Wittmann: meubelen zoals fauteuils, bedden, sofa’s en co. met Oostenrijkse charme

Wittmann Möbel – Het Oostenrijkse gestoffeerde meubelmerk hecht veel belang aan de zorgvuldige selectie en verwerking van materialen, zodat alleen de meest exclusieve gestoffeerde meubelen voor een woning ontstaan. Het bedrijf produceert dan ook al meer dan 120 jaar gestoffeerde meubelen van hoge kwaliteit en werkt toen nog steeds als een familiebedrijf, net als nu. Het duurde echter tot na de Tweede Wereldoorlog voordat de productie van designmeubelen op gang kwam, die tot op de dag van vandaag voortduurt. Tip: Bent u geïnteresseerd in interieurdesign en interieurstijlen? Neem dan een kijkje op de overzichtspagina’s: Inrichting kamers & XXL inrichtingsstijlen.

Wittmann Möbel: Uitstekende fauteuils en krukken – “Jolly

In 2006 werden de Jolly-fauteuils bekroond met de Red Dot Design Award voor productontwerp. Een succes dat kan worden toegeschreven aan de gebruikersgerichte aanpak van het merk en het inzicht van ontwerper Jan Armgardt in wat een goede fauteuil maakt. Het assortiment omvat nu verschillende opties, waarvan wij hier kort de meest populaire willen voorstellen.

Tip! Alle luxemerken voor de perfecte inrichting van A-Z vindt u in ons omvangrijke XXL-artikel Inrichtingsmerken

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Sledestoel: De originele – schommelende fauteuil in de woonkamer

De uitnodigende sledestoel laat nauwelijks iets te wensen over. Het is comfortabel, gemaakt van hoge kwaliteit en ziet er ook nog eens goed uit. De verende zitting, die ontstaat doordat hij vrij zweeft zonder achterpoten, maakt de fauteuil bijzonder comfortabel. De fauteuil is verkrijgbaar met verschillende bekledingen, wat helpt om hem te integreren in uw persoonlijke woning.

Draaifauteuils: zitmeubelen voor kantoor of thuis

Het verfijnde stoelmodel is niet alleen verkrijgbaar als vrijdraaiend model, maar heeft ook een roterende broer, die ideaal is als bureaustoel, bijvoorbeeld. Hier moet u er rekening mee houden dat de stoel geen wieltjes heeft. Het zou dus op één plaats worden vastgezet. Dit kan ook zijn voordelen hebben, want parketvloeren krassen snel bij gebruik van een stoel met wieltjes. Dit gebeurt niet zo snel met een vaste bureaustoel.

Bedden: “Joyce” – nachten met karakter

De Joyce collectie omvat de populaire bedden van het merk. Zelfs deze hoeven niet af te zien van de kwaliteit die men van de meubelfabrikant is gaan verwachten. Omdat het bekende vakmanschap ook hier gebruikt wordt.

Nisbed: maximale veiligheid

Beginnend met een metalen basis, gevolgd door een houten frame en bekroond met een comfortabel kussen, dat is hoe het Joyce Niche bed tot stand komt. Het bijzondere aan deze versie is het verhoogde hoofdeinde, dat zich ook een beetje rond de hoeken van het bedframe nestelt, wat voor iets meer veiligheid en afscherming zorgt.

Kussenbed: ingetogen elegantie

Het Joyce Cushion bed heeft dezelfde basis als de Niche versie van de serie. Het bed verschilt echter enorm op het vlak van het hoofdeinde. In tegenstelling tot Niche heeft Cushion bewust een extra laag hoofdeinde gekregen, wat het bed een onvergelijkbare eenvoudige elegantie geeft.

De vraag welk model moet worden gekozen, hangt enerzijds af van persoonlijke voorkeuren en anderzijds van de externe omstandigheden. Het Cushion-bed heeft een bewust laag hoofdeinde dat ook onder sommige schuine plafonds past. Bij het bed Niche is eerder het omgekeerde het geval, want het bijzonder geraffineerde hoofdeinde legt de nadruk op hoogte, extra vulling en omsluit zelfs de randen een beetje.

Vuelta collectie: fauteuils, sofa’s, chaise longues en meer

De naam van de meubelcollectie is afgeleid van het Spaans en betekent draai of kronkel. Hoe toepasselijk, want kronkels, bochten en ronde vormen zijn ook terug te vinden in de meubelontwerpen. Het meubilair is meestal symmetrisch en lijkt bijna aaibaar door de licht gedrongen basisvorm.

Bovendien zijn de eetkamerstoelen verkrijgbaar in verschillende maten om de veelzijdigheid te vergroten. Zo vindt u gegarandeerd het model dat bij u past!

 • Fauteuil
 • Tabel
 • Chaise longue
 • Sofa
 • Stoel met hoge rugleuning
 • Lounge IJsland

Aura: een fauteuil klassieker

“Het Aura model is onlosmakelijk verbonden met Wittmann.”

Zo begint de beschrijving van het fauteuilmodel op de eigen website van het bedrijf. En terecht, want deze fauteuil is in feite aanwezig in huizen over de hele wereld en de traditie van het model gaat ver terug. Paolo Piva ontwierp het model. De architect stond erom bekend dat hij zich uitgebreid bezighield met het materiaal waarmee hij bezig was en op basis van zijn bevindingen iets ontwierp, wat nog steeds van hem werd verlangd, maar wat hij zelf noodzakelijk vond.

Om de fauteuil te ontwerpen, bijvoorbeeld, genereerde Piva een geheimzinnige kennis van alles wat er te weten valt over meubilair, en creëerde vervolgens een object dat elk noodzakelijk aspect dat hij kende combineerde met het ultieme ontwerp.

Beste lijsten: Dit zijn de populairste producten

Nu wij u kennis hebben laten maken met de meest iconische modellen van Wittmann, die in belangrijke mate tot het succes van het huis hebben bijgedragen, willen wij u ook graag laten zien wat bij de klanten eveneens zeer in de smaak valt. Want vaak zijn dit ook de modellen die u zouden kunnen interesseren, omdat ze bijzonder eenvoudig en klassiek zijn of kenmerken hebben die u ook zouden kunnen interesseren.

Eettafelstoelen: de perfecte eetkameropstelling

De plaats waar de hele familie samenkomt, je vrienden ontvangt en gewoon een beetje tot rust kan komen. Hier kan huiswerk worden gemaakt, werk worden gedaan en natuurlijk een ontspannen gesprek worden gevoerd. Deze veelzijdigheid moet ook tot uiting komen in het gekozen meubilair. Daarom zijn dit de modellen die bijzonder geschikt zijn voor de inrichting van de eetkamer:

 • Vuelta FD
 • Berlijn
 • Lilian
 • Mono stoel

Bedden: zacht dromen met Wittmann

s Avonds in bed liggen met een goed boek en lezen of snel een seizoen van de favoriete serie of de huidige obsessie inhalen, dat is wat de avonden met vreugde vult. En, natuurlijk, het vooruitzicht om ‘s nachts die langverwachte rust te krijgen. Om er zeker van te zijn dat u dat krijgt, loont het de moeite iets meer geld uit te geven bij de aankoop van een bed en uw eigen behoeften iets beter te kennen om het perfecte bed te vinden.

Iets eerder in dit artikel meldden wij dat Wittmann twee verschillende Joyce bedmodellen aanbiedt. Sommige mensen slapen namelijk beter wanneer het hoofdgedeelte wordt beschermd door een hoog hoofdeinde en zijpanelen. Veel mensen zijn zich er niet eens van bewust dat zelfs deze kleine verandering aan het bedframe positieve effecten kan hebben op de kwaliteit van de slaap.

 • Joyce Niche
 • Vleugels bed
 • Maxime
 • Altra

Banken: van minimalistisch tot chique

Het meubelmerk hecht veel belang aan zijn Oostenrijkse oorsprong, die een belangrijke invloed heeft op zijn meubelen. De stoffering zit tussen de zachte Italiaanse meubels en de veel hardere Duitse meubels in. Dit kan worden verklaard door de ligging van Oostenrijk, waardoor invloeden uit beide buurlanden naar het land komen en tegelijk een eigen cultuur ontstaat, die in de meubelen tot uiting komt.

Het is als een unieke vorm van comfort dat in het meubel is geïntegreerd en het tot een bijzonder model maakt dat u in uw huis kunt integreren. Ervaar wat Oostenrijks comfort betekent met de modellen:

 • Vuelta
 • Aleegasse
 • Metro
 • Palais

Speciaal: Verzamelingen en standaardassortiment onder de loep

Natuurlijk werkt het traditionele bedrijf altijd graag samen met internationale ontwerpers om deels gelimiteerde meubelcollecties te creëren die het beste van beide werelden combineren. Op die manier is het label er al meer dan 120 jaar in geslaagd moderne meubelen van de hoogste kwaliteit aan te bieden, zonder dat het aan iets bijzonders ontbreekt.

Wittmann op de IMM in Keulen – Video

De meubelmakers zijn regelmatig te vinden op handelsbeurzen, waar zij hun nieuwste creaties presenteren en ook graag meer details over hun stukken onthullen. Hier ziet u bijvoorbeeld hoe de Oostenrijkse wortels gecombineerd worden met Scandinavische inrichtingsideeën. En één ding kan van tevoren gezegd worden: Het ziet er allemaal heel goed uit!