Model Shermine Shahrivar – Miss Europa, model en actrice

Shermine Shahrivar – fulltime moeder & internationaal model. De in Iran geboren Duitse schone heeft in haar jonge jaren al veel meegemaakt. Na haar studies in Aken won ze verschillende wedstrijden en ging ze naar een gerenommeerde acteerschool in New York. In 2013 verbaasde ze zowel ontwerper Guido Maria Kretschmer als het tv-publiek met haar optreden in “Celebrity Shopping Queen”. Stijl zit in het bloed van het model. In 2008 werd zij het reclamegezicht voor verschillende campagnes van het modelabel “American Apparel”. Wij spraken met het ambitieuze model over haar carrière, inspiratiebronnen en haar grote geluk.

Shermine

Meer artikelen in de blog: Luxe.

Model Shermine Shahrivar over inspiraties en haar grote geluk

FIV: U hebt al veel geprobeerd en bereikt, of het nu om uw studies, acteren of modellenwerk gaat, u was Miss Duitsland, Miss Europa, u probeerde TV-presentatrice te worden en u nam deel aan Celebrity Shopping Queen. Waar haal jij je energie en inspiratie vandaan?

Shermine: Ik denk dat we allemaal energie en inspiratie uit ons eigen leven halen. Ook uit de wens om te groeien en te veranderen. Het was en is nog steeds erg belangrijk voor mij om niet stil te staan en om altijd beweging in mijn leven te hebben. Je stopt nooit met leren.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

 

Shermine Shahrivar 3

Credit: Model Management

FIV: Wat zijn uw persoonlijke kenmerken?

Shermine: Dat ik om mezelf kan lachen. Ik neem mezelf niet te serieus en dat is belangrijk.

FIV: Wat maakt u gelukkig, wat zou u nooit kunnen missen in uw dagelijks leven?

Shermine: Absoluut mijn dochter – ze maakt me gelukkig!

FIV: Hoe ziet een dag in je leven eruit?

Shermine: Het hangt ervan af of ik werk of een moeder ben. Op dit moment ben ik absoluut aan het multitasken, zoals elke moeder. Baan, moeder en ‘Shermine’ zijn moeten op de een of andere manier onder één dak worden gebracht.

FIV: Als student politieke wetenschappen, hoe kwam je bij acteren en uiteindelijk bij modellenwerk?

Shermine: Destijds, tijdens mijn studie, ontmoette ik Janaina Zarella en zij vroeg mij of ik mee wilde doen aan een verkiezing. Van het een kwam het ander en de Miss Europa titel was het resultaat. Daarna Lee Strasberg acteerschool in New York en modellenwerk bij Wilhelmina NY.

Shermine Shahrivar 6

Credit: Model Management

Shermine Shahrivar leeft haar modellendroom

FIV: Was modellenwerk al een droom of een probleem in je jeugd?

Shermine: Als kind bewonderde ik natuurlijk de supermodellen van die tijd. Het werd pas een probleem toen ik op mijn 16e benaderd werd door een model scout, maar mijn moeder was er tegen. Eerst trainen en dan modellenwerk, waar ik vandaag blij om ben.

FIV: Wat was het hoogtepunt van uw carrière tot nu toe dat u altijd dierbaar zal bijblijven?

Shermine: Een hoogtepunt was zeker mijn ontmoeting met en gefotografeerd worden door mijn favoriete fotograaf van dat moment, Sante D’Orazio. We kunnen nog steeds met elkaar overweg en daar ben ik het meest blij om. En natuurlijk het werken met fotograaf god Mario Testino en mijn oude vriend Johannes Huebl. Deze productie zal in september van dit jaar worden uitgebracht.

FIV: Wat boeit je aan modellenwerk?

Shermine: Reizen en veel verschillende mensen leren kennen.

FIV: Als model moet je veel aandacht besteden aan je uiterlijk. Hoe behoud je je topfiguur?

Shermine: Een gezonde en evenwichtige voeding is het allerbelangrijkste. Dan sport ik veel en dan helaas nog steeds het standaard antwoord – gewoon veel water drinken.

Shermine – Geen Lingerie Shoot voor Model Mama

FIV: Je groeide op in Duitsland en woonde onder andere in Berlijn. Kan Berlijn de andere Europese modehoofdsteden zoals Milaan, Parijs of Londen bijbenen?

Shermine: Oh, Berlijn is een stad op zich! Naar mijn mening, concurreert het niet met die andere mode hoofdsteden. Berlijn is gewoon jong, stijlvol en er gebeurt hier van alles en daardoor ontstaan er ook nieuwe dingen. Dat weerspiegelt zich gewoon in de hele stad en maakt haar zo aantrekkelijk voor de buitenwereld, denk ik.

FIV: Wat is je favoriete modestad en waarom?

Shermine: Ik hou van Parijs, want Parijs is Parijs! Ik heb een speciale band met deze stad die ik niet in woorden kan vatten. En het voelt als thuis elke keer als ik er ben.

 

Shermine-Shahrivar-2

Credit: Model Management

Shermine: “Ik zou graag een Bond girl zijn!”

FIV: Je verschijning bij Celebrity Shopping Queen 2013 bewees het: Je hebt een goed gevoel voor stijl, wat zijn je favoriete mode?

Shermine: Het is eenvoudig – gewoon basics die je met alles kunt combineren. En het resultaat mag er nooit gekleed uitzien.

FIV: Wat inspireert je in je look?

Shermine: Eigenlijk word ik voortdurend geïnspireerd door mijn omgeving en niet door mezelf. Ik hou mijn ogen open en denk na of een stuk ook iets voor mij kan zijn. Het klinkt als kopiëren, maar het is eigenlijk de hele outfit en de combinatie die de look creëert, en dat is volgens mij de echte kunst binnen de mode.

Shermine Shahrivar: Over juwelen, mannen en liefde

FIV: Wat zijn uw plannen voor uw professionele toekomst? Heeft u een droom die u in de toekomst zou willen verwezenlijken?

Shermine: Mijn droom zou zijn om een Bond Girl te spelen. Dat klinkt een beetje plat, maar ik zou echt graag dat soort actie zien en de hele shebang!

FIV: In welke modecampagne zou je jezelf willen zien of voor welke ontwerper zou je willen werken?

Shermine: Ik hou van kleur en elegante snits – zoals Escada, bijvoorbeeld. Dat is waar ik mezelf zou willen zien.

FIV: Heb je nog tips voor nieuwkomers in de industrie?

Shermine: Ja, natuurlijk! Heb uithoudingsvermogen en blijf altijd trouw aan jezelf!

FIV: Dank u voor het interview

Meer informatie over model Shermine Sharivar

Meer artikelen in de blog: Luxe.