Interview met Carinapranz: Over familie, contentcreatie & het dagelijks leven

Carinapranz interview – Carina is een van de populairste content creators uit Oostenrijk. Ze voorziet haar community van mode-, reis- en mamacontent op haar social media-kanalen, want naast haar fulltime baan is ze moeder van drie kinderen, twee katten en een hond. Klinkt als een stressvol dagelijks leven, nietwaar? En dat is het ook, maar Carina heeft deze uitdagingen in haar leven nodig. Ze vindt het heerlijk en doet alles uit de grond van haar hart.

Mode-inspiratie & mama op sociale media

Maar hoe krijgt ze alles onder controle? In dit interview praten we met Carina over haar dagelijks leven en tips voor een meer gedisciplineerd leven. We hebben het ook over een van de belangrijkste onderwerpen van haar social media-kanalen, namelijk mode. Carina is een grote mode-inspirator voor haar community. Daarom vertelt ze ons in welke winkels ze graag shopt en welk kledingstuk uit haar garderobe haar absolute favoriet is. Ze geeft ons ook een kijkje in haar familie, vertelt ons wat ze leuk vindt aan haar baan en hoe ze denkt dat deze baan de komende jaren zal veranderen. Dit en nog veel meer kun je te weten komen in dit interview.

Het dagelijks leven van een contentmaker & moeder

FIV: Hallo lieve Carina, we zijn erg blij dat het interview vandaag lukt. Laten we meteen beginnen. Bijna elke dag begint om 5 uur ‘s ochtends zodat je alles gedaan kunt krijgen. Daarom vroegen we ons af hoe jouw dagelijks leven eruit ziet?

CARINA: Dat klopt, mijn dag begint vaak heel vroeg omdat ik altijd veel aan mijn hoofd heb en om alles gedaan en onder controle te krijgen, probeer ik zo vroeg mogelijk op te staan. Zodra de kinderen ‘s ochtends het huis uit zijn, moet onze hond Carlos minstens 1 uur uitgelaten worden, zodat ik daarna in alle rust mijn werk kan doen.

Tussen het werk door, d.w.z. content creëren, probeer ik ‘s ochtends ook het huishouden te runnen, wat helaas maar zelden lukt. In het beste geval krijg ik veel gedaan in de 5 uur in de ochtend, zodat ik me ‘s middags op de jongens kan concentreren. Voordat ik Jonas en Noah ophaal van de crèche, maak ik een kleine wandeling met Carlos. De jongens eten op de crèche en toch zijn er dagen dat ze met een knorrende maag thuiskomen. Daarom ben ik blij dat ik ‘s avonds altijd hele grote porties kook, zodat ik de volgende dag altijd een kleine portie kan opwarmen. Zo bespaar ik mezelf het koken tijdens de lunch.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Afhankelijk van het weer brengen we de middag door buiten in de speeltuin, in de tuin van mijn ouders, in het skatepark, in een binnenspeeltuin of thuis. Aangezien mijn man voor een groot levensmiddelenbedrijf werkt, stuur ik hem vaak de boodschappenlijstjes en bespaar ik mezelf zo de boodschappen… Mijn oudste wordt in februari 16 en is al redelijk zelfstandig, dus hier moet ik vooral zorgen voor het ophalen en wegbrengen bij het station en vaak meer rekenen voor het avondeten als er vrienden van hem op bezoek komen en logeren.

Als mijn man voor 18.30 uur thuis is, eten we samen. In dat geval heb ik de kinderen al in bad gedaan en klaargemaakt om naar bed te gaan, zodat we na het eten het tandenpoetsen en het voorlezen van verhaaltjes onder elkaar kunnen verdelen. Als de kinderen om 19.00 uur slapen, zorg ik voor het huishouden en in het beste geval neemt mijn man Rene Carlos mee voor een korte wandeling. s Avonds zitten we graag samen onder het genot van een glas rode wijn, vertellen elkaar over onze dag en werken aan ons nieuwe project. Maar het is ook leuk om gewoon op de bank te zitten en een Netflix-serie te kijken. In bed, voordat ik ga slapen, schrijf ik mijn to-do lijst voor de volgende dag en dan val ik relatief snel in slaap.

Photo: Carina Pranz/Fab4Media

“Op de een of andere manier heb ik al deze taken nodig…”

FIV: Wow! Maar wat leuk dat jullie wat activiteiten met elkaar kunnen delen! Naast je baan als content creator ben je ook moeder van drie kinderen. Hoe houd je alles in balans?

CARINA: Deze vraag wordt me eigenlijk heel vaak gesteld. Veel mensen kunnen het zich niet voorstellen, maar op de een of andere manier heb ik al deze taken en de drukte de hele dag nodig. René was bijvoorbeeld heel lang tegen het hebben van een hond omdat het weer veel werk zou betekenen en ik heb het al heel druk. Maar de waarheid is dat ik echt geniet van deze nieuwe uitdaging en Carlos is mijn sportieve balans met mijn werk. Ik hou ervan om mijn dagen te plannen en te organiseren, waardoor het voor mij iets makkelijker is dan voor anderen om alles onder controle te krijgen.

Carina’s tips voor een gedisciplineerd leven

FIV: Heb je nog tips voor onze lezers om meer discipline te krijgen?

CARINA: Mijn To Do-lijstjes, die ik elke avond opschrijf voordat ik naar bed ga, helpen me. Zonder mijn lijstjes zou ik eerlijk gezegd behoorlijk verdwaald of, laten we zeggen, lukraak onderweg zijn. Omdat er gedurende de dag veel gedachten door mijn hoofd gaan, of het nu professioneel of privé is, heb ik de neiging om veel te vergeten zonder lijst. Met mijn lijst weet ik bijvoorbeeld wat prioriteit heeft en wat eventueel kan worden uitgesteld tot morgen. Zo krijg ik echt veel meer gedaan.

Photo: Carina Pranz/Fab4Media

Mode: verminderd en weloverwogen winkelen

FIV: Reizen, mode en familie zijn de belangrijkste onderwerpen op je social media kanalen. Nu willen we het graag met je hebben over mode en je bent een grote mode-inspirator voor je community. Dus vroegen we ons af: waar koop jij het liefst je kleding?

CARINA: De focus ligt nu op minder en weloverwogen winkelen, wat niet altijd gemakkelijk is in mijn vak als modeontwerpster. Ik moet toegeven dat ik van winkelen houd. Maar ik ruim ook regelmatig kleding op die ik te weinig draag. Vorig jaar heb ik veel leuke merken leren kennen, zoals Ayen, dariadeh en Viktoria Luise. Daar vind je echt mooie en duurzame basics die tijdloos zijn, zodat je er lang van kunt genieten.

“Ik blijf liever uit de buurt van modetrends”.

FIV: Mode gaat vaak gepaard met trends. Wat is jouw mening over modetrends? Is er een huidige modetrend die je helemaal niet begrijpt?

CARINA: De laatste jaren heb ik mijn stijl steeds meer gevonden. Mijn kleding is heel eenvoudig en tijdloos en kan met alles worden gecombineerd. Ik sla de trends meestal over, omdat ik altijd merk dat ik niet lang plezier heb van deze kledingstukken. Ik vermijd dus liever modetrends en blijf trouw aan mijn basics.

Carina’s favoriet: Prada Loafers

FIV: Wat is je favoriete kledingstuk uit je garderobe en waarom? Misschien associeer je het met een bepaalde tijd?

CARINA: Er zijn er eerlijk gezegd zo veel en ik kan er niet maar één kiezen. Ik hou van mijn eenvoudige blazers, basic t-shirts, jeans, jassen en trenchcoats en al mijn handtassen. Maar als ik er snel één moest kiezen, dan zouden het mijn Prada loafers zijn, die al bijna een jaar op mijn verlanglijstje staan. Het is geen kledingstuk, het is een paar schoenen, maar ze zijn ongelooflijk comfortabel en waren elke cent waard. In combinatie met jeans of een jurk zien ze er geweldig uit.

Gezin met 3 kinderen, 2 katten & 1 hond

FIV: Jij en je gezin hebben ook twee katten en een hond. Hoe gaan de dieren met elkaar om? Komt er binnenkort nog een huisdier bij?

CARINA: Het gaat met de dag beter. Onze twee Brits Korthaar katers waren eerst niet zo enthousiast over onze nieuwe honden, maar nu kunnen ze alledrie op dezelfde verdieping blijven zonder dat de vonken ervan af vliegen. Als Carlos te wild of onstuimig is, wordt hij toegesist en dan laat hij ze met rust. Ik zou graag meer huisdieren willen, maar helaas wil mijn man niet meewerken. Hoewel ik hem bij de laatste drie wel heb kunnen overhalen, dus misschien lukt het nog een keer.

Photo: Carina Pranz/Fab4Media

Inhoud creëren: geen twee dagen zijn hetzelfde

FIV: Last but not least willen we het graag hebben over jouw baan als content creator. Wat vind je zo leuk aan je werk?

CARINA: Dat ik me creatief kan uitleven en dat geen dag of samenwerking als de andere is. Je leert elke dag iets nieuws, want elke klus, elke reis is anders en elke klant heeft andere ideeën over de uitvoering. Het is zo leuk en ik vind het geweldig dat ik mezelf elke dag ontgroei. Je leert zoveel leuke mensen kennen en daardoor ontstaan er altijd weer nieuwe vriendschappen. Ik ben echt elke dag ongelooflijk dankbaar dat ik dit geweldige werk mag doen.

Veranderingen in de baan in de komende jaren

FIV: Hoe denkt u dat uw baan de komende jaren zal veranderen?

CARINA: Ik heb altijd mijn persoonlijke doelen voor ogen en ik denk dat Instagram en mijn baan nog wel een tijdje zullen bestaan. De manier waarop we content maken en leveren aan onze community zal zeker nog een paar keer veranderen (bijv. LIVE, Reels, IGTV, etc.) Het belangrijkste is om bij de les te blijven en de tools te gebruiken die Instagram je biedt en aandacht te besteden aan welke content je community wil.

FIV: Hartelijk dank voor je tijd en het leuke interview! We wensen je het allerbeste op je weg!

Photo: Carina Pranz/Fab4Media

Meer interviews

Vond je het interview met Carina leuk? Dan kun je hier meer spannende interviews vinden!

Julia.kammerer in interview: Over tatoeages, mode & Coachella

Mode, lifestyle, eten! Julia’s social media kanalen draaien om deze onderwerpen. De altijd vrolijke content creator post fashion hauls, outfit inspiraties, recepten en veel lifestyle content. En ze mist haar hond Abbey nooit. Ze houdt van reizen en bijzondere reizen krijgen altijd een plekje onder haar huid. Hoeveel tatoeages heeft Julia dan? In dit interview praten we over mode, tatoeages, reizen en het maken van content. Mode is Julia’s passie. Ze ziet er altijd goed uit, dus we vroegen haar waar ze haar outfits koopt en welke accessoire ze niet kan missen. We hadden het ook over Coachella, want iedereen die op Instagram of TikTok zit, kent het festival! Maar is het echt de moeite waard of is het gewoon een hype? En wat vindt ze eigenlijk zo leuk aan haar werk en in hoeverre zal dat de komende jaren veranderen? Dit zijn precies de vragen die Julia voor ons beantwoordt. We hebben het ook over haar favoriete reisbestemmingen en hotspots die je zeker moet bezoeken en doen! Dit en nog veel meer kom je te weten in dit interview!

  • Julia.kammerer in interview

Photo: Julia Kammerer / Fab4Media

Kim Hnizdo in een interview: Haar gedachten over modellenwerk

Ongeveer zes jaar geleden kon Kim uit Bad Homburg zich bewijzen tegenover duizenden meisjes en won ze het 11e seizoen van “Germany’s next Topmodel”. Sindsdien werkt ze internationaal als model en reist ze de hele wereld over. Mentale gezondheid, maar ook steun en empowerment, vooral onder vrouwen, zijn van groot belang voor haar. Kim zet zich dan ook in voor sociale projecten en is sinds kort de nieuwste ambassadeur van “Women For Women International”. Kim praat met ons magazine over de Duitse en internationale modellenindustrie. Het model heeft altijd al de wereld willen zien en uit het Duitse comfort willen stappen. Door haar werk bereikt ze dat allemaal en leert ze altijd nieuwe plaatsen, nieuwe mensen en nieuwe uitdagingen kennen. Natuurlijk spraken we ook met haar over “Het volgende Topmodel van Duitsland”. We vroegen haar wat ze van de show als winnaar vindt en hoe open ze tegenwoordig staat voor radicale veranderingen. We vroegen haar ook of ze ook zonder GNTM deze weg zou zijn ingeslagen, want voor de show koos ze eigenlijk een andere weg. Last but not least spraken we met Kim over geestelijke gezondheid en haar normen en waarden. Ontdek hoe Kim over deze dingen denkt en nog veel meer in dit interview!

  • Kim Hnizdo in het interview

Photo: Kim Hnizdo