Lea leeft de Amerikaanse Droom in Los Angeles!!!

In Los Angeles, Californië, heeft het Duitse model Lea Black de handen ineengeslagen met de internationaal bekende fotograaf Pascal Heimlicher om haar droom te verwezenlijken en zich op de Amerikaanse modemarkt te vestigen. Na haar modellencarrière te zijn begonnen in de modehoofdsteden van Europa Milaan, Londen en Istanboel, tilt ze haar carrière naar een hoger niveau in de VS, waar ze redactionele stukken voor internationale tijdschriften schiet om zich eindelijk aan de top van de badmodemarkt te positioneren. Met uitgewerkte routes voor enkele van de grootste strandkledinglabels aan de Amerikaanse westkust in het unieke landschap van Californië, werkt ze zich een weg naar de top.

Op geen enkele andere markt is de vraag naar mijn type zo groot als in de VS.

Maar waarom modellenwerk in Los Angeles, dat meer bekend is om zijn filmindustrie? “Ik heb verschillende markten in Europa ervaren en heb op sommige markten natuurlijk meer succes gehad dan op andere, maar in geen enkele markt is mijn type zo gewild als in de Verenigde Staten, vooral in de badmode-hotspots Miami en Los Angeles.

Wat LA echter speciaal maakt en anders dan andere (mode)steden, is dat de mogelijkheden voor succes veelzijdiger zijn. Er is niet alleen een weg via agentschappen, zoals bijvoorbeeld in Duitsland meer het geval is, maar ook zelfmarketing speelt een grote rol. Dat kan aan de ene kant uitdagender zijn, maar aan de andere kant biedt het ook meer mogelijkheden.”

Maar fotoshoots zijn niet het einde van het verhaal. Met de verandering van locatie, is Lea’s dagelijkse routine ook veranderd. Na het opstaan in haar Hollywoodflat gaat ze na havermout en groene thee naar de sportschool of naar yoga of wandelen in de Hollywood Hills met vrienden en andere modellen om haar hoofd leeg te maken en aan haar strandlichaam te werken.
“Klinkt nogal cliché, maar dat is het eigenlijk wel in LA! Zowat iedereen hier doet aan yoga, is geïnteresseerd in veganistisch eten, en besteedt bewust aandacht aan de harmonie van lichaam en ziel. De cultus van het lichaam is hier heel sterk, zoals u weet, maar op een veel positievere manier dan ik aanvankelijk had verwacht, niet alleen wat het uiterlijk betreft, maar vooral de gezondheid in het algemeen.”

Je slaagt nooit alleen, maar altijd met een goed team achter je!

Na het sportprogramma begint de dag pas echt, met agentschapsafspraken tussen Los Angeles en San Diego, pasbeurten en shoots. Terwijl Lea zich normaal thuis ontspant na een lange dag werken in Duitsland, gaat het in LA meteen door. Diners, drankjes en evenementen met vrienden, collega’s en branche-influencers staan bijna elke dag op de agenda. “Er is hier echt altijd wat te beleven, het sociale leven is zeer uitgesproken, veelzijdig en belangrijk voor het leggen van contacten. Los Angeles gedijt op connecties en er zijn veel interessante mensen en een opwindende flair in deze stad. Dat is nog een reden waarom ik het hier wil maken! Maar minstens even belangrijk als de lokale contacten is de steun die ik krijg van mijn agentschap en fotografen in Duitsland om de juiste stappen te zetten en contacten op te bouwen en te onderhouden. Je slaagt nooit alleen, maar altijd met een goed team achter je!”