Sophiachiara__ in een interview: De droom van surfen & een huis met een kleine ranch

Sophiachiara__ interview – Sophia is een content creator op Instagram en TikTok en deelt reis- en sportcontent op deze platforms. Momenteel reist Sophia veel en neemt haar gemeenschap mee naar ongelooflijke droomstranden. En wat is een must voor droomstranden? Dat klopt, surfen! Surfen is haar huidige passie, dus in dit interview laat ze ons onder andere kennismaken met surfen.

De wereld ontdekken met een slecht richtingsgevoel

In dit interview praat Sophia met ons over haar passie, namelijk sport. Om precies te zijn, surfen. Sophia reist de wereld rond en probeert de beste golven te pakken. Sri Lanka staat bovenaan haar lijst, omdat het de beste golven heeft en een lieve, behulpzame bevolking. Apps zijn vooral handig op reis, dus onthult ze must-have apps voor op reis, evenals haar must-have beauty items die op geen enkele reis mogen ontbreken. Ze deelt ook surftips voor beginners en waar je de beste bikini’s kunt kopen. Ontdek hier meer!

Sri Lanka: de beste plek om te surfen

FIV: Hallo lieve Sophia, we zijn blij dat het interview gelukt is. Laten we meteen beginnen. We zien je veel reizen op je social media kanalen. Wat is je favoriete bestemming tot nu toe en waarom?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Sophia: Ik ben het afgelopen jaar op zoveel ongelooflijk mooie plekken geweest, dus het is moeilijk om een duidelijke favoriet te kiezen. Maar mijn reis naar Sri Lanka springt er zeker uit omdat dit prachtige land me op zoveel manieren heeft geïnspireerd. Ik stond daar voor het eerst op een surfplank en sinds ik mijn eerste goede golf heb gesurft, heb ik niets anders meer willen doen! Vervolgens ben ik naar de Atlantische kust van Europa, Indonesië en de Malediven geweest en ik moet ondubbelzinnig zeggen dat ik in Sri Lanka de voor mij beste golven heb gesurft. Onze surfinstructeur noemde het altijd valsspelen omdat je zoveel kunt surfen en minder hoeft te vechten met de golven – dus ik kan het vooral alle surfbeginners aanraden om naar Sri Lanka te reizen. Het is echt zo’n geweldig land, met een ongelooflijk interessante cultuur, om nog maar te zwijgen van het heerlijke eten en de prachtige natuur. Ik voelde me ook altijd volkomen veilig en de plaatselijke bevolking was altijd zo aardig en behulpzaam.

Photo: instagram.com/sophiachiara__

Sophia Apps Must-Haves voor op reis

FIV: Wow, dat klinkt geweldig! Als je op reis bent, zijn sommige apps echt handig om je weg te vinden in een vreemd land. Wat zijn jouw top 3 apps die je het meest helpen als je reist?

Sophia: Google maps – een absolute must-have voor mij, niet alleen voor routeplanning, maar ook voor het vinden van restaurants en accommodatie. Translate Now – een van de beste vertalers voor mij, vooral vanwege de video- en spraakfunctie. Vooral in Indonesië was het vaak moeilijk om vegetarische opties te vinden, vooral als je niet eens weet wat er op het menu staat. Nordvpn – een goede VPN heeft mijn leven zeker gemakkelijker gemaakt, aangezien veel inhoud in andere landen wordt geblokkeerd of geblokkeerd.

Geen reis zonder rode kersencape

FIV: Dat klinkt als een goede keuze! Laten we verder gaan met het onderwerp schoonheid tijdens het reizen. Wat zijn jouw top 5 beauty essentials waar je nooit zonder zou reizen?

Sophia: Omdat ik vooral reis in gebieden waar het altijd zomer is, gebruik ik nauwelijks make-up. De mooiste make-up is nog steeds het zomerse kleurtje. Een beetje poeder en blush gaat altijd mee. En ik zou nooit ergens heen gaan zonder mijn rode kersen chapstick. Ik hou van de lichte rode glans op mijn lippen, de extra verzorging en de smaak! Anders heb ik altijd arganolie/kokosolie voor mijn huid en haar.

De droom van een huis met een ranch

FIV: Door al uw reizen bent u niet zo veel in Duitsland. Kunt u zich voorstellen te emigreren en zo ja, waarheen?

Sophia: Sinds ik klein was, droomde ik van een huis met een kleine ranch. Op dit moment kan ik me niet voorstellen deze droom in Duitsland te leven. In het algemeen plan ik mijn leven niet tot in het kleinste detail, maar ga ik met de stroom mee. Eén ding weet ik wel: ik wil zee, zon en branding in de directe omgeving van mijn toekomstige huis.

Met plank en paard naar het strand

FIV: Naast je reiscontent is sport ook een groot onderwerp op je social media kanalen. Op Instagram en TikTok ben je dansend, in de sportschool, paardrijdend en surfend te zien. Welke van deze sporten vind je het leukst en waarom?

Sophia: Paardrijden is altijd mijn grote passie geweest en sinds kort is surfen dat ook geworden. Mijn droom is om naar het strand te rijden met mijn board onder mijn arm op mijn paard Loui.

Photo: instagram.com/sophiachiara__

Sophia’s surftips voor beginners

FIV: Aangezien surfen bij jou momenteel erg aanwezig is, willen we je vragen of je nog tips hebt voor beginners die nog nooit gesurft hebben?

Sophia: Ik zou zeggen dat het belangrijkste is om je verwachtingen laag te houden. Als je verwacht na een week op het surfkamp goed te kunnen surfen, zal het je zeker frustreren. Probeer er gewoon plezier in te hebben en bouw jezelf op aan kleine successen – het is altijd een geschenk om in het water te zijn, zelfs als de sessie niet goed ging. Surfen is super ingewikkeld en hangt niet alleen van jou af, maar van ongelooflijk veel factoren. Ik zou het minder beschrijven als een sport en meer als een manier van leven, waarbij je langzaam maar zeker veel over de zee en jezelf leert.

Sophia goedgekeurde bikini’s: Naked, Rip Curl,…

FIV: Door reizen en surfen kom je veel in contact met water. Vooral voor surfen heb je een goede bikini nodig. Welke merken zijn uw top 3 voor bikini’s?

Sophia: Naked, Rip Curl en Hurley.

Photo: instagram.com/sophiachiara__

Instagram is veranderd

FIV: Als je moest kiezen tussen Instagram en TikTok, welke zou je dan kiezen en waarom?

Sophia: Ik zou zeker Instagram kiezen omdat de algemene trend is dat inhoud meer efemeer wordt. Instagram is echter ook sterk veranderd en is niet meer wat het geweest is. Foto’s worden gereduceerd tot hun eerste indruk en het artistieke erin komt vaak te kort, video’s zijn alleen interessant als ze binnen de eerste seconden shockeren, enzovoort…

Zonneschijn en een falen in mentaal rekenen

FIV: Aangezien je het grootste deel van je leven deelt op sociale media, zou het heel interessant zijn om te weten wat voor persoon je bent achter de camera. Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Sophia: Ik gaf de vraag aan mijn vrienden:

(1) Sophia is een klein zonnetje. Haar vrolijke en zorgeloze aard is absoluut aanstekelijk. Ze heeft altijd een open oor voor me en heeft altijd goed advies in petto. Ik voel me altijd begrepen bij haar. Je kunt vooral uren met haar filosoferen over het leven. Zij is beslist de meest emphatische persoon die ik ken en probeert het iedereen altijd naar de zin te maken, zelfs als ze zelf tekortschiet. Ze heeft een groot hart voor dieren en moet elk dier dat ze ziet wat liefde geven. Ze heeft het slechtste richtingsgevoel ter wereld. Ze kan echt nooit nee zeggen, maar houdt ervan te helpen en anderen gelukkig te zien. Ze is een totale verliezer in mentaal rekenen. Ze is echt een slechte verliezer. Ze weet altijd wat ze wil en neemt impulsieve beslissingen op basis van haar gevoel. Wat ik vooral leuk vind aan haar is dat ze zich kan opwinden over de meest banale dingen in het leven en overal iets positiefs en moois in ziet.

(2) Je bent een persoon die familie en vrienden op de eerste plaats zet. Direct gevolgd door natuur, dieren en sport. Je bent iemand die het iedereen naar de zin probeert te maken, daarom worden slapen en eten soms verwaarloosd. Je bent een totaal hart persoon, maar tegelijkertijd kan men ook op je rekenen als men een eerlijke mening nodig heeft. Het is voor jou geen probleem om tegen de stroom in te zwemmen. Je kunt net zo goed verliezen als ik! Je ambitie drijft je om altijd de beste te zijn in alles. Je bent soms ook een beetje gek, maar wie is dat niet?

Photo: instagram.com/sophiachiara__

Grootste succes: Een verschil maken met bereik

FIV: Tot slot, wat is je grootste succes in je social media carrière tot nu toe?

Sophia: Zeker: het feit dat ik een verschil kan maken met mijn bereik. Ik krijg zoveel berichten dat ik mensen inspireer met mijn levensstijl en daardoor hun leven ten goede heb beïnvloed. Dat is en blijft mijn grootste succes.

FIV: Je bent echt een inspirerende persoonlijkheid! Bedankt voor je tijd en het geweldige interview!

Meer interviews met makers van inhoud

Vond je het interview met Sophia leuk? Lees dan hier meer interviews met content creators.

Interview met Nadinezofia: Over Nadine’s passie voor mode & het voor één keer onveilig maken van de catwalk

Mode is Nadine’s grote passie. Ze ontdekte het al in haar jeugd, toen ze haar moeders garderobe en haar hoge hakken zag. Ze is nu een fashion content creator en deelt dagelijks haar outfits en inspiraties met haar gemeenschap. Haar kanalen omvatten fashion hauls, reizen en comedy. Het wordt nooit saai met haar! In het interview met Nadine praten we over modezonden en trends. Door haar enthousiasme voor mode bezit ze veel kleren, zodat ze er niet aan toe komt haar garderobe uit te zoeken. Ze vertelt ons over haar favoriete kleding, welke items niet mogen ontbreken in haar garderobe en waar ze die koopt. Ze deelt ook met ons waar ze haar inspiratie voor haar outfits vandaan haalt en hoe ze geleerd heeft niet naar de mening van anderen te luisteren en haar eigen ding te doen.

Photo: instagram.de/majafelina

Interview met Philippsteuer: Groenten zijn het nieuwe vlees

Philipp is een food content creator en Spiegel bestseller auteur die zijn 220.000+ volgers op YouTube en Instagram voorziet van veganistische recepten en vegan food tests. Naast sociale media runt hij een foodblog en heeft hij een boek geschreven “Ik wilde nooit veganist worden”, waarin hij tips en ervaringen deelt over het opgeven van vlees. Hij heeft één doel: hij wil mensen inspireren om minder of helemaal geen vlees te eten om dierenleed te voorkomen en het milieu te beschermen. In het interview met Philipp vertelt hij ons over zijn passie voor koken en alles wat daarbij komt kijken. Van een volle koelkast tot een rommelige keuken. Daarbij vertelt hij over zijn weg om veganist te worden. Een onschuldige dierendocumentaire deed hem beseffen dat dieren niet mogen lijden voor zijn eten. Dus veranderde hij zijn levensstijl en documenteerde dat in zijn eigen boek. Als je ook veganistisch wilt leven en niet weet hoe, bekijk dan zijn boek! Lees hier meer over Philipp.

Photo: Jenny Stening

Marylu.ly in een interview: Turfsporten, druk en dromen

Marie voorziet haar 360.000 volgers op TikTok, Instagram en YouTube dagelijks van workouts, recepten, coaching en motivatie. Op YouTube neemt ze je in vlogs mee door haar dagelijks leven, laat ze zien hoe ze haar vakantie voorbereidt en nog veel meer. Ze is een echte sportfan en houdt van uitdagingen. In dit interview neemt Marie ons mee in haar dagelijkse sportleven. Ze sprak met ons over haar grote dromen, haar sportieve leven en hoe ze omgaat met druk. Ook deelt ze met ons tips voor motivatie en gebrek aan drive om met volle energie het beste van jezelf te geven in de sport. Marie is al van jongs af aan sportief. Van sportacrobatiek tot hip-hop, sporten in de sportschool tot grassporten – ze heeft bijna elke sport gespeeld. Maar ze kijkt ook af en toe vanaf de zijlijn en moedigt haar vriend aan bij voetbalwedstrijden. In dit interview vertelt ze hoe ze het allemaal onder controle weet te houden.

Photo: Marvin Schönfelder

Interview met Denniskoenigg: Zijn leven als content creator, fascinatie voor horror en zijn privé-kant

Nadat Dennis al actief was op TikTok en een goed bereik kreeg, begon de content creator in de Corona pandemie ook zijn YouTube carrière met zijn horror content. Niet bang om zich met zijn gemeenschap in te laten, werd het ook een van zijn inspiratiebronnen. Alle horrorfans, in de vorm van films of videogames, zijn bij hem in goede handen. In het interview met ons tijdschrift vertelt hij over zijn “misdaden” uit zijn jeugd, hoe hij tot deze bijzondere fascinatie voor horror is gekomen, zijn inspiratie en motivatie met het grote aspect van de gemeenschap, evenals zijn interesses die verder reiken dan horror en zijn aanwezigheid op de sociale media. Achter de horrorliefhebber gaat een wereldverkenner schuil.

Photo: instagram.com/denniskoenigg/

Interview met Lindermusic: The Voice of Germany, TikTok en eigen nummers

Lukas werd bekend door het 9e seizoen van “The Voice of Germany” en ongeveer 630.000 mensen volgen hem en zijn muziek ook op TikTok. Het begon allemaal als kind in een kerk met kleine bongo’s. Vanaf dat moment ontdekte Lukas de muziek voor zichzelf en vond hij in de loop van zijn leven zijn roeping in het uitbrengen van zijn eigen nummers. In het interview sprak Lukas met ons over zijn weg in de muziek en het belang van sociale media als onafhankelijk artiest. Hij gaf ons ook een beetje inzicht in zijn privéleven. Je kunt alles volgen op zijn sociale media kanalen. Hij vond muziek door verveling in de kerkband. Maar eigenlijk was dat niet altijd zijn plan, want hij is ook een getrainde verkoper van verzekeringen. Lees hier meer over Lukas!

Photo: Christina Pörsch

Interview met Pilotpatrick: Over reizen, dromen en zijn eigen boek

In het interview met Patrick praten we over zijn leven en zijn beroep, of beter gezegd zijn roeping. Waar hij ook is, daar is ook zijn gemeenschap. Hij neemt ze mee over de hele wereld wanneer hij werkt of op vakantie gaat. Maar niet alleen op zijn sociale mediakanalen of in zijn blog kun je alles te weten komen, hij schreef er zelfs een boek bij. Het laat zien dat je alles kunt doen als je maar in jezelf gelooft en plezier hebt in wat je doet. Dat is precies wat hij wil dat je hier meeneemt, onder andere.

Photo: instagram.com/pilotpatrick

Interview met Dielafira: Over streamen op Twitch, gamen met de community en tips voor beginners

Lafi voorziet haar 200.000 volgers op TikTok van gaming en streaming content. Reacties, grappen en veel plezier zijn ook te vinden op haar sociale mediakanalen. Samen met haar gemeenschap speelt ze onder meer Clash Of Clans. Er valt altijd wat te lachen met haar! In het interview met Lafi praat ze met ons over haar passie voor gaming en streaming. Ze vertelt ons over haar eerste spel, haar eerste spelcomputer en haar favoriete spellen. Deze omvatten Valorant voor de PC en Cash Of Clans. Het begon allemaal met haar broers die haar aan het gamen brachten. De passie ontwikkelde zich dus en toen ze in 2018 begon met Musical.ly (nu TikTok) en haar community bleef groeien, werd ze streamer op Twitch. Daartoe onthult ze hoe ze zich voorbereidt op een stream en deelt ze streamingtips voor meiden die aan de slag willen.

Photo: instagram.com/dielafira