10 aanbevelingen voor mode fotografie! Boeken Tips

Modefotografie is een tak van de fotografie die zich richt op door modellen gepresenteerde kleding. Vaak worden dergelijke foto’s gebruikt voor reclame, maar sommige worden genomen om zuiver esthetische redenen. Modefotografiee fascineert zowel modeliefhebbers als liefhebbers van esthetiek. Het oog wordt getrakteerd op prachtige mode, bijzondere decors en buitengewone & mooie modellen. Modefotografie ontwikkelde zich tot een volwaardige kunstvorm. Er zijn tentoonstellingen van beroemde modefotografen in galeries of musea. De volgende boekenlijst geeft een overzicht van de 9 meest succesvolle en momenteel populairste geïllustreerde boeken over modefotografie. We hebben ook meer boekaanbevelingen voor Fashion & Beauty, Models & Style Icons, Learning to Photograph en Health, Nutrition & Fitness.

LaChapelle – Heaven to Hell

De Amerikaanse fotograaf David LaChapelle neemt de kijker mee op een reis door zijn wereld van beelden. Flitsend, kleurrijk, in het oog springend – krachtige beelden zijn LaChapelle’s motto. Een interessant prentenboek met prachtige producties van de kunstenaar. LaChapelle heeft al gewerkt voor tijdschriften als Interview Magazines en fotografeerde tal van beroemdheden, van Maria Carey tot Eminem tot Whitney Houston. De toeschouwer kan zich in alle rust vergapen aan de werken en hun krachtige kleuren en op zoek gaan naar spannende details.

LaChapelle. Bestel Hemel naar de Hel

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Christian Schuller – Tales for Oskar

Kristian Schuller – een meester van kleurrijke contrasten en uitvoerige ensceneringen, een van de beroemdste Duitse modefotografen van die tijd. Schullers foto’s zijn geïnspireerd door de film- en theaterwereld. Hij is beroemd om zijn grootse en kleurrijke werken waarin hij zijn passie voor mode en fotografie tot uitdrukking brengt. Hij studeerde bij modeontwerpster Vivienne Westwood, en Schuller beleefde zijn internationale doorbraak bij F.C. Gundlach. Hij werkte voor grote tijdschriften als Vogue, Harper’s Bazaar of Vanity Fair en fotografeerde modelbekendheden als Heidi Klum. In “Tales for Oskar” toont Schuller zijn indrukwekkendste werken en overtuigt met zijn typische, duizelingwekkende verbeeldingskracht. Een prentenboek dat kleurrijke verhalen vertelt. Schuller prikkelt en geeft de kijker de tijd voor eigen gedachten en interpretaties. Speels, dromerig, creatief!

Verhalen voor Oskar – Kristian Schuller bestelling

Tim Walker – Tim Walker Pictures

Tim Walker is een Britse modefotograaf die thuis is in de glamourwereld. In zijn boek toont hij de waaier van zijn werken en geeft hij de kijker een goed overzicht van zijn kunst. De laatste wordt ondergedompeld in Walker’s wereld van glamour door de fabelachtige landschappen. Avontuurlijk, creatief en glamoureus, de werken in Tim Walker Pictures omvatten zowel schetsen als Polaroid foto’s – werken die anders niet beschikbaar zijn voor het publiek. Walker’s beelden zijn gepubliceerd in grote tijdschriften zoals Vogue. Het geïllustreerde boek geeft een inzicht in de creatieve totstandkoming van Walker’s werken.

Tim Walker Pictures – Tim Walker bestellen

Jérome Gautier – Chanel. Eén naam – Eén stijl: (Speciale Editie)

Het grote prentenboek Chanel. A Name – A Style is een boek van een klasse apart. De foto’s van beroemde fotografen zoals Mario Testino, Karl Lagerfeld of Cecil Beaton zijn overtuigend in de typische Chanel-look. Chanel staat voor tijdloze, elegante stijl – Coco Chanel revolutioneerde de 20e eeuw met haar creaties en inspiraties. Het geïllustreerde boek toont fotomateriaal uit de tijd van de invloedrijke mode-ontwerpster Coco Chanel, dat wordt vergeleken met foto’s van fotoshoots van nu. Een beeldvergelijking van het modebeeld van verschillende generaties met een blijvende stijl – grandioos opgelost.

Chanel. Eén naam – Eén stijl: (Speciale uitgave) – Jérôme Gautier bestellen

Michel Comtes – Dertig jaar en vijf minuten

Thirty Years and Five Minutes is een fotoboek als eerbetoon aan de grote (mode)fotograaf Michel Comte. Hij fotografeerde in zijn carrière vele beroemdheden, zoals George Clooney of Sophia Loren. Een van zijn beroemdste werken is een zwart-wit foto van topmodel Carla Bruni. Hij werkte ook voor grote designer labels, zoals Karl Lagerfeld, Dolce & Gabbana, Chloe, Chanel of Versace. In dit prentenboek geniet de kijker van de grote werken van Comte in retroperspectief.

Dertig jaar en vijf minuten – Michel Comte bestelling

Vincent Peters – Het licht tussen ons

Vincent Peters is een Duitse modefotograaf die op 18-jarige leeftijd naar New York emigreerde en sindsdien op internationale basis werkt. Peters is een van de drukste modefotografen ter wereld. In het geïllustreerde boek The Light between Us presenteert de uitzonderlijke kunstenaar zijn buitengewone foto’s en portretten van beroemde persoonlijkheden, zoals Charlize Theron, Mariah Carey of David Beckham. Hij heeft gefotografeerd voor gerenommeerde tijdschriften als Vogue of GQ en gewerkt voor bekende designer labels als Louis Vuitton of Dior. Peter’s foto’s van beroemde persoonlijkheden worden iconen, ze vereeuwigen zich in het geheugen van de kijkers. Zijn geheim: kleine gebaren in plaats van grote poses. Geen grote achtergronden, de persoon is volledig op de voorgrond. De foto’s zijn meestal in zwart-wit en stralen een bijzondere verfijning uit. De beeldteksten zijn geschreven in het Duits, Engels en Frans.

Het licht tussen ons – Vincent Peters bestelling

Philippe Daverio: Pirelli – De Kalender. 50 jaar en meer

Een legende – de Pirelli-kalender verscheen voor het eerst in 1964 en werd aanvankelijk naar geselecteerde VIP’s gestuurd. Er stonden altijd glamoureuze foto’s op van beroemde modellen zoals Gisele Bündchen, Kate Moss, Alessandra Ambrosio, Cindy Crawford of Naomi Campbell. Voor een model is het een eer om voor de Pirelli-kalender gefotografeerd te worden en tevens een bekroning op de rang van topmodel. Om de 50e verjaardag van de beroemde Pirelli-kalender te vieren, is nu een koffietafelboek samengesteld met alle kalenderfoto’s. Dit is een van de bestsellers van naaktfotografie of gedeeltelijke naaktfotografie. De foto’s zijn van belangrijke fotografen als Karl Lagerfeld, Nick Knight, Peter Beard, Sarah Moon of Mario Testino. Het volume bevat ook eerder gecensureerde foto’s en de onuitgegeven Pirelli-kalender van 1963, met een inleiding door Philippe Daverio en interviews met de bekende art directors Derek Forsyth en Martyn Walsh. Een legende van de modefotografie, een must-have voor alle liefhebbers van modefotografie.

Pirelli – De Kalender. 50 jaar en meer – Philippe Daverio order

Nadine Barth – Droomvrouwen: Sterfotografen tonen hun visie op schoonheid

In dit boek presenteren ‘s werelds beste modefotografen hun foto’s van ‘s werelds mooiste vrouwen. Vrij volgens het motto “Het beste en het mooiste”. Dit boek gaat echter over meer dan de voorstelling van sociaal gestandaardiseerde schoonheid. De sterfotografen werpen een licht op hun eigen imago en hun visies op schoonheid. Zij geven uitleg over het vinden en de kracht van een muze en persoonlijke inspiraties. Een boek dat de elite van sterfotografen verenigt, interessant, fascinerend en een aanrader voor liefhebbers van mode, fotografie en kunst.

Droomvrouwen: Sterfotografen tonen hun visie op schoonheid – Bestel Nadine Barth

Nathalie Herschdorfer – Tijdloos mooi

100 jaar modefotografie van Man Ray tot Mario Testino

Condé Nast is een van de bekendste en grootste uitgevers van tijdschriften ter wereld. Met dit boek geeft de uitgever een exclusief inzicht in het archief van de modefotografie van de laatste jaren. Een Who’s Who van sterfotografen is vertegenwoordigd en talrijke beroemdheden zijn gefotografeerd voor tijdschriften als Vogue of Glamour. Onder anderen de fotografielegendes Cecil Beaton, Helmut Newton, Edward Steichen, Ellen von Unwerth of Mario Testino. Een bijzonder boek, een must-have voor elke liefhebber van (mode)fotografie.

Tijdloos mooi: 100 jaar modefotografie van Man Ray tot Mario Testino – Nathalie Herschdorfer bestellen

Oliver Rath – Berlin Boheme

Oliver Rath is een bekende en populaire fotograaf uit Berlijn. Met zijn boek “Berlin Bohème” bundelt hij zijn krachten: Dynamiek, erotiek en provocatie. Zijn decors herinneren de kijker aan filmsets, sommige uit vervlogen tijden. De fotografische kunstwerken van Rath variëren van spontane snapshots tot goed geconstrueerde scènes. Zijn talent en verbeelding: grenzeloos en indrukwekkend. Hij lokt de toeschouwer in zijn ban en in zijn eigen wereld. Oliver Rath leerde zichzelf fotografie, vandaag staat hij bekend om zijn enorme talent. Hij richt zich vooral op portretten (bijv. van modegod Karl Lagerfeld of topmodel Eva Padberg) en fotoseries (bijv. voor GQ, de New York Times of Rolling Stone Magazine).

Berlin Boheme: Engels-Duitse originele uitgave – Oliver Rath bestellen