Succesvolle fulltime blogger: Luisa van Style Roulette

Luisa van Style Roulette inspireert haar lezers onder andere met trendy outfits en prachtige landschapsfoto’s van haar reizen. De succesvolle fulltime blogger heeft in een paar jaar tijd een ongelooflijk bereik opgebouwd. Op haar blog richt Luisa zich op de onderwerpen mode en lifestyle. Ze heeft 98.000 fans op Facebook en een ongelooflijke 189.000 volgers op Instagram! Nadat we Luisa van Style Roulette vorig jaar hadden geïnterviewd, wilden we dit jaar meer over haar te weten komen. De succesvolle fulltime blogger sprak met ons over de modewereld, bloggen en haar plannen voor de toekomst.

Luisa over haar snelle succes: “Ik was zelf overweldigd”.

FIV: Wat bezielde je om je blog te beginnen en wanneer wist je dat het je vaste job zou worden?

Luisa: Ik wilde eigenlijk moderedactrice worden en ben mijn blog begonnen om het te testen, om meer te oefenen met schrijven en het later misschien als referentie te gebruiken. Pas daarna heb ik mode en schoonheid toegevoegd. Ik was zelf overweldigd hoe mijn blog zich in zeer korte tijd ontwikkelde. Ongeveer 3 jaar geleden, besloot ik full-time te gaan bloggen.

FIV: Waren mode en schoonheid al een thema in uw jeugd?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Luisa: Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mode, maar ik ben nooit iemand geweest die koppig elke trend volgde. Zo ben ik vandaag ook niet. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar ik zorg ervoor dat ze bij mijn type en stijl passen.

FIV: Hoe ziet u de stijl van de Duitse vrouwen? Ontbreekt er hier iets?

Luisa: Ik denk soms dat Duitse vrouwen lichtheid missen. Ik kan niet precies zeggen wat het is, maar Parijse vrouwen, bijvoorbeeld, hebben een uiterst moeiteloze look, en zien er daarbij altijd geweldig uit. Afgezien daarvan loopt Duitsland soms een beetje achter. Trends die bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten komen, worden hier veel kritischer bekeken. Behalve in Berlijn, waar alles is toegestaan.

FIV: Is de modewereld vanuit uw standpunt de laatste jaren veranderd? Vindt u deze verandering positief of eerder negatief? Waarom?

Luisa: Ik vind de ontwikkeling absoluut positief! Je mag meer, iedereen durft meer, je kunt zijn wie je wilt zijn en wordt daar steeds minder op afgerekend.

De mode- en lifestyleblogger gebruikt Instagram voor inspiratie

FIV: Heb je een rolmodel? Ook specifiek in de modewereld? Waarom?

Luisa: Ik laat me graag inspireren op Instagram. Lauren Conrad en Olivia Palermo, en ook Rachel Zoe, waren vroeger mijn styling iconen.

FIV: Je blog bestaat al sinds eind 2009. Wat is het verschil in deze business van vroeger tot nu?

Luisa: Vroeger was het mijn hobby, nu is het mijn werk. Zelfs vervelende taken als belastingen maken deel uit van mijn dagelijks leven. Dat was vroeger niet het geval. Maar vandaag heb ik veel meer mogelijkheden, reis ik de wereld rond en leer ik voortdurend nieuwe mensen en culturen kennen.

FIV: Hoe is de relatie met uw collega’s? Ontstaan er vriendschappen of is er veel competitie?

Luisa: Ik zie mijn collega-bloggers niet als concurrentie. In principe willen we hetzelfde en werken we aan dezelfde doelen. Het is geweldig om ideeën uit te wisselen en ervaringen te delen!

FIV: U betovert iedereen met de ongelooflijke achtergronden op de foto’s van uw reizen. Je beschrijft ook je spontaniteit om te reizen. Maar welke schoonheidsproducten mogen niet ontbreken op een van uw reizen?

Luisa: Ik ben echt niet zo’n schoonheidsverslaafde – ook al zou je dat soms niet geloven. Maar ik heb altijd mascara en zonnebrandcrème bij me – dat is vooral belangrijk op reizen naar de warme streken van de wereld!

FIV: Wat voor persoon bent u in privé? Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Luisa: Ik denk dat mijn vrienden zouden zeggen dat ik altijd een open oor heb, goed kan luisteren en kan motiveren. En ik ben in voor elke vorm van plezier.

Luisa is haar eerste eigen ebook aan het schrijven

FIV: Luisa, je hebt je eigen juwelencollectie ontworpen. Heb je binnenkort weer zoiets bijzonders?

Luisa: Op dit moment ga ik een meer spirituele richting op en schrijf ik mijn eerste eigen e-boek over motivatie, lotsbestemming en positief denken en handelen.

Luisa op Instagram:


Luisa Lion op YouTube:

FIV: Dank je, lieve Luisa, voor het interview!

Meer over Luisa van Style Roulette: