Tokyo Fashion Week: Data, Overzicht & Modeshows

Tokyo Fashion Week – meer bepaald Rakuten Fashion Week Tokyo, is de vijfde belangrijkste modeweek ter wereld na Parijs, Milaan, Londen en New York. De unieke creativiteit en aanpak van Japan op het gebied van design wordt twee keer per jaar, in maart en oktober, aan de wereld getoond.
Houdt u van mode en wilt u de Aziatische trends in grote steden als Seoul, Shanghai of Tokio in de gaten houden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vindt u een overzicht van alles over de Tokyo Fashion Week en bent u altijd op de hoogte van de laatste data en shows.

Terug naar overzicht: Modeweek XXL

Tokyo Fashion Week

Comme des Garçons, Y-3, Sacai en Undercover – Japanse merken die elk jaar hun nieuwste collecties presenteren tijdens de Tokyo Fashion Week. De Japanse mode blijft toeschouwers verbazen, omdat zij zo sterk verschilt van de westerse mode. Met een andere opvatting van het lichaam worden hier vaak oversized snits en tec-wear getoond, die er ondanks hun grote en ongewone volumes gracieus en elegant uitzien.

Maar niet alleen de bekendere merken, ook jonge ontwerpers krijgen hier veel steun, wat een van de motto’s van de Tokyo Fashion Week is. De shows zijn meestal verspreid over de hele stad, maar vinden vaak plaats in het jeugdige Shibuya-district, het modedistrict van Tokio.

Kaart en stad in een oogopslag: Tokyo

Hier vindt u een overzicht van de megastad Tokio.

Dit inzicht toont u Shibuya van dichtbij, waar u de beroemde Shibuya Crossing kunt vinden.

Rakuten Fashion Week Tokio: data

Elk jaar in maart en oktober vindt de Rakuten Fashion Week Tokyo plaats. Niet alleen de modellen zijn hier belangrijk, maar ook de bezoekers doen hun best om de straatstijl van Tokyo te vertegenwoordigen. Daarom zijn de data van de Fashion Week waarschijnlijk al gemarkeerd in alle kalenders van de Japanse bevolking met een affiniteit voor mode!

Tokyo Fashion Week lente/zomer 2020

  1. Rakuten Fashion Week Tokio: 14 okt. 2019 – 20 okt. 2019

Tokyo Fashion Week lente/zomer 2022

  1. Rakuten Fashion Week Tokio: 30.08. – 04-09.2021

Paris Fashion Week Herfst/Winter 2022

  1. Rakuten Fashion Week Tokio: 14.03 – 19.03. 22

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: