Brabbu Design Forces: Portugees High-End Design van meubels, spiegels en meer

Brabbu – Dit is een van de meest prestigieuze en luxueuze bedrijven op het gebied van binnenhuisarchitectuur en meubilair. Brabbu is een bekend Portugees bedrijf dat meubelen en decoratieve elementen vervaardigt om elke woonruimte te verfraaien. Zij zijn meesters in de fabricage door jaren van traditie en gebruiken alleen milieuvriendelijke materialen van hoge kwaliteit om een uitstekende kwaliteit van de eindproducten te garanderen. Brabbu huurt, zoals veel meubelmerken, altijd nieuwe ontwerpers in om individuele en unieke meubelstukken voor hun collecties te ontwerpen, zodat de klanten altijd iets nieuws en spannends wordt geboden. Meubels en accessoires zijn te vinden voor elke ruimte in huis, of het nu gaat om planken, tafels, banken, fauteuils, spiegels, of, of…Laat u hier meevoeren in de interieurwereld van Brabbu! Tip van de redactie: Bekijk onze gids voor interieurstijlen, waar u informatie, tips en trends vindt over alle aspecten van interieurdesign: Interieur stijlen XXL.

Brabbu: Portugees high-end traditioneel huis voor meubels & co.

Brabbu is een gerenommeerd interieurmerk dat zeer bekend is op het gebied van binnenhuisarchitectuur. Alle modellen zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge normen van comfort, stijl en kwaliteit die de fabrikant aan al zijn meubelen stelt. De collecties en modellen zijn gebaseerd op de hoofdthema’s individualiteit en harmonie.

Brabbu huurt altijd de beste ontwerpers in die hun inspiratie halen uit de natuur en cultuur van verschillende landen – en dit moet ook weerspiegeld worden in de respectievelijke producten. De meubelen en woonaccessoires combineren zowel moderne als klassieke elementen, evenals elementen van Art Deco, Art Nouveau en andere stijlen – het assortiment is uitgebreid. De verwijzing naar de natuur is zeer belangrijk voor het label en komt ook tot uiting in de naamgeving van de producten. Prijzen voor alle producten zijn alleen op aanvraag online beschikbaar.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Tip! Alle luxe merken voor het perfecte interieur van A-Z vindt u in ons uitgebreide XXL artikel Interieur Merken!

Kwaliteitsbelofte: Lange levensduur, hoogwaardige materialen en uniek ontwerp

Het bedrijf heeft een lange traditie en hecht daarom bijzonder veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid. De producten voldoen aan de strenge normen voor veiligheid en betrouwbaarheid die door het bedrijf zijn vastgesteld, waardoor u een meubelstuk met een hoge mate van duurzaamheid wordt beloofd dat niet snel verslijt en jarenlang niet hoeft te worden gerepareerd. Tientallen jaren van verbetering van de fabricageprocédés hebben ertoe geleid dat bij de fabricage van de producten thans gebruik wordt gemaakt van hoogtechnologische procédés, naast manueel werk, om het beste resultaat te bereiken: Meubelen die zich onderscheiden door hun stabiliteit, duurzaamheid, kwaliteit en bruikbaarheid. Bovendien gebruikt Brabbu alleen milieuvriendelijke materialen die aan de juiste controles voldoen. Daarbij gebruikt de fabrikant materialen zoals:

 • Natuurlijk hout (eik, walnoot, palissander, linde, es, enz.)
 • Hardhout
 • Leder en kunstleder
 • Textiel (fluweel, keperstof, ribfluweel, katoen enz.)
 • Natuursteen (marmer enz.)
 • Metaal (ijzer, nikkel, messing, koper enz.)
 • Glas
 • Polyurethaanschuim
 • Acryl
 • Down
 • En nog veel meer…

Waarden en thema’s van het interieurmerk: meubelen met kwaliteit, luxe en diepgang

De fabrikant van inrichtingsvoorwerpen heeft zich verbonden tot 4 waarden, die hij tracht na te leven in ontwerp, uitvoering en productie: Natuur, heftigheid, herinneringen en cultuur. Zij proberen deze factoren in elk van hun producten en ontwerpen te verwerken om een verband tussen alle thema’s te creëren. Alle herinneringen van de wereld zijn verenigd in de natuur, en Brabbu gebruikt dit op zijn beurt om nieuwe herinneringen te creëren met hun nieuw gecreëerde producten. De meubels zijn bedoeld om de kracht en macht van de natuur hoorbaar en zichtbaar te maken, en elk is bedoeld om zijn eigen unieke verhaal te vertellen, bijvoorbeeld door ongewone texturen of vormen.

Brabbu Contract: Betekenis en ontworpen ruimtes van Brabbu – Video

In deze video vertelt een medewerker van Brabbu over de drijfveren achter het bedrijf, het ontstaan van de “Brabbu Contract”-lijn en toont ook enkele kamers die met Brabbu meubilair zijn ingericht, zoals hotels, winkels enz. Laat u meevoeren in de wereld van Brabbu Design Forces en ontdek hun geheel eigen stijl en signatuur.

Gestoffeerde meubelen: fauteuils, stoelen en sofa’s – onconventioneel & eenvoudig

Brabbu is onder meer bekend om zijn unieke gestoffeerde meubelen, die een mengeling van traditie en moderniteit weerspiegelen. De ontwerpen kunnen zeer verschillend zijn, maar de keuze van kleuren en materialen is vaak vergelijkbaar. De belangrijkste materialen zijn suède, glad leer en vooral fluweel. De keuze van de kleuren is vooral één ding: kleurrijk. De gestoffeerde meubelen zijn meestal ontworpen in één kleur, maar dan in kleuren als beige, donkergroen, koningsblauw, donkergrijs of een diep Bordeaux. De diverse ontwerpen laten de opties volledig open en bieden veel ruimte voor keuze en mogelijke combinaties.

Fauteuil: Luxueuze behaaglijkheid met fluweel, leder en effen kleuren

De fauteuils van het merk Brabbu genieten een grote populariteit. Zij zijn meestal in één kleur ontworpen, maar worden geïndividualiseerd door hun vorm en de keuze van het materiaal. Hier wordt vooral fluweel gebruikt, maar ook glad leer komt vaak voor. De geraffineerdheid van de ontwerpen moet dus minder door felle kleuren en meer door de details van de vormkeuze van de betreffende fauteuil worden benadrukt. Populaire ontwerpen zijn bijvoorbeeld de Essex fauteuil met een gewatteerde look en gouden onderstel of de Hera fauteuil, met een brede, getrapte rugleuning en een grote zitting, alsmede een bijna rondomlopend onderstel van hetzelfde materiaal als de fauteuil. Als potentiële klant zijn prijzen alleen op aanvraag beschikbaar.

Stoelen: gestoffeerde stoelen voor de eetkamer, barkrukken & co.

Net als bij de fauteuils legt Brabbu zich bij het ontwerpen van stoelen voor eetkamers, bars & co. ook toe op gestoffeerde meubelen. De door het bedrijf aangeboden stoelen stralen een zekere weelde uit met eenzelfde mate van rust en eenvoud. Ook hier overheerst een monotoon kleurenschema in het desbetreffende product, monochroom is het devies. Stoelen en krukjes in donkergroen of bordeauxkleurig fluweel of zittingen in licht, gevlekt glinsterend groen, goudzijde of lichtblauw fluweel zijn te vinden. Het ontwerp van de stoelen en krukken varieert sterk, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zien er waanzinnig comfortabel uit!

Sofa’s: tweezits, ottoman of sofa – een droom voor elke woonkamer

Ook de sofa’s van Brabbu volgen de stijl en het ontwerp van gestoffeerde meubelen: veel fluweel, felle kleuren, maar altijd slechts één kleur per meubelstuk. Brabbu biedt banken van verschillende afmetingen, van eenpersoonsbanken tot poefs en van tweezitters tot ruime banken voor het hele gezin. De nadruk ligt op rechte lijnen, hoge kwaliteit en eenvoud, waarbij de eenvoud deels wordt doorbroken door extreme kleurkeuzes zoals donkergroen of paars. Ook hier combineert Brabbu traditie en een lichte kitsch met moderniteit en eenvoud, en creëert zo eenvoudige maar expressieve highlight-banken voor elke kamer.

“Casegoods”: tafels, rekken en kasten met opbergruimte

Naast unieke gestoffeerde meubelen biedt Brabbu ook een uitgebreide collectie meubelen aan zoals kasten, dressoirs, eettafels of bijzettafels. Ook de keuze van de materialen is gevarieerd. De belangrijkste gebruikte materialen zijn hout, wit en zwart marmer, metalen elementen en goud/metallic kleuren. Zoals bij alle inrichtingen legt Brabbu de nadruk op hoge kwaliteit en een individueel, gevarieerd design voor haar casegoods.

Tafels: Bijzettafels en tafels voor woon- en eetkamers, gemaakt van exclusieve materialen

Het aanbod van tafels van Brabbu is groot. De selectie omvat tafels voor de eetkamer, hoge en lage bijzettafels, salontafels en bureaus. De ontwerpen bij Brabbu volgen de lijn van exclusiviteit, zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en toch niet onder te brengen in één designvorm.

De “Ardara Console”, bijvoorbeeld, is een bijzettafel of bureau dat doet denken aan het Britse Stonehenge. De tafel is verkrijgbaar in een versie die uitsluitend uit zwart, rood en wit marmer bestaat, of in een volledig vergulde versie. Alleen al door het verschil in materiaal zien de tafels er heel anders uit. Grafische bijzettafeltjes van metaalgaas of in minimalistische geometrische vorm zijn ook te vinden in het repertoire van Brabbu. Hieronder vindt u enkele voorbeelden uit de huidige collectie. Laat u inspireren door de diversiteit!

 • Koi Centrum Tafel (Geglazuurd metaal, glas of marmer)
 • Lallan Centre Table (pallisander, koper en zwart lak)
 • Latza Center Tafel (walnoot en koper)
 • Agra II Eettafel (wit marmer en goud-koper)
 • Apis Eettafel (eik en koper)

Planken en kasten: natuurlijke materialen worden dressoirs, planken & co.

Het gamma kleerkasten bij Brabbu is relatief klein, maar daarom niet minder luxueus of aantrekkelijk. Voor garderobekasten en rekken worden voornamelijk houten en metalen elementen gebruikt, waardoor de produkten er natuurlijk en toch van hoge kwaliteit uitzien en zo perfect in de sfeer van de betreffende ruimte kunnen worden ingepast.

Kasten zijn vaak verkrijgbaar in combinatie met bijpassende nachtkastjes, zoals het “Huang Cabinet” en het bijbehorende “Huang Bedside Table”. Beide zijn gemaakt van puur hout, walnoot aan de buitenkant en palissander aan de binnenkant. De nerven van het hout zijn rondom zichtbaar en doen de kast bijna op een boom lijken. Om het eenvoudige meubelstuk een accent te geven, hebben de beide kleerkasten gouden handgrepen die aan takken doen denken. Een echte blikvanger voor elke woon- of slaapkamer!

Woonaccessoires: spiegels, kussens, schermen, tapijten, enz.

Naast de “hardware” van de inrichting, zoals meubels, kasten, bedden en nog veel meer, biedt Brabbu ook een breed scala aan woonaccessoires, zoals spiegels, kussens, tapijten of lampen, die absoluut cruciaal zijn voor de perfecte sfeer in de kamer. Ook hier hecht Brabbu belang aan verzamelingen, saamhorigheid en samenhang: veel lampen of kussens passen bij de betreffende bank of kast. Toch vormen de producten nog steeds een harmonieus geheel, zelfs als u verschillende collecties mengt. Bravo Brabbu!

Lampen: steen, goud en glas overheersen in de verlichting

De lampen die Brabbu aanbiedt variëren van wandlampen tot vloerlampen en plafondlampen. Stilistisch zijn de producten altijd in een modern, puristisch en toch verfijnd design. De materialen zijn voornamelijk koper (meestal verguld/gelakt), glas en natuursteen. De lampen zijn eenvoudig en toch opvallend zonder een kamer ermee te overladen. Ze passen in elke kamer, of het nu de woonkamer, slaapkamer, keuken of zelfs in de gang is. Samenhang en verfijnd understatement staan hier op de voorgrond.

Tapijten: Of het nu gaat om tapijten of installeerbare lakens – tapijten voor gangen, slaapkamers & co.

Brabbu hecht veel belang aan verwijzingen naar een breed scala van culturen, en dit komt met name tot uiting in het ontwerp van de tapijten. De patronen zijn vaak gebaseerd op traditionele patronen uit een groot aantal culturen. Een voorbeeld hiervan is het “Cauca”-tapijt, dat zijn oorsprong vindt in de Colombiaanse Cauca-cultuur en de traditionele geometrische patronen en kunstwerken uit de 9e en 10e eeuw overneemt. Sommige tapijten zijn zowel als vast tapijt en als afzonderlijk accenttapijt of vloerkleed verkrijgbaar.

Kussens: Kleurrijk en toch eenvoudig – kussens als accenten voor slaapkamers & woonkamers

Net als de tapijten zijn ook de kussens van Brabbu vrij ongewoon. Of het nu gaat om kwastjes, pastelkleuren of zijdeachtig glinsterend borduurwerk: Brabbu zet met haar kussens accenten in elke kamer. De meeste kussens zijn vierkant of rechthoekig, zodat de keuze van vormen klassiek blijft. Zoals alles bij Brabbu, hebben ook deze producten een geschiedenis en een specifieke reden voor hun creatie. De “Crochet Classic”, bijvoorbeeld, pakt de eeuwenoude traditie van het haken op in een moderne uitvoering. Een oosters motief en een zijdeachtige stof doorbreken de robuuste uitstraling van de gehaakte kwastjes die het kussen omlijsten. Met deze kussens kunt u de finishing touch en een heel bijzonder accent aan elke kamer geven.

Badkamer: Luxe Baden & Wastafels x Maison Valentina

Brabbu is niet in de laatste plaats bekend om zijn unieke badkamermeubels. Naast badkamermeubelen en accessoires biedt het bedrijf ook prachtige badkuipen en wastafels aan. Als u uw badkamer inricht met Brabbu, zult u elke keer dat u binnenkomt een heel bijzondere ervaring hebben! De stijl loopt door: Goud, marmer, zwarte lak en koper vormen de basis van de materiaalkeuzes. Eenvoudige patronen en vooral het geschubde patroon van de “Koi” collecties worden ook voortgezet in ontwerpen voor badkuipen en wastafels. Brabbu werkt altijd nauw samen met Maison Valentina. Laat je betoveren!

Badkuipen: Koi, Diamant of Newton – de heel bijzondere zwemervaring met Brabbu

De badkuipen zijn zeker een vlaggenschip van het bedrijf. Vooral de badkuip “Koi”, waarvan het ontwerp aan de schubben van een koikarper moet doen denken, is uniek en zeer bekend. Maar ook de “Newton” badkuip is een hoogtepunt in het repertoire en een absolute blikvanger. De goud gelakte badkuip wordt omlijst door glanzende zwart en goud gelakte bollen die er eigenlijk uitzien als badschuim of zeepbellen. Ondanks het speelse idee oogt de badkuip helemaal niet kitscherig, maar eerder elegant en slim. Er zijn overeenkomstige wastafels voor alle badkuipen, en de collecties dragen steeds dezelfde naam. Brabbu baden zijn iets heel speciaals.

Wastafels: Eden, Darian of Lapiaz – unieke wastafels met luxe flair

De wastafels van Brabbu worden altijd ontworpen in combinatie met de bijbehorende badkuip en de collecties dragen dan ook altijd dezelfde namen, zoals “Lapiaz”, “Newton” of “Koi”. De typische Brabbu-materiaalkeuze wordt voortgezet: goud, zwarte lak, wit en zwart marmer en veel individueel design. De producten zijn een hoogtepunt dat van elke badkamer iets unieks kan maken. De “Symphony” wastafel, met zijn glanzend zwart gelakte onderstel en de rondom verspringende gouden pijpen, lijkt in zekere zin op een orgel – althans in verband met de naam. Brabbu ontwerpt unieke producten die een ziel hebben – elk stuk is iets heel speciaals.