Edra Interior: Italiaanse meubelontwerpers creëren sofa’s, fauteuils, banken en meer

Edra Interior – Eind jaren tachtig begon de reis van het kleine bedrijf met het doel een revolutie teweeg te brengen in luxe meubelen van hoge kwaliteit. Wat nog niet bestond, werd gecreëerd en uitgewerkt met de hulp van de meesters van hun vak. Om hun doelstellingen te bereiken, schrikken de architecten van Edra er niet voor terug inspiratie te putten uit andere domeinen, zoals de ruimtevaart. Zo krijgen de meubelen van Edra dat speciale iets. De meubels zijn niet alleen in particuliere woningen te vinden. Veel exclusieve restaurants zijn ingericht met de veelzijdige creaties en de vernieuwende, spannende ideeën hebben ertoe geleid dat de ontwerpen ook in musea te zien zijn. Tip: Bent u geïnteresseerd in interieurdesign en interieurstijlen? Neem dan een kijkje op de overzichtspagina’s: Inrichting kamers & XXL interieurstijlen.

Edra Interieur: Interieur geïnspireerd door de natuur

Edra wil, zoals veel ontwerpers, met haar meubelen iets nieuws creëren. Het kleine Toscaanse bedrijf heeft het tot zijn missie gemaakt zijn klanten meubelen aan te bieden die niet alleen van hoge kwaliteit en van edele materialen zijn, maar die ook op maat kunnen worden gemaakt.

Tip! Alle luxemerken voor de perfecte inrichting van A-Z vindt u in ons omvangrijke XXL-artikel Inrichtingsmerken

Smart Cushion: De focus ligt op de klanten

De Smart Cushion-technologie is ontwikkeld om eindgebruikers in staat te stellen de meubelen hun eigen afwerking te geven en zelfs zo ver te gaan dat iedereen die op Edra’s meubelen plaatsneemt, deze aan zijn persoonlijke behoeften kan aanpassen. De Smart Cushions zijn voorzien van een onzichtbaar frame dat de mogelijkheid biedt om de kussens afzonderlijk op te vouwen, zodat iedereen een comfortabel zachte ruimte heeft.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Rose Chair: zachte bloemenzee als gestoffeerde fauteuil

Met de Rose Chair, zegt de naam het al. Ontwerper Masanori Umeda liet zich inspireren door de weelderige bloesem van de roos en ontwierp een unieke stoel die meteen laat zien waar het idee vandaan komt. Elk blaadje wordt afzonderlijk gemaakt en samen met de andere zo gerangschikt dat er geen twijfel over bestaat of de stoel wel comfortabel is. Je wilt je letterlijk in deze bloemenzee storten.

De stoel is ook een goed alternatief voor bijvoorbeeld een boeket rozen voor Valentijnsdag. Als u iets wilt dat langer meegaat en u minstens evenveel plezier bezorgt, kunt u overwegen dit exclusieve stuk te gebruiken.

Getsuen: Bloeiende fauteuils met een uniek verkoopargument voor de woonkamer of de hal

Niet alleen de roos, maar ook de lelie voedt Masanori Umeda met ideeën voor nieuwe meubels. De Getsuen fauteuil staat op drie poten, waarvan één de basis van de stengel weergeeft en de andere twee de bloemblaadjes. Dit creëert de perfecte illusie van een liggende leliebloesem.

Meubelen als beeldhouwwerken: fauteuils, stoelen en zetels

De specialisten van Edra zien zichzelf niet alleen als ontwerpers maar ook als kunstenaars. Dit leidt ertoe dat elk meubelstuk een kunstwerk op zich wordt. Wat op het eerste gezicht ongewoon en fantasierijk lijkt, kan bij nadere beschouwing worden herkend als een bijzonder kenmerk.

Ester: Acryl fauteuil met dat speciale iets

Halfronde fauteuils van acryl zijn noch bijzonder, noch iets dat geassocieerd wordt met hoge kwaliteit. Jacopo Foggini heeft deze retro-klassieker echter omgetoverd tot iets dat niet alleen past in enigszins grijs aandoende huizen, maar ook opgaat in elke omgeving. De Ester fauteuil is gemaakt van fijne polycarbonaat kabels die stabiliteit beloven, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat de fauteuil extreem licht is.

Afhankelijk van de kleur doet de stoel bijna denken aan een soort vlechtwerk en kan hij ook worden gecombineerd met antieke meubelen. Een echte allrounder.

Alice: Binnen en buiten zitplaatsen

Ook uit de creatieve pen van ontwerper Jacopo Foggini komt de Alice fauteuil. Foginni heeft een fabel voor kleuren en vormen, wat vooral in dit stuk tot uiting komt, aangezien de lichte fauteuils uitsluitend van polycarbonaatgaas zijn gemaakt en felle kleuren in zich verenigen. Bovendien zijn de stoelen geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Sofa’s van Edra: Wolkenzachte gestoffeerde landschappen

Banken bieden zoveel mogelijkheden om de woonruimte uitnodigender en comfortabeler te maken. Een plek waar je jezelf in wilt storten. Of ook een plaats waar u uw rust kunt hebben, mocht u de behoefte voelen om alleen te zijn. Edra biedt voor al deze scenario’s het juiste object.

Standaard bank: klassiek zonder verveling

Na de opwindende ontwerpen van Boa en Rose, bijvoorbeeld, valt Standard niet alleen op door zijn naam. Maar het is juist dit voorwerp dat de Smart Cushion technologie draagt. Zo heb je kussens en kussens die eenvoudig lijken in vergelijking met de andere designstukken, maar nooit vervelen, omdat ze zoveel mogelijkheden tot individualisering in zich dragen dat het nauwelijks mogelijk is om hier over Standaard te spreken.

Pakje: Gescheiden van de ijsbeer

De Pack bank is waarschijnlijk niet geschikt voor een gezellig banklandschap waarin u tegenover elkaar kunt zitten. De reden hiervoor is de grote pluchen ijsbeer die in het midden van de bank rust, die ervoor zorgt dat je er alleen maar omheen kunt zitten en tevens als rugleuning fungeert.

Boa: verweven bekledingsbuizen

De vertrouwde sofa hoort een nest kussens te zijn. Het heeft geen herkenbaar frame en laat open of je wilt zitten of liggen. Niet alleen zorgen donsjes voor een optimale demping, maar ook de bekleding van zacht fluweel zorgt voor een bijzonder comfortabele zitervaring.

Bedden van Edra: Goede nachten met Eco-bont en gellyfoam

De plaats waar we slapen, sommigen vinden het belangrijker, anderen minder. Veel mensen stellen er hun eigen speciale eisen aan, afhankelijk van hun persoonlijke behoefte aan een goede nachtrust. Daarom biedt Edra een breed assortiment bedden om aan alle eisen te voldoen en mooie dromen te garanderen.

Cipria: Bed in een bontjas

De vier zachte kussens die het hoofdeinde van dit bedframe vormen, zijn bedoeld om u te doen denken aan poederdonsjes. Fluweelzacht en donzig. Voor sommigen is het bed met zijn Eco Fur hoes misschien een beetje te donzig. Toch is er geen twijfel over mogelijk dat u in dit bed kostbare uren alleen of met z’n tweeën kunt doorbrengen.

Favela Bed: een plek om je goed te voelen

Hier ben ik een mens, hier val ik in slaap – of iets dergelijks is waarschijnlijk het motto van dit bed, dat schittert door eenvoud en ingetogenheid. Omdat de persoon op het bed het middelpunt van de aandacht moet zijn. Niettemin is het bedframe het eindprodukt van een tijd lang handwerk, waarbij de afzonderlijke planken van het hoofdeinde aan elkaar worden gelijmd en gespijkerd. Het resultaat is iets dat doet denken aan een brandhoutwand en daardoor bijna rustiek aandoet.

Corallo Bed: De Stalen Troon

Het hoofdeinde van het Corallo bed is gesmeed uit resistent staal en doet denken aan een koraalrif. Deze structuur loopt ook door rond de matras en laat het bed zweven in de lucht. Dit maakt de drie-eenheid van bedmaterialen compleet en laat zien dat werkelijk iedereen die op zoek is naar een speciaal meubelstuk voor zijn persoonlijke behoeften, bij Edra aan zijn trekken komt.

Salontafels: de aarde en het heelal ontdekken met Edra

Om het potentieel van een sofa ten volle te benutten, is het een goed idee om er een of meer sofatafels voor te plaatsen. Edra heeft een aantal zeer bijzondere ontwerpen die niet alleen helpen om een mooi middelpunt voor de woonkamer te creëren, maar ook hun eigen speciale verhaal vertellen.

Salontafel Bagdad: architectuur en binnenhuisarchitectuur versmelten

De tafel, die geïnspireerd is op de Iraakse hoofdstad, doet denken aan het stadsplan van de metropool en staat garant voor een absolute blikvanger dankzij zijn industriële, ongewone uiterlijk. Het moet echter gezegd worden dat deze tafel niet in elke omgeving past, maar wel in moderne woningen.

Brasilia: Spiegelende salontafel

Het oppervlak van deze tafel bestaat uit vele spiegelstukken van verschillende afmetingen die een mozaïek vormen. De voordelen hiervan zijn dat de tafel het licht niet absorbeert, maar weerkaatst, waardoor de kamer er helderder en vriendelijker uitziet. Hij heeft ook een neutrale, veelzijdige uitstraling waardoor de eigenaar de tafel in verschillende omgevingen kan plaatsen.

Volle maan salontafel: tot in het oneindige en nog veel verder

Door zijn halfdoorzichtigheid moet deze tafel met een albasten blad u doen denken aan de pracht van de volle maan. Een illusie die absoluut slaagt en de tafel uniek maakt. De hoge kwaliteit van het albast is in één oogopslag te zien, zodat iedereen kan zien wat een bijzonder stuk de salontafel is.

Video: Tentoonstellingen en meubilair in de virtuele tour

Naast tentoonstellingen in musea biedt Edra ook de mogelijkheid haar meubelen van dichtbij te bekijken in exclusieve showrooms. Daar wordt een selectie van de mooie stukken optimaal gepresenteerd en is het vooral mogelijk de verschillende variaties te ontdekken in de vorm van stofstalen. Natuurlijk kunt u ook de Smart Cushion technologie uitproberen.

Wij hebben een sneak peek van een van deze showrooms voor u uitgezocht om zelf te zien hoe uw verblijf daar zou kunnen zijn.

U zult ook ontwerpen zien die al in dit artikel zijn genoemd. We hebben ze nog eens voor u op een rijtje gezet. FIV heeft ook een Pinterest bord van Edra voor u samengesteld om te bekijken en u door te laten inspireren.

  • Ester fauteuil
  • Rozenstoel
  • Standaard bank
  • Brasilia Tafel
  • Pack Sofa