Fotograaf en modelontdekker Oliver Rudolph

Oliver Rudoph, een modefotograaf met een passie. Naast mode en commerciële fotospreads heeft de jonge creatieveling een bijzonder talent voor beautyfoto’s . Oli werkt als freelance fotograaf voor CM Models en is een van de modelontdekkers van het nieuwkomers modellenbureau. Ik sprak met Oli over zijn laatste modelvondst en wat hij zoekt in een goed model.

Oliver Rudolph: “Ze boetseert op hoog niveau”.

FIV: Oli, je hebt Calvin ontdekt, die op dit moment het gesprek van de dag is. Wat ging er door je heen toen je hem voor de eerste keer bij de casting zag?

Als ik eerlijk ben, was het verwarring in het begin. Ik kon niet echt zeggen of hij een man of een vrouw was. Hij kwam vers naar onze casting en toen hij de kamer binnenkwam had hij zeker een sterke aanwezigheid. Hij overtuigde ons direct in de eerste wandeling.

FIV: Wat is er zo speciaal aan?

Als je hem ziet, hoef je het niet zo ruw uit te leggen, zijn uiterlijk spreekt voor zich. Ik vind het zeer indrukwekkend dat hij op 15-jarige leeftijd al zo’n sterk zelfvertrouwen en charisma heeft. Hij weet al precies wie hij is en waar hij zichzelf zou indelen.

FIV: Wat zijn zijn sterke punten vergeleken met andere modellen van het agentschap?

Een goed voorbeeld is de catwalk training. Zij moest naast een van onze professionele modellen lopen en was qua niveau net zo goed, zonder opleiding of ervaring!

Oliver over potentiëlen en modeltypes

FIV: Op basis van welke prioriteiten beoordeelt u modellen? Wanneer heeft een model potentie voor jou?

Voor mij heeft een model potentieel als ze zich in verschillende rollen kan inleven en de juiste aanwezigheid voor de camera heeft. Of het nu gaat om de pose, de uitvoering van stijl en emoties of de blik in de camera, als het model zich prettig voelt in haar outfit en haar rol en dit op dezelfde manier kan weergeven, dan vind ik dat zeer indrukwekkend.

FIV: In welk modelgebied zie je haar?

Voor mij is ze een typisch redactiemodel. Ik weet zeker dat hij ook goede mogelijkheden heeft voor een carrière in het buitenland. Ik zie hem op covers of in de rij voor grote modemerken.

FIV:Androgyne modellen – waarom is dit type zo populair?

Het type “androgyn model” is erg populair, maar er zijn er maar weinig die dit gebied zo goed kunnen bedienen als zij, en gewoon zo mooi zijn. Ze heeft zeker een heel mooi gezicht dat in je herinnering blijft. Natuurlijk, het is ook een beetje het denkspel met sexualiteiten. Je kijkt naar iemand en je weet niet, is dat een man of een vrouw? En het maakt niet uit welk geslacht het is, je vindt het model gewoon mooi. Natuurlijk, de veelzijdigheid scoort ook punten. Je kunt beide kanten op met het androgyne type. Je kunt hem als vrouw en als man afschilderen. Vaak is deze overgang zeer interessant en zeer expressief, wat mensen fascineert.

Cocaïnemodellen: ervaring en grote kansen in het buitenland

FIV: Waar denk je dat het bijzonder succesvol zal zijn?

Zeker in de mode. Ik zie hem op de grote catwalks van deze wereld en in grote tijdschriften. Hij kan zich volledig ontplooien in de mode, hij is edgy.

FIV: Is er een bepaald land waar je hem ziet?

Dat kan ik niet precies beoordelen. Ik denk dat de Aziatische markt interessant voor haar zou zijn omdat hij goed zou passen bij haar figuur, lengte, beenlengte en verhoudingen. Maar het zou ook Parijs of Milaan kunnen zijn.

FIV: Dank je voor het interview Oli!

Meer informatie over fotograaf Oliver Rudolph: