Shanghai Fashion Week: data, overzicht & mode

Shanghai Fashion Week – Sinds 2001 opent de Shanghai Fashion Week jaarlijks haar deuren voor bezoekers, toeschouwers en modeliefhebbers van over de hele wereld. De modeweek in Shanghai maakt deel uit van het grote Shanghai International Fashion Culture Festival, dat staat voor de bevordering van creatieve krachten en de versterking van eigen merken. In Azië, maar ook wereldwijd, is de Shanghai Fashion Week een van de belangrijkste mode-evenementen, samen met Tokyo en Seoul, om de laatste trends, looks en zowel opkomende als bekende modemerken te presenteren. Lees hier alles over de Fashion Week in de grootste stad van China!

Terug naar overzicht: Modeweek XXL

Shanghai Fashion Week

Ondanks het doel van de Shanghai Fashion Week om de aandacht te vestigen op lokale en regionale ontwerpers en deze te promoten, nodigt Shanghai ook elk jaar internationale ontwerpers uit die zich op de Chinese markt richten. Mode in China en wat mode betekent voor China is hier het motto. Sinds 2003 stimuleert Shanghai Chinese ontwerpers om de westerse markt te veroveren met hun creaties van ongewone streetwear en couture.

Kaart en stad in een oogopslag: Shanghai

Hier krijgt u een klein overzicht van China’s grootste stad.

De modeweek vindt plaats in het centrum van Shanghai, in Xintiandi.

Shanghai Fashion Week: Data

De modeweek wordt twee keer per jaar in Shanghai gehouden en duurt zeven dagen.

Shanghai Fashion Week Herfst/Winter 2021

  1. Modeweek Shanghai: 06.04. – 13.04.2021

Shanghai Fashion Week Herfst/Winter 2022

  1. Modeweek Shanghai: 08.10.2022

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: