Cassina Meubelen: uitgewerkte designmeubelen zoals sofa’s, fauteuils en stoelen uit Italië

Cassina Furniture – Het merk wil hedendaags design in het dagelijks leven brengen. Aan het bureau, in de eetkamer of op de sofa, het label rust u uit met meubelen die elegant passen in een moderne woning zonder misplaatst te lijken. Op die manier verbeteren zij de woon- en werkomgeving. Daarnaast heeft Cassina ook ervaring in het inrichten van professionele werkomgevingen op een elegante, hedendaagse en budgetvriendelijke manier. Klik hier voor onze uitgebreide inrichtingspagina: Inrichtingsstijlen XXL.

Cassina Meubelen: meubelen zoals fauteuils, sofa’s & co.

De inrichting van onze woonkamer heeft een beslissende invloed op hoe comfortabel we ons er voelen en hoeveel tijd we in de kamer doorbrengen. Gelukkig bent u meestal zelf verantwoordelijk voor de inrichting en is het de moeite waard iets meer geld uit te geven om iets te creëren dat bevalt en lang meegaat.

Tip! Alle luxemerken voor de perfecte inrichting van A-Z vindt u in ons omvangrijke XXL-artikel Inrichtingsmerken

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Collectie bijzettafels: modellen voor elke smaak

Een praktische bijzettafel rondt de woonkamer en het bankenlandschap af en is vaak datgene wat ontbreekt om de perfecte omgeving te creëren. Daarom biedt Cassina veel verschillende types aan die passen in verschillende stijlen of ook een blikvanger vormen voor de kamer:

 • Sengu
 • Boboli
 • Cotone
 • Mex

Gaja Bar: Comfortabele barkrukken

Slechts één jaar nadat de Maralunga sofa door het label op de markt was gebracht, kwam er een nieuw, tijdloos ontwerp van het merk op de markt. De Gaja stoelen zijn eenvoudige, lichte en stapelbare stoelen die ook overtuigen door hun zitcomfort. Het frame is gemaakt van verchroomde roestvrijstalen buizen en garandeert dus duurzaamheid.

Eettafelcollectie van Cassina

Glas, staal en hout komen samen in de tafels van het merk. Bij de keuze van een geschikte eettafel spelen echter ook speciale kenmerken een rol. Glas, bijvoorbeeld, is geschikt voor eettafels, maar moet worden afgedekt met placemats om het materiaal te beschermen tegen krassen. Geglazuurd hout is ook zeer geschikt voor eettafels omdat het gemakkelijk schoon te maken is en niet te gevoelig is voor vocht. Wij hebben de volgende opties voor u geselecteerd:

 • Berlino
 • Boboli
 • Doge
 • La Rotonda

Cassina Sofa’s: meer dan 90 jaar uitmuntendheid

Cassina maakt al bijna 100 jaar gestoffeerde meubelen van hoge kwaliteit. Na al die tijd kunnen we gerust stellen dat de meesters van het huis hun vak door de generaties heen hebben weten te optimaliseren, zodat u alleen het beste in huis haalt.

Met name de Maralunga bank is al decennia lang een favoriet van de klanten van het merk. In 1973 creëerde Vico Magistretti het bankmodel, dat onmiddellijk goed werd ontvangen. Het hoofddoel van de sofa was een tijdloze zitmogelijkheid te bieden die jaren meegaat en waarvan de eigenaars zo lang mogelijk kunnen genieten.

De reden voor het grote succes zouden de individueel instelbare en aanpasbare kussens van de bank kunnen zijn, die u helpen om de bank helemaal naar uw hand te zetten.

Slaapkamer: Bedden en commodes voor zachte dromen

Er gaat bijna niets boven een warm, zacht bed om in weg te zakken en de stress van de dag van je af te laten glijden. Maar het is niet alleen het bed dat het comfort van de slaapplaats bepaalt. De rest van de omgeving van de kamer is ook in grote mate verantwoordelijk voor het gevoel van welzijn. We hebben alles samengevat wat Cassina biedt voor een mooie slaapkamer.

Beddencollectie: Comfortabel en praktisch

Het is duidelijk dat het bed het middelpunt van de slaapkamer is. De hele kamer draait tenslotte om slapen, en slapen doe je het best in je eigen bed. De modellen van het merk zijn goed doordacht en bieden meer dan alleen ruimte voor een matras. De tweepersoonsbedden hebben vaak een functioneel hoofdeinde en nachtkastjes. Functioneel hoofdeinde? Ja, precies! Het deel van het bed dat vaak alleen de functie heeft om hoofden en wanden te beschermen, krijgt bij Cassina nog meer functies.

Om meer te weten te komen, bekijk deze modellen:

 • Organisch MBO
 • Acuut
 • Volage

Ladekasten collectie: bergruimte met stijl

Vraag: Hoeveel mensen hebben een stoel waarop zij hun versleten, maar nog niet echt vuile kleren leggen tot zich een stapel heeft gevormd waaruit zij van tijd tot tijd hun lievelingsstuk vissen, maar dat min of meer gewoonlijk onaangeroerd blijft? Een veel betere plaats voor deze kleren zou ongetwijfeld een kast of een ladekast zijn. Maar daar heb je ze gewoon niet in beeld en vermeng je ze met de schone dingen. Een echt dilemma.

Toch hebt u kasten en ladekasten nodig om uw verzamelde schatten in onder te brengen. Als u nog inspiratie nodig hebt om uw collectie uit te breiden, neem dan een kijkje in onze rubriek mode. Als u al genoeg heeft, kunt u hier lezen over de opties voor ladekasten:

 • Rondos
 • Deco
 • Flat
 • Riflesso

Showroom in Milaan: Video door Cassina Meubels

Met de enorme keuze aan meubelen is het duidelijk dat de beslissing niet altijd gemakkelijk is. Daarom maakt Cassina het mogelijk dat iedereen die geen dealer van het merk in de buurt heeft, een kijkje kan nemen in de showroom en een paar inspiraties kan opdoen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog een exclusief Pinterest-bord samengesteld met de beste meubels van het merk in de mooiste omgevingen, zodat je zeker kunt vinden waar je in geïnteresseerd bent.

Kantoor: Werken met fauteuils & bureaus

Nekpijn, branderige ogen, hoofdpijn: al deze problemen kunnen zich tijdens het werk voordoen. Sommige van deze effecten kunnen worden vermeden met goede, hoogwaardige kantoormeubelen en maken het werk een beetje aangenamer. Welke meubelstukken dit kunnen zijn, kunt u bijvoorbeeld zien in het volgende.

Bureaucollectie: Productiviteit in de geest van Cassina

De taak van een bureau is niet echt iets dat veel uitleg behoeft, maar als het om bureaus gaat, zijn er een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hoogte en materiaal kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van het werk. U moet zelf beslissen aan welk tafelmateriaal u de voorkeur geeft. Je moet deze tafels van Cassina in de gaten houden:

 • PA’ 1947
 • Olimpino
 • Cavaletto
 • La Basilica

Fauteuilcollectie: sledestoelen en directiestoelen

Op het gebied van stoelen heeft het label een paar echte klassiekers in de aanbieding. De reden hiervoor ligt in de uitmuntendheid van het ontwerp die in de loop van tientallen jaren tot stand is gekomen. Sledestoelen kunnen uiterst comfortabel zijn en de rug ontzien. Maar normale vierpotige fauteuils zijn ook goede bureaustoelen:

 • Aeo
 • Auckland
 • Utrecht

Terras: buitenmeubilair voor zwoele avonden en zwembadfeesten

Het hebben van een tuin is een echte luxe. U kunt bloemen, groenten en fruit planten of gewoon genieten van het kleine stukje natuur dat u zelf kunt creëren. Het label probeert u te ondersteunen door chique buitenmeubelen aan te bieden die ook nog eens lang meegaan.

Cassina goes Outdoor: versmelting van inrichtingswerelden

Het is al vaak genoeg gezegd dat de ontwerpers van Cassina ware maestros in hun vak zijn. Met de creatie van de nieuwe outdoorcollectie van het meubellabel hebben ze zichzelf echter aan een echte test onderworpen. Meubelen voor buiten zijn heel wat anders dan gewone meubelen, omdat ze heel andere uithoudingstests moeten doorstaan.

De weersomstandigheden zijn buiten veel extremer en hebben meer invloed op het meubilair dan de gecontroleerde temperaturen die binnenshuis heersen. De zon verbleekt de kussens, de regen veroorzaakt roest op het materiaal en de wind verbuigt het frame. Als ontwerper wil je dit vermijden, maar het ontwerp en het uiterlijk mogen natuurlijk niet lijden onder de veranderde constructie.

Daarom hebben de meubelmakers van Cassina al hun kennis gebundeld om iets te maken dat er niet alleen goed uitziet, maar ook jarenlang bestand is tegen temperatuurschommelingen, sneeuw, stormen en ijs, maar ook tegen intense hitte. U kunt het eindresultaat zien in deze video:

Trampoline Collectie: Milieuvriendelijk gestoffeerd meubilair

De Trampoline meubelcollectie van Cassina is gemaakt van wind- en weerbestendige materialen en ook het design is niet gespaard gebleven. De gebruikte materialen zijn 100% of al gemaakt van gerecycleerd plastic, want wat past er beter in een stukje natuur dan iets dat het milieu probeert te beschermen? De volgende meubelen zijn beschikbaar in de collectie:

 • Sofa
 • Fauteuil
 • Love-Bed