De break-up gids voor mannen: Hoe maak ik het goed uit en wat zijn de tekenen van een verbroken relatie?

Kleine ruzies zijn volkomen normaal in een relatie. Elk partnerschap kent goede en slechte tijden. Zolang je je kunt verzoenen na de ruzie, is alles in orde. Maar als je de laatste tijd vaker aan een breuk denkt, kun je hier tips vinden over hoe je goed en eerlijk van je partner kunt scheiden, want zij verdient deze eerlijkheid.

Moet ik het überhaupt uitmaken?

Een eerste aanwijzing dat het niet zo goed gaat in je relatie is dat je jezelf deze vraag alleen stelt. Het klinkt in eerste instantie pijnlijk, maar als alles geweldig was in je relatie, zou je niet eens denken aan een break-up. De redenen voor een breuk (of de gedachte daaraan) kunnen velerlei zijn. Vaak kan het helpen om problemen eerst te bespreken. Als het duidelijk wordt dat er geen gezamenlijke oplossing kan worden gevonden, kunt u altijd de grens trekken.

De belangrijkste vraag is of jullie je een gelukkige toekomst samen kunnen voorstellen. Als u deze vraag niet met ja kunt beantwoorden, moet de volgende stap duidelijk zijn.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Is het mogelijk om te scheiden zonder een duidelijke reden?

Zelfs zonder een duidelijke reden kun je na een tijdje het gevoel krijgen dat ze gewoon niet de ware voor je is. Dingen gaan altijd mis, kleine gewoontes die je eerst niet eens opmerkte, zitten je nu dwars en je klaagt altijd tegen je vrienden over je relatie?

Er hoeft geen sprake te zijn van een schending van de “relatievoorschriften” om het einde van een partnerschap in te luiden. Soms drijven dingen gewoon uit elkaar bijna onmerkbaar. Jullie zijn uit elkaar gegroeid. Zelfs zonder iemand schuld te geven, gebeurt dit.

Natuurlijk zijn er ook duidelijke redenen voor een scheiding, zoals fysiek of psychologisch geweld. Voor velen is ontrouw er ook een van, maar iedereen moet dat voor zichzelf uitzoeken.

Omdat uit elkaar gaan het juiste is om te doen: Hoe scheid ik op de juiste manier?

Als je zeker weet dat een relatie niet meer te herstellen is, blijft de vraag: “Hoe vertel ik het mijn vriendin?”
Er zijn veel verschillende dingen waarmee rekening moet worden gehouden om de ander niet meer te laten lijden dan nodig is.

Waarom is het in de eerste plaats zo moeilijk voor ons om van onze partner te scheiden?

Vasthouden aan routines en bewezen dingen is een heel typisch gedrag voor mensen. Wij zijn gewoontedieren en voelen ons zeer op ons gemak in onze comfortzones en willen die dan ook niet graag verlaten.
Bovendien zouden wij in geval van een breuk aan onszelf moeten toegeven dat ook deze relatie mislukt is en dat alle geïnvesteerde tijd en de gevoelens weer wegzinken. Sommigen van ons hebben nog gevoelens voor de ander of hebben die in ieder geval gehad. We weten allemaal hoe pijnlijk een breuk kan zijn en we wensen andere mensen deze pijn niet toe. En zo blijven we in relaties die ons eigenlijk niet meer gelukkig maken. En dat is niet eerlijk, noch voor ons, noch voor onze partner. Omdat beiden het verdienen om op een bepaald punt in een gelukkige en bevredigende relatie te zitten.

Uit elkaar gaan, maar doe het goed: de 4 regels voor uit elkaar gaan

No Go: uit elkaar gaan via sms

Een absolute no-go is uit elkaar gaan via WhatsApp , SMS & Co. Ook al hebben we veel van ons datinggedrag verplaatst naar het internet, onze partner verdient het om een persoonlijke uitleg te krijgen en niet zomaar gedumpt te worden via een sms!

Kies tijd en plaats zorgvuldig

Uit elkaar gaan op je verjaardag, vlak voor een belangrijke vergadering of in het openbaar? Helemaal niet. Het is alleen maar respectvol als we onze partner de kans geven om het nieuws in alle rust te verwerken. En daar hoort ook attent zijn bij. Kies dus bewust de tijd en plaats.

Wees eerlijk.

Er is geen leuke manier om uit elkaar te gaan. Elke breuk is pijnlijk in het begin. Zeg daarom duidelijk dat je de relatie wilt beëindigen, maar zonder hen onnodig te kwetsen. Leg uit waarom je uit elkaar wilt en wees eerlijk. Niets is erger dan te moeten gissen waarom je partner het uit wil maken. Praat en luister. Geef de ander de ruimte om emotioneel te reageren. Uit elkaar gaan is altijd triest. Maar het is alleen maar triest omdat het ooit lief en mooi was met de andere persoon.

Blijf consequent

Als je eenmaal hebt besloten te scheiden, blijf er dan bij. Niets is oneerlijker dan voortdurend met je (ex)partner te spelen. Als je intensief met je relatie bent omgegaan, blijf dan consequent. Zelfs als het moeilijk is. Anders krijgt ze geen kans om de breuk te verwerken, want de hoop zal altijd weer oplaaien.

Zelfs celebs ervaren break-up pijn: tips van Rihanna, Ryan Reynolds en de Kardashians

Relaties van beroemdheden eindigen ook, en vaak pijnlijk.
Maar beroemdheden als Rihanna, Taylor Swift of Ryan Reynolds hebben tips voor ons over hoe we goed met liefdesverdriet kunnen omgaan en hoe we de relatie uiteindelijk kunnen verwerken.