Gucci Décor: Behang, Meubels en Deco in de jaren 70 Revival

Gucci Décor – De flair van Romeinse villa’s en de kitsch van de jaren zeventig worden in de interieurlijn van het gerenommeerde modelabel Gucci gecombineerd in een uniek interieurontwerp. Dit creëert een volledig nieuwe esthetiek die de creaties van Gucci Décor kenmerkt. Ongebruikelijke kaarsen en vleugelstoelen met het Gucci monogram: Hier worden je dingen aangeboden waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Bij Gucci ligt de nadruk op rijkdom: veel kleuren, felle stoffen, combinaties van materialen en kleuren die je de adem benemen. Gucci Décor creëert meubels, behangpapier en accessoires zoals kussens of dekens in een unieke en wilde stijl die een heel eigen charme uitstraalt. Tip van de redactie: Bekijk onze gids voor interieurstijlen, waar u informatie, tips en trends vindt over alle aspecten van het inrichten: Interieur stijlen XXL.

Gucci Décor: meubels, decoratie en behang in maximalisme

Voor we naar het interieur van Gucci gaan, is een kleine waarschuwing op zijn plaats: Als u op zoek bent naar een ingetogen interieur, bent u hier aan het verkeerde adres. De ontwerpen worden gekenmerkt door

 • Kleurrijk borduurwerk
 • Heldere kleuren
 • Ongewone vormen
 • Contrasterende patrooncombinaties

De inrichting past daarmee echter perfect in de woontrend Maximalisme. Alessandro Michele wil joie de vivre in elke kamer brengen. Voor hem betekent dat kleur en patroon. Niet alles past perfect bij elkaar, maar het is logisch in het totaalbeeld. En zelfs in het maximalistische huis is de binnenhuisinrichting van Gucci nog een blikvanger.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Tip! Alle luxe merken voor het perfecte interieur van A-Z vindt u in ons uitgebreide XXL artikel Interieur Merken!

Binnenhuisarchitectuur: regels breken en grenzen overschrijden

Bijna alles kan hier. Uitpuilende, ongeordende boekenplanken kunnen bijvoorbeeld een essentieel onderdeel van de inrichting van de kamer zijn.

Er bestaat niet zoiets als te veel. Felle kleuren en ongewone vormen kenmerken deze interieurtrend. Het meubilair en de decoratie moeten tonen dat hier mensen wonen. Mensen wonen, werken en ontspannen. Met thuiskantoor mogelijkheden, gebeurt dit allemaal op één plaats. Een klinisch schone, lege omgeving is niet per se gewenst. Om die reden is het maximalisme in steeds meer huizen en appartementen te vinden, omdat het de mogelijkheid biedt persoonlijke verzamelingen schaamteloos tentoon te stellen.

“Je kunt nooit te veel van iets goeds hebben”

Een rommelige ruimte kan echter snel onoverzichtelijk en overweldigend worden, dus er zijn een paar richtlijnen die u kunt volgen om het meeste uit de trend te halen:

 • Vermijd het gebruik van meer dan 3-4 kleuren voor één kamer
 • Spelen met afmetingen, bv. grote decoraties passen ook op kleinere oppervlakken
 • Geen stof, geen patroon moet zijn zoals de omringende

Video: Dita von Teese’s maximalistische huis

De burlesque ster is een fan van alles wat antiek is. Deze verzamelwoede moet natuurlijk een plaats krijgen in haar huis en zo staat het vol met grillige lichtinstallaties, opgezette dieren en veel antieke meubels die speciaal voor de artieste zijn opgeknapt.

Behang: Witte muren waren gisteren

Als je op zoek bent naar een rechttoe rechtaan, minimalistisch interieurontwerp, ben je bij Gucci aan het verkeerde adres, want het label heeft zich laten inspireren door verschillende kunststijlen. Een van deze is het groteske. De afdrukken op het behang zijn paradoxaal en vervormd. Onnatuurlijkheid is hier het programma. Maar dat is nu juist wat hen zo uniek maakt. Verveling is een vreemd woord in Gucci interieur design.

Groteske prenten en karikaturen als motto

Het groteske is een karikatuur van de werkelijkheid. Het Grotesque behangpapier van Gucci heeft een vervormd leeuwengezicht en bloemen van verschillende grootte en kleur. De vervormde leeuw is het oorspronkelijke groteske element. Het ziet er monsterlijk en onnatuurlijk uit. De afdruk is niet het enige groteske hier, maar ook wat men met dit behang associeert. Het is bijzonder en valt niet bij iedereen in de smaak. Toegepast op de muur, kan het een kamer een onrustige uitstraling geven. In de juiste omgeving brengt het behang echter leven in de kamer. Het valt op en lijkt bijna nobel. Gecombineerd met de juiste accessoires biedt het behang de kans om een bizarre maar stijlvolle sfeer te creëren.

Een nieuwe interpretatie van een klassieker: Toile de Jouy

Toile-de-Jouy is de naam van een stof die zijn oorsprong vindt in Jouy-en-Josas in Frankrijk en bijzonder populair was in de jaren zeventig. Het werd gebruikt in kledingcollecties en op sofa’s, fauteuils en gordijnen. Gucci brengt nu de print naar de muur, maar met een extra vleugje Rome. De fijn gedetailleerde scène die voor dit behang is gekozen, doet denken aan schilderijen geïnspireerd op de Romeinse mythologie of kerkelijke afbeeldingen, waardoor in het ontwerp zowel de oudheid als het Vaticaan worden gesuggereerd. Noch het Vaticaan, noch de oudheid worden hier echter daadwerkelijk afgebeeld, want Gucci wil iets nieuws aanbieden. Het label biedt de op Toile de Jouy geïnspireerde print ook aan in een meer ingetogen herbariumstijl.

Marmor / Marmer: Mijn huis, een paleis

Voor deze wandkunst heeft Gucci niet alleen het populaire marmerpatroon op een behang aangebracht, maar de afbeelding van marmeren wandbekleding zoals die te vinden is in villa’s en paleizen van het oude Rome, maar ook in Versaille. De Gucci belettering heeft ook zijn plaats gevonden. De wandbekleding is geïnspireerd op het Musei Capitolini in Rome, de locatie van de 2020 Cruise show van het label.

Overzicht van de collectie: Video

De artikelen brengen het Italiaanse Dolce Vita van de jaren zeventig in uw huis. Wilde kleuren en patronen stralen pure levensvreugde uit en helpen de troosteloosheid van het dagelijkse leven te overwinnen. Gucci decor moet enerzijds met een beetje ironie worden begrepen en anderzijds het best worden genoten met context. Anders kunnen de schreeuwerige ontwerpen snel afstotelijk worden. Wij zullen trachten de nodige achtergrond te verschaffen in het volgende.

Dekens en kussens in contrasterende stoffen

De plaids en zitkussens van de Décor-collectie vallen niet bij iedereen in de smaak. Dit is waar voor veel van wat er te vinden is tussen het porselein en behang bij Gucci. Maar de kitscherige charme die de voorwerpen met zich meebrengen valt niet te ontkennen.

Geborduurde kussens: Lang leve de kitsch!

Oma heeft weer kussens geborduurd in een roes. Deze gedachte komt bij je op als je kijkt naar de wilde creaties die het label op zijn website aanbiedt. Ze moet tenslotte iets doen om weer naar beneden te komen. En als de kussens dan voor 850€ over de toonbank gaan, des te beter. Het gekke is, de ongewone motieven zijn echt schattig.

 • Plaid Wollen Kussen met Fawn of Vlinder
 • Fluwelen kussen met tijger- of kattenborduursel
 • Tweed kussen met tijgerborduursel

De ontwerpen, gecombineerd met franjes en stoffen van hoge kwaliteit, geven je een nostalgisch gevoel. Een zeer persoonlijke favoriet is het kussen met geborduurd teddybeer tapijt. Wie zou er niet blij zijn met deze kleine man die op je wacht op de bank na een zware dag? De kussens scoren zeker op het charme front. Plus, ze hebben allemaal een achterkant met een meer neutraal patroon. Dus als de ogen van het katachtige roofdier na een lange dag onophoudelijk om een staarwedstrijd vragen, is er altijd de mogelijkheid om het kussen gewoon om te draaien.

Jacquardkussens: ook geschikt voor koninklijk bezoek

Geïnspireerd door de kussens die ooit door Engelse edelen in de kerk werden gebruikt, biedt het merk jacquardkussens aan met het GG-monogram. Gucci’s kenmerkende bijen en sterren zijn ook in de mix. Als u op zoek bent naar een meer gedempte kamerdecoratie dan de vorige kussens, bent u waarschijnlijk beter af met deze versie.

Dekens en plaids voor knusse bankavonden

Vergeleken met veel van de andere ontwerpen, brengen de dekens en plaids van Gucci rust in de kamer. Gemaakt van hoogwaardige wol en in een praktisch omkeerbaar ontwerp, zijn er zes verschillende variaties in het assortiment. U kunt zich voorstellen dat u deze dekens in de winter om uw schouders slaat en met een kop thee in de hand bij een knapperend haardvuur zit. Heb je nog een leunstoel nodig om in te zitten of een beker om uit te drinken? Geen probleem, Gucci heeft een selectie die de moeite waard is om te bekijken.

 • Bruin/beige met bijen en sterren
 • Bruin geruit met GG logo in omkeerbaar ontwerp
 • Rode ruit met rode GG strepen in omkeerbare uitvoering
 • Groen-bruin ruitje met GG strepen in donkerblauw

Meubilair: maximalisme op zijn hoogtepunt

Geen twee stukken mogen hetzelfde zijn. Opdat u niet de gêne zou hebben van uniforme stoelen, heeft Gucci zitmeubelen in de meest opvallende kleuren en de meest diverse combinaties deel van de collectie gemaakt. Naast stoelen zijn er nog vele andere meubelen in het assortiment die uw woning verfraaien:

 • Stoelen
 • Kruk
 • Bijzettafels
 • Schermen

Fauteuils & meubelen: grillige patronen en Art Nouveau in een nieuw jasje

Art Nouveau of Art Nouveau verwijst naar een stijltijdperk dat ontstond rond het begin van de 20e eeuw. Een bijzonder kenmerk van de beweging is het gebruik van natuurlijke vormen. Deze werden vervolgens geabstraheerd voor meubels, juwelen en kunst en kregen een nieuwe vorm. Hoewel de Gucci fauteuils niet geheel geïnspireerd zijn op Art Nouveau, lijkt de rugleuning van de schelp fauteuils een hommage aan deze periode. De objecten worden op bestelling gemaakt en met de hand geborduurd.

De vleugelstoelen zijn een absolute blikvanger. Met hun vintage look doen ze in niets onder voor hun voorgangers. Ze hebben zelfs franjes onder de zitting. De bekleding kan in één woord beschreven worden: Wicked. Van octopussen tot ananassen, de stofpatronen zijn zo ongewoon dat je nooit gedacht zou hebben zoiets te zien. Tenminste niet in het echt, want de zitkussens lijken meer op iets uit een koortsdroom. Het absolute hoogtepunt is de groen-blauw-roze octopus jacquard fauteuil. Als een hele fauteuil van wilde stoffen niet genoeg is, kunt u ook een contrasterend krukje kopen om het geheel perfect te maken.

 • Kosten: handgemaakte zitmeubelen € 2.700 – 6.000

Bijzettafeltjes: Gucci kan ook praktisch zijn

Als u niet veel bergruimte hebt, maar niet wilt inleveren op stijl, moet u eens kijken naar de bijzettafeltjes van Gucci. Deze metalen tafels zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook inklapbaar en kunnen worden opgezet als opslagruimte en gemakkelijk weer worden opgeborgen. De tafels zijn beschikbaar vanaf 1.250 €.

Ruimteverdelers: een blik in de archieven

Terwijl de bijzettafeltjes een remedie zijn voor kleine kamers, zijn de scheidingswanden eerder gemaakt voor het tegenovergestelde probleem. Als een kamer te groot is, kunnen de Spaanse wanden worden gebruikt voor een flexibele ruimte-indeling. Maar ook hier heeft Gucci de vrijheid genomen om ongebruikelijke stoffen te gebruiken en heeft het zonder verder omhaal een kijkje genomen in de archieven. Wat ze vonden was een doorlopend bijenmotief uit de jaren zeventig.

De schermen worden alleen op bestelling gemaakt. Dus als u besluit binnenkort zo’n uniek stuk de uwe te noemen, moet u rekening houden met een zekere wachttijd en een forse prijs van 22.000 euro. In ruil daarvoor krijgt u een kwaliteitsproduct, gemaakt van massief beukenhout en bekleed met de fijnste jacquard stof. Als dat te veel voor u is, kunt u kiezen voor een iets goedkopere versie voor 12.000€ met een metalen frame. De lagere prijs is echter niet alleen te wijten aan het weglaten van het beukenhout, maar ook aan het feit dat deze versie een stuk kleiner is.

Porselein: Villeroy & Boch Wie?

Bij Gucci, gaat porselein niet alleen over theekopjes en potten. Het merk biedt ook juwelendoosjes en kaarsen van dit fijne materiaal aan. Ook hier zijn geen gedempte patronen te verwachten. De kleine designobjecten vallen op, net als de grote meubels.

Herbarium Porselein: Bloeiende Keramiek

Het patroon van het Herbarium porselein komt Gucci liefhebbers misschien al bekend voor. Het Toile de Jouy motief duikt steeds weer op, en niet alleen in de rest van de Home Decor collectie. Waarschijnlijk het meest verkochte product met het bloemenmotief is het etiket van het Bloom parfum. Als u goed kijkt, ziet u dat de stofstructuur, die behouden blijft in de Toile-de-Jouy druktechniek, ook terug te vinden is in de porseleinen bedrukking.

 • Kosten: van 160 – 520€ voor afzonderlijke stukken van de porseleinen collectie

Kaarsen als exclusiviteit: Baby you light up my world

Maakt Harry Styles reclame voor Gucci Décor? Nee. Maar we konden het toch niet laten om de zangeres een eerbetoon te geven. Hij is immers niet alleen het gezicht van het merk, maar staat met zijn muziek ook voor de herinterpretatie van de rock uit de jaren 70. En de jaren zeventig zijn ook een leidend idee in het interieurontwerp van het label. Bovendien helpen de kaarsen niet alleen om sfeervol licht te creëren, maar verspreiden zij ook een aangename geur in de kamer. Afhankelijk van het model kan de geur heel verschillend zijn, sommige zijn bloemig en andere fruitig. Iedereen krijgt waar voor zijn geld hier.

 • Kostprijs: afhankelijk van de grootte, kosten de kaarsen €250 – €390.

Juwelenbakjes: niet alleen voor juwelen

Kleine borden en open vaten worden op de website officieel aangeprezen als opbergplaats voor juwelen en daar doen ze het zeker goed voor. Sleutels en andere kostbaarheden vinden ook een plaats in de borden. Maar op het eerste gezicht, met de jaren 70 in het achterhoofd, heb je een andere associatie: toen was er niets mogelijk zonder een rookstaaf, peuk, peuk of hoe je ze ook noemt. Roken was gewoon in de mode. Natuurlijk kreeg Gucci hier lucht van en wijst er in de kleine lettertjes op dat het porseleinen stuk ook dienst doet als asbak.

 • Kostprijs: u kunt deze juwelenbakjes kopen vanaf €150