Model Corinna Ingenleuf – Door innerlijke schoonheid op de Elle & Marie Claire cover

Corinna Ingenleuf heeft het gemaakt – zij is een internationaal succesvol model en heeft reeds de covers van de Britse Elle of de Koreaanse Marie Claire gesierd. Ze liep op de catwalk voor Sonia Rykiel en Richard Chai en fotografeerde met Steven Klein. Een grote wens voor veel jonge meisjes, maar een carrière als model was niet altijd een droom voor Corinna. Ik sprak met de sympathieke schoonheid over haar start in de modellenwereld en ze vertelt me wat echte schoonheid voor haar betekent.

Corinna

Corinna Ingenleuf: “Innerlijke schoonheid is belangrijk”.

FIV: Je begon als model in 2011/2012 en liep op de catwalk voor verschillende ontwerpers zoals Richard Chai of Sonia Rykiel. Hoe ben je precies je modellencarrière begonnen? Wie heeft jou ontdekt?

Corinna: Ik was 23 toen ik de beslissing nam om het modellenwerk een kans te geven. Ik had me er tot dan altijd tegen verzet. Nadat ik een paar Polaroids naar “M4Models” in Berlijn had gestuurd, nodigde Claudia Lorenz van “M4” me uit om haar te komen opzoeken. Toen begon het.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

 

corinna-ingenleuf-model-interview-magazin-Marie-Claire-Korea-Satoshi-Saikusa

corinna-ingenleuf-model-interview-magazin-Costume-Mag-Denmark-Philip-Messmann-31

Credit: M4Models

 

FIV: Is modellenwerk altijd je droombaan geweest?

Nee!

FIV: Wat boeit je het meest aan het beroep van model?

Corinna: De veelzijdigheid. De kans om goed over zichzelf na te denken. De iris van de modewereld. Schoonheid mogen verkopen, vooral innerlijke schoonheid. Het reizen. Ontmoet diverse teams en creatieve, inspirerende mensen.

FIV: Hoe hou je jezelf en je lichaam fit?

Corinna: Ik hecht waarde aan gezond eten en alles wat goed voelt op en in mijn lichaam. Ik heb geleerd mijn lichaam aan te voelen (zeker ook door mijn werk) en het te geven wat het vraagt. Yoga, gymnastiek, joggen, zwemmen, meditatie, dansen, skiën, wakeboarden, enz. Of zoals nu: ontspannen op de bank liggen.

FIV: De modellenindustrie is vaak niet voor bangeriken door de grote concurrentie. Welke kwaliteiten helpen je om je te doen gelden in de modellenwereld?

Corinna: Zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, individualiteit, vriendelijkheid, nederigheid, authenticiteit en vreugde.

corinna-ingenleuf-model-interview-magazin-Styleby-Jesse-Laitinen-1 corinna-ingenleuf-model-interview-magazin-Styleby-Jesse-Laitinen-2-Zuschnitt-alternative

Credit: M4Models (Styleby-Jesse Laitinen/ Marie Claire Korea-Satoshi Saikusa/ Costume Mag Denmark-Philip Messmann)

 

Androgynie: Corinna Ingenleuf valt op!

FIV: Waarin verschilt u van andere modellen, wat is uw speciale kracht?

Corinna: Door essentiële en zinvolle ervaringen die ik in de loop van mijn 27 jaar heb opgedaan. Door mijn veranderlijkheid en mijn expressiviteit. Door mijn androgynie. (Of zoals Claudia van “M4Models” ooit zei: “Je bent geen commercieel meisje, maar je kunt wel heel commercieel werken!”)

FIV: Heeft u een levensmantra die u aanmoedigt en helpt, vooral in moeilijke situaties?

Ja. Ik voel mijn hart. Dan ben ik egocentrisch. En als ik egocentrisch ben, dan kan ik creëren en kracht putten.

FIV: Als model ben je voortdurend op de hoogte van de nieuwe trends en nieuwe modecollecties, welk kledingstuk mag volgens jou in geen enkele garderobe ontbreken? Is er een tijdloze favoriet?

Een spijkerbroek, een neutrale trui, een witte blouse. Mijn favoriete tijdloze stuk bestaat uit een paar zwarte schoenen die altijd passen en sinds mensenheugenis overal bij hebben gepast.

FIV: Naar welke landen en steden heb je al beroepshalve gereisd en welke bevielen je bijzonder? Heb je een favoriete modestad? En wat maakt indruk op je in deze stad?

Corinna: New York, LA, Parijs, Londen, Zuid-Afrika, IJsland, Marokko, Finland, Zweden, enz. Ik ben graag op stap in Stockholm. Er is daar geweldige mode en de meeste mensen zijn ontspannen en nuchter. New York heeft een ongelooflijke “drive” en sterke kracht. Parijs is elegant en heeft een heel eigen smaak.

FIV: Welke schoonheidsproducten zou je nooit missen op reis?

Corinna: Ik zou mijn Dr Hauschka gezichtscrème niet graag thuislaten, en mijn goede humeur ook niet.

FIV: Als je niet werkt, hoe ziet een perfecte dag er dan voor jou uit?

Corinna: Wandelen in het bos of lunchen met een vriendin.Sporten of flaneren.Op een bloemenweide liggen en naar de wolken kijken of winkelen.Een boek lezen of een taart bakken.Met mijn zoon gaan zwemmen of met hem knuffelen op de bank. Er zijn eindeloze mogelijkheden om van de dag te genieten.

 

corinna-ingenleuf-model-interview-magazin-Grazia-Thomas-Krappitz-3 corinna-ingenleuf-model-interview-magazin-Elle-UK-Jeff-Hahn‘]

Credit: M4Models (Elle UK-Jeff Hahn/ Grazia-Thomas Krappitz)

 

Corinna over de modellenwereld en haar carrière

FIV: Deze dagen zijn zeer snel, is de modellen- of modewereld in de laatste jaren veranderd vanuit jouw standpunt?

Corinna: Het is moeilijk voor mij om te oordelen, want ik ben er nog maar vier jaar. Maar ja, ik hoor het wel.

FIV: In de modewereld vallen vaak de termen discipline en geluk: wat is volgens u belangrijker? En waarom?

Corinna: Geluk… is volgens mij eerder een staat van zijn, dat wil zeggen gelukkig zijn – wat dan resulteert in geluk, nietwaar? En om gelukkig te zijn, is enige discipline onontbeerlijk. Dus beide zijn belangrijk.

FIV: Hoe groot is de druk in de business om altijd “perfect” te zijn? Hoe ga je er mee om? Heb je nog tips voor nieuwkomers?

Corinna: De vraag is: Wat is perfect? Ik denk dat de modewereld zich geleidelijk openstelt voor het echte en niet het perfecte. Ware schoonheid komt van binnenuit, of je nu lang bent of kort, of je nu een lange of een korte neus hebt – als je jezelf accepteert en van jezelf houdt zoals je bent, dan heeft de maatschappij meestal vrede met je en vindt ze je mooi en aantrekkelijk.

Nieuwkomers moeten authentiek, zelfverzekerd en vriendelijk zijn.

FIV: Wat is je grootste inspiratie voor je werk als model?

Corinna: Ik mag schoonheid verkopen en erdoor inspireren.Voor mij is het altijd waar geweest dat schoonheid van binnenuit komt.Daarom werk ik altijd aan mezelf.Pijlen op mijn karakter en mezelf weerspiegelen. Ik doe aan sport, eet gezond, ben spiritueel, hou van creatieve mooie kleren, ben dankbaar voor zoveel drive en inspiratie in mijn modellenleven en tenslotte hou ik gewoon van mode en glijd ik graag in verschillende rollen tijdens het fotograferen.

FIV: Welke ervaring of succes binnen je modellencarrière zal je nooit vergeten?

Corinna: De gekke schietpartij met Steven Klein waarschijnlijk.

FIV: Wat zijn je plannen voor de toekomst? Wat wil je nog bereiken als model? Voor welke ontwerper zou je in de toekomst willen werken?

Karl Lagerfeld en Marc Jacobs.

FIV: Lieve Corinna, dank je voor het interview!

 

 

Meer informatie over model Corinna Ingenleuf: corinnaingenleuf Instagram
Krediet: M4 Modellen