Dior Maison: lampen, meubelen, decoratie en meubilair voor Dior-fans

Dior Maison – Onder deze naam verkoopt het modehuis Dior binnenhuisinrichting van klein tot groot, bijvoorbeeld als u uw woonkamer wilt inrichten. Christian Dior had zo zijn eigen ideeën over hoe een huis eruit moet zien. De collectie legt veel nadruk op het aanbieden van voorwerpen voor dagelijks gebruik in plaats van stukken die alleen als decoratie dienen. Daarom omvat het assortiment meubels en kussens, maar ook hobbymateriaal en kleine artikelen voor kinderen. Tip van de redactie: Neem een kijkje in onze gids voor interieurstijlen, waar u informatie, tips en trends vindt over inrichtingsmogelijkheden: Interieur stijlen XXL.

Maison Dior: producten, ontwerpen en specialiteiten

Hoewel de modeontwerper een liefhebber is van leefomgevingen die de vingerafdrukken dragen van de mensen die er wonen, heeft Maison Dior zich voorgenomen een designflat te creëren in de geest van het label om de fans van het merk inspiratie te bieden. Alles is hier ingericht in de geest van Dior, van het meubilair tot de decoratie en de kleur van de muren. Een belevenis voor alle zintuigen en een hoogtepunt voor elke Dior-fan!

Tip! Alle luxe merken voor het perfecte interieur van A-Z vindt u in ons uitgebreide XXL artikel Interieur Merken!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Video Dior Maison Appartement in Parijs: Franse charme en luxe

De flat is licht en open in het midden van de Franse hoofdstad. De ontwerpen van het label komen perfect tot hun recht in deze uitnodigende omgeving en creëren een huiselijke sfeer die aanzet tot dromen. Het lichte en eenvoudige kleurenschema past uitstekend bij de befaamde en klassieke reputatie van het merk Dior en laat nooit na zijn bezoekers te boeien. Kijk zelf maar!

Parfum en geurkaarsen: Home is niet alleen binnenhuisarchitectuur

Sfeer, een woord dat iedereen kent, maar dat nauwelijks tastbaar is. Het wordt gecreëerd door licht, stemming, geuren en meer. De omgeving kan positief of negatief zijn en een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van een persoon.

Voor Dior is het belangrijk niet alleen visuele prikkels in een woning te creëren, maar ook de ruimte te beïnvloeden via olfactorische componenten. De collectie Maison Christian Dior parfums en geurkaarsen werd gecreëerd met dit doel voor ogen.

Top geuren: Oud Ispahan, Bois D’Argent en Co.

De parfumcollectie bestaat uit meer dan 30 verschillende geuren. Elke fles kost tussen 200 en 300€. Sommige van deze geuren zijn ook verkrijgbaar in de vorm van geurkaarsen, zeep en lichaamscrème om een maximale ervaring te garanderen. De parfums helpen om uw huis een eigen karakter te geven met exclusiviteit en de fijnste samenstelling.

 • Oud Ispahan (oosters)
 • Bois D’Argent (sensueel)
 • Fèvé Délicieuse (oosters)
 • La Colle Noir (bloemig)

Meubilair: alleen het essentiële

Zoals reeds gezegd, ligt de nadruk van de collectie niet op de grote meubelstukken, maar veeleer op de details. Daarom is de selectie hier van Dior beperkt tot een paar stukken, maar we willen u ze niet onthouden.

Stoelen en krukjes: Toile-de-Jouy in een nieuw jasje

Sommigen zeggen dat Toile-de-Jouy nooit uit de mode raakt. Misschien is dat de reden waarom Dior Maison de print heeft gebruikt voor zo veel van hun objecten. Ook de stoelen en krukken van het label zijn bedrukt met het klassieke ontwerp. Hoewel Toile-de-Jouy een klassieker is, had de print in de loop der jaren aan populariteit ingeboet. Nu beleven de creaties een opleving. De stoffen zijn te herkennen aan hun lichte achtergrond in combinatie met natuurlijke landschappen die worden gekenmerkt door zichtbare lijnen. De stoelen van Dior combineren deze bekende stof met hoogwaardig, licht beukenhout en vormen zo een gezellige aanvulling in bijvoorbeeld een stijlvolle eetkamer.

“In plaats van een perfect gedecoreerd interieur geef ik altijd de voorkeur aan een meer discreet, levendig interieur dat evolueert met de tijd en de stemmingen van zijn bewoner. ” (Bron: Christan Dior)

Borden, glazen en karaffen voor het dagelijks leven en speciale gelegenheden

Kleurrijk en met uitgewerkte schilderijen komt de tafeldecoratie van Dior. Thema’s als bijgeloof en traditie worden op een interessante manier overgenomen en bestendigd in de vorm van borden, karaffen, theeserviezen en nog veel meer.

Luminarie collectie: servies dat de feesttafel oplicht

Geïnspireerd door de uitgebreide lichtinstallaties die tijdens de kerstperiode in vele steden te vinden zijn, heeft Dior een grote verscheidenheid van objecten ontworpen. Het servies in de serie omvat diverse producten. De verscheidenheid zorgt voor een gelukkig kerstseizoen en vreugdevolle festiviteiten

 • Bord in 4 kleuren
 • Dessertbord in 4 kleuren
 • Kommen in 2 kleuren
 • Prijzen vanaf 110€

Cannage Provence en Cannage Montaigne Collection

Het dessin van deze collectie is geïnspireerd op de stoelen uit de tijd van Napoleon III waarop Christian Dior zijn gasten in de Salon 30 Avenue Montaigne liet plaatsnemen. Het “Cannage”-stokmotief is een belangrijk onderdeel geworden van de collecties van Dior en is bijvoorbeeld ook terug te vinden op de populaire “Lady Dior”-handtassen.

Dior heeft het motief rechtstreeks op porselein aangebracht in twee versies. Cannage Provence heeft een grovere versie die over de hele plaat loopt. Beschikbaar zijn:

 • Dinerbord in 2 kleuren
 • Dessertbord in 2 kleuren
 • Broodbord in 2 kleuren

De Cannage Montaigne collectie bestaat uit een nog groter assortiment:

 • Decoratieve plaat
 • Diner bord
 • Dessert bord
 • Broodplankje
 • Soepbord
 • Ovale en ronde borden
 • Salade kommen

Met deze serie kan de eettafel uitgebreid worden gedekt met exquise designs. Het grote verschil tussen de twee collecties is dat de Cannage Provence volledig bedekt is met het patroon van het riet, terwijl dit bij de Cannage Montaigne alleen de rand van het porselein siert.

Glazen collectie Louis XIII: Drinken zoals in Versailles

De Louis XIII glazencollectie biedt water, rode wijn, witte wijn en champagneglazen voor dagelijks gebruik en speciale gelegenheden. Het ontwerp is geïnspireerd op Franse edellieden uit de 17e eeuw. Toen Lodewijk XIII met zijn gevolg het paleis in Versailles bezocht, bleef geen keel droog. Met de glascollectie van Dior kunt u op dezelfde manier vochtige en vrolijke feesten vieren.

 • Prijs: 180 – 190€

Uitzonderlijke, mondgeblazen karaffen

“In elegantie is detail even belangrijk als eenvoud. ” – Christian Dior

De karaffen van Maison Dior zijn eenvoudig, maar zeker niet saai. Er zijn twee ontwerpen om uit te kiezen. In de filigrane, transparante karaffen zijn kleine figuurtjes aangebracht die vanuit de basis in de holle ruimte steken. De stukken zijn verkrijgbaar met een klavertje of een ananasbeeldje.

 • Prijs vanaf 280€

Decoratie en hobby: de perfecte geschenken voor uw dierbaren

Het hart van Maison Dior wordt gevormd door kleinere decoratieartikelen voor het hele gezin. Kaarsen, pennen en zelfs melktandendoosjes zijn verkrijgbaar in het assortiment van het merk. Het is moeilijk om alles bij te houden. Daarom hebben wij een praktische samenvatting voor u samengesteld.

Video: Toile-de-Jouy kussens passend bij stoelen en accessoires

Toile-de-Jouy is niet uitsluitend voorbehouden aan de wooncollecties van het merk. Dior biedt ook blouses en tassen met het motief aan, waardoor de print in elk aspect van het dagelijks leven is ingeburgerd. Voortaan horen gezellige avonden op de bank ook bij de Toile-de-Jouy kussens. Wie echter genoeg heeft van het stoffenpatroon, vindt in de kussenselectie van Dior ook de motieven van de Luminarie-collectie.

 • Kostprijs: 890€

Kaarsen: Bekende patronen voor sfeervolle verlichting & prijzen

Alles of niets. Dat is waarschijnlijk het motto van Dior als het op patronen aankomt. Als je een fantastisch patroon hebt ontworpen, waarom zet je het dan niet op zoveel mogelijk dingen. Het label heeft dit credo tweemaal in praktijk gebracht met de kaarsen. De kaarsen in een pot met een gefreesd cannagepatroon worden geleverd in een buitenverpakking bedrukt met het bekende Toile de Jouy patroon.

 • Prijs Dior kaarsen: vanaf €190

Notitieboekjes en pennen: een goedkoper cadeau-idee

Dior brengt regelmatig notitieboekjes en pennen met nieuwe motieven uit. Met prijzen tussen €40 en €90 zijn de boeken perfect als klein geschenk. In combinatie met een van de pennensets die het label aanbiedt, is het kleine geschenkje perfect. Ideeën, herinneringen en tekeningen worden idealiter in de notitieboekjes bewaard.

 • Prijs notebook en een potlood set: 120€

Geschenken voor aanstaande ouders

In blijde verwachting zijn van een kind is een geweldige tijd. Vaak is de moeilijkste taak op milieugebied om aanstaande ouders een cadeau te geven dat opvalt in de menigte en niet al door 10 andere vrienden, familieleden of kennissen aan de aanstaande moeders en vaders is gegeven.

Top 5 geschenkideeën van het huis Dior

Hier stellen wij u de 5 mooiste geschenken voor van het Huis Dior voor de aanstaande ouders. Sommige van deze producten kunnen onmiddellijk worden gebruikt en van andere zal het kind later genieten. In elk geval is een cadeau van Dior een teken dat je veel aandacht hebt besteed aan het geven van het perfecte cadeau.

 • Kinderbadcape: 250€
 • Gegraveerd melktandendoosje: 220€
 • Gegraveerde drinkbeker met giraffen: 250€
 • Mijn eerste dienst: 800€
 • Dior Oblique Canvas Luiertas: € 1.900