fab4Media

Passie en beroep in één

FIV: Schaatsen is van jongs af aan een grote passie van je, via AWZ kun je je passie combineren met je beroep. Is jouw rol in AWZ een droom die uitkomt voor jou?

Alexandra: Het is zeker een gelukkig toeval dat ik zowel actrice als ex-professioneel kunstschaatser ben en dat ik dit mag combineren! Ik ben blij dat ik deze bijzondere en sierlijke sport niet voorgoed aan de wilgen heb gehangen. Daarom zeg ik altijd: niets in het leven is gratis, alles heeft een reden. Misschien zie je het vandaag of morgen niet, maar op een dag zal de cirkel rond zijn. Ik had nooit gedacht dat ik mijn 2 passies kon combineren en er een beroep van kon maken, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Ze wilde nooit actrice worden!

FIV: Is acteren altijd je droombaan geweest en wat heeft je geïnspireerd om actrice te worden?

Om eerlijk te zijn wilde ik nooit actrice worden. Ik wist niet eens wat acteren was tot ik 19 was. Ik heb me voor de lol bij een toneelschool aangemeld, ging voor de lol naar audities en pas daar, tijdens mijn studie, heb ik dit vak leren kennen en liefhebben! En hier ben ik nu!

Foto: Fab4Media

De volgende Wonderwoman, wat is het volgende?

FIV: Je hebt al aan enkele televisieproducties mogen meewerken, wat zou een project zijn waar je aan mee zou willen doen, wat voor rol zou je bijzonder aanspreken?

Alexandra: Ik ben een absolute fan van “Wonderwoman”. Gewoon het feit dat een vrouw de superheld is en bovennatuurlijke krachten heeft. Ik ben een zeer actief type en stel me voor dat de opnames van zo’n film bijzonder actievol, leuk en bijzonder zijn. Daar zou ik zeker heel veel zin in hebben!

Uw liefde voor reizen

FIV: Je reist veel vanwege je werk als actrice, maar ook privé reis je graag. Je deelt graag inzichten van je reizen, zoals je reizen naar Rhodos en Barcelona, met je volgers op Instagram. Wat was uw beste reis tot nu toe en aan welke ervaring denkt u nog steeds met plezier terug?

Alexandra: Elke reis is speciaal voor mij. Het belangrijkste is om te reizen! Het leven is te kort om de wereld niet te zien. Ik kan niet zeggen welke ervaring voor mij de beste was, maar ik kan één ding met zekerheid zeggen: ik kom na elke reis terug met nieuwe energie, nieuwe inspiratie en nieuwe perspectieven. Dus alles wat ik kan zeggen is: reis zoveel als je kunt! Reizen is het enige wat je koopt dat je rijker maakt.

Foto: Fab4Media

Plannen voor de toekomst

FIV: Tot slot een snelle blik in de toekomst, we zijn benieuwd naar wat je voor de nabije toekomst op de planning hebt staan: Heb je grote plannen zoals verhuizen of iets speciaals dat eraan komt? Geef ons een kleine teaser van wat je fans en volgers in de nabije toekomst kunnen verwachten!

Alexandra: Natuurlijk zijn er een paar dingen gepland voor het nieuwe jaar, maar ik mag nog niets spoileren, anders is het geen verrassing meer! Misschien zie je me hier en daar op TV?! Blijf op de hoogte!

FIV: Hartelijk dank voor je tijd en het leuke interview en veel succes op je weg!