Mode blogger Luisa van Style Roulette

Modeblogger Luisa stuitte op haar droombaan “blogger” via een stage in de mode-industrie. Het was haar snel duidelijk, mode, reizen en schrijven: Dit is het juiste ding! Luisa is intussen zeer bekend op het web en een succesvolle modeblogger met vele fans. Naast München voelt de sympathieke schoonheid zich ook thuis in Los Angeles. Op haar blog Stijl Roulette schrijft ze over haar (mode)ervaringen in de Californische metropool. Ik sprak met Luisa over het begin van “Style-Roulette”, haar persoonlijke mode must-haves & de modestad München. Een jaar later ontmoetten we Luisa van Style Roulette opnieuw.

Luisa

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

luisa-style-roulette-blogwalk-interview

 

De geboorte van “Style Roulette”, teamwork en passie

FIV: Luisa, hoe ben je begonnen met bloggen? Wat was het begin van “Style-Roulette” en hoe is de naam in de eerste plaats ontstaan?

Ik liep in 2009 na mijn eindexamen stage bij een PR-bureau voor mode en een van mijn taken was om elke dag alle nieuwe modetijdschriften door te spitten op zoek naar zogenaamde ‘clippings’ (foto’s van onze klanten in de tijdschriften). Op een dag kwam ik een artikel tegen in Joy of Jolie over een blogger.

Omdat ik altijd al van schrijven heb gehouden en modejournalist wilde worden, vertelde ik mijn vriend erover en hij moedigde me aan om mijn eigen blog te beginnen. En zo werd ‘Fashion Shows…’ geboren. (zoals mijn blog in het begin heette). In die tijd had ik echter nog geen spiegelreflexcamera en wist ik niet veel van fotografie, bewerken enz. en dus berichtte ik in het begin over algemene mode-onderwerpen en beroemdheden. Er waren gênante spiegelfoto’s met de digicam of de mobiele telefoon en een uiterst onaantrekkelijke lay-out – weinig outfitfoto’s en alles was zeer onprofessioneel en leek meer op een kleine agenda. In het eerste jaar blogde ik slechts sporadisch, twee keer per maand of wanneer ik nieuwe foto’s had en er zin in had. Beetje bij beetje stak ik meer werk en tijd in mijn blog tot hij populairder en meer geliefd werd. Later, na een lezersstemming, hernoemde ik het Style Roulette.

Modeblogger Luisa legt uit hoe je succesvol geld kunt verdienen als blogger

Luisa: München is chic en elegant! Over lifestyle en mode

FIV: U kent München heel goed, wat valt er voor modeliefhebbers te ontdekken in de moederstad van het Oktoberfest?

Naast de belangrijkste winkelstraten rond Marienplatz, Kranzplatz en Odeonsplatz, zijn er veel kleine boetiekjes en leuke winkels te ontdekken rond Gärtnerplatz (Glockenbachviertel) en in Schwabing.

FIV: Wat vindt u van de stijl van de Duitse vrouwen, vooral in München. Ontbreekt er hier iets?

München is zeer chic en elegant, vooral vergeleken met Berlijn of Hamburg. De vrouwen combineren hun dure designertassen graag met chique merkkleding. De look is over het algemeen meer klassiek chic dan sportief. In de winter de Woolwich met Ugg laarzen en in de zomer de Chanel of Balenziaga met een zijden blouse of chique jurk.

FIV: Wat zijn uw modefavorieten/must-haves voor herfst/winter 2015 en waarom?

Ik ben dol op hoeden en ik vind dat elke vrouw er minstens twee in haar garderobe moet hebben. Ik wissel graag tussen elegante slappe hoeden en kleine nonchalante hoedjes. Maar suède over-the-knee laarzen blijven ook on trend. Wat kleuren betreft, hou ik van koelere braam- en bruintinten voor de herfst/winter. Een klassieke lichtgrijze wollen sjaal mag ook niet ontbreken.

luisa-style-roulette-blogwalk-interview-city-look

FIV: Wat maakt München volgens u tot een modestad?

München straalt gewoon elegantie en levensvreugde uit. Bij de eerste zonnestraal veranderen de trottoirs van München in een catwalk en stromen de restaurants en bars binnen enkele seconden vol. Onder het genot van een Aperol Spritz of Hugo kijken mensen naar elkaar en bespreken ze de laatste trends. München is een van de weinige steden waar je overdag op hoge hakken en in chique tweedelige pakken kunt rondlopen zonder vreemd te worden aangekeken. Toch is er ook de casual studentenlook en de elegante, sportieve mama-look wanneer de jonge moeders in Schwabing of Isarvorstadt hun chique kinderwagens voortduwen.

FIV: U bent vaak in LA en hebt daar al een inzicht gekregen in de modewereld, wat zijn volgens u de grootste “modeverschillen” tussen LA en München?

LA heeft een lichtheid en zomerse nonchalance die de soms wat benauwde Münchenaren gewoon missen. In LA is het het hele jaar door “Coachella chic” en de afgeknipte topjes, witte fladderjurken gecombineerd met het nieuwste IT-label of een bikini eronder brengen een bepaald gevoel van vrijheid dat München niet uitstraalt. In L.A. zijn gescheurde jeans, korte shorts en strakke jurkjes geschikt om elke dag te dragen, terwijl je in München een beetje raar wordt aangekeken als je in de metro jeans draagt met splitten boven de knie.

FIV: Wat was de grootste modeflater die je tot nu toe in München hebt gezien?

Persoonlijk ben ik gewoon geen fan van (versleten) Ugg laarzen – gecombineerd met een Speedy of Longchamp tas, voeg een Ray Ban en een Burberry of Woolrich jas toe en de ‘typische München look’ is perfect. Dat vind ik op zich niet erg, maar soms wordt het een beetje saai. Gek genoeg hebben ook veel mannen 3-5 cm langer haar, dat vakkundig naar achteren wordt gekamd bij de gekleurde chino’s en het overhemd en dat, als inwoner van Hamburg, soms een beetje cliché overkomt.

 

luisa-style-roulette-blogwalk-interview-urlaub-look

Luisa Lion over inspiraties

FIV: Heb je een rolmodel? Wie inspireert je look en waarom?

Ik laat me graag inspireren door mijn omgeving, mijn vriendinnen, mijn Instagram feed en andere sterke vrouwen. Ik hou van de look van Olivia Palermo, Lauren Conrad, Rachel Zoe, maar ook van de meer casual rock look van sommige modellen en acteurs. Maar ook mijn vriendin en zakenpartner Julia (www.ourcleanjourney.de) inspireert me keer op keer met haar eenvoudige minimalistische stijl.

FIV: Heb je zelf een favoriete blogger?

Niet direct. Zoals ik al zei, ik word geïnspireerd door veel mensen, landen en culturen. Maar ik zou bijna alles 1 op 1 overnemen van de Zweedse blogger Kenza Zoiten. Ik vind ook de Kardashians (vooral Kylie en Kim) erg inspirerend, omdat zij hun vrouwelijke charmes vakkundig etaleren zonder goedkoop over te komen, en de Zweedse blogger Kristin Sundberg is altijd top gekleed.

FIV: Beste Luisa, hartelijk dank voor het interview!

Meer informatie over Style Roulette:

www.blogwalk.de/style-roulette

En hier is een beetje inzicht in Luisa’s leven: