De coolste evenementen in Duitsland 2019

Het jaar is nog jong en er staan ons in 2019 veel spannende evenementen te wachten, van grote muziekfestivals zoals Parookaville of Rock am Ring tot spannende lichtspektakels zoals Rijn in Vlammen. De FIV heeft de topevenementen op een rijtje gezet die u dit jaar zeker niet mag missen.

Japan Dag Düsseldorf #1

Zoals elk jaar worden ook in 2019 meer dan een half miljoen bezoekers verwacht in Düsseldorf voor de Japan Day, waar de grote Japanse gemeenschap van de stad samenkomt, evenals alle andere nationaliteiten die geïnteresseerd zijn in de Japanse cultuur. Talrijke stands staan opgesteld rond het thema Japan, heerlijke specialiteiten en ‘s avonds volgt een groot Japans vuurwerk. Ga dus op 25.05.2019 naar de Düsseldorfse Rijnoever – de toegang is natuurlijk gratis.

https://www.instagram.com/p/BLPS9LDDuYr/

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Het Afrikafestival #2

Nu is het op naar Beieren. Het Afrikafestival vindt daar plaats van 30 mei 2019 tot en met 2 juni 2019. Het Afrikafestival wordt beschouwd als het grootste en oudste festival voor Afrikaanse muziek en cultuur in Europa. Talrijke grote sterren van de Afrikaanse muziekscène komen naar Würzburg. Naast het muziekprogramma is er een gevarieerd voorprogramma met een fototentoonstelling, bazaar, modeshow en vele andere leuke extra’s. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €8,00, dus je hoeft niet veel geld uit te geven voor een coole ervaring.

https://www.instagram.com/p/BpvRsUaArYt/

Rijn in vlammen #3

Zin in een beetje romantiek om af te sluiten? Geniet daarna van het prachtige uitzicht bij het evenement “Rijn in vlammen”. Zoals elk jaar vindt het vuurwerkevenement Rhine in Flames plaats op de mooiste plaatsen langs de Rijn, bijvoorbeeld in Bonn, Bingen, Koblenz, Oberwesel en St. Goar. Het prachtige lichtspektakel verandert steeds van plaats. De tour begint op 04.05.2019 en eindigt op 21.09.2019. Ook hier is de toegang gratis.

https://www.instagram.com/p/BmX5IRIhz1F/

Carnaval van de culturen #4

Het Carnaval der Culturen is een van de bekendste evenementen in de Duitse hoofdstad. Op 07.06.2019 tot en met 10.06.2019 zal er veel kleur te zien zijn rond de Blücherplatz. Dit jaar zal het multiculturele, reusachtige straatfestival voor de 24e keer duizenden artiesten uit de meest uiteenlopende landen en meer dan 100 bands en dj’s naar de straten van Berlijn lokken. Een uitgelaten sfeer en veel plezier zijn dus voorgeprogrammeerd.

https://www.instagram.com/p/Btk7spFA2_U/

Filmavonden aan de oever van de Elbe #5

Een afwisseling van carnaval en gewoon even ontspannen? De filmavonden aan de oevers van de Elbe zouden een geweldig idee zijn. In plaats van naar de bioscoop te gaan, kunt u met uw vrienden een paar films bekijken aan de oevers van de Elbe, midden in Dresden. De openluchtbioscoop zal open zijn van 27.06.2019 tot 25.08.2019. De toegang kost €34 voor 5 personen.

https://www.instagram.com/p/BlxBGbvhi3n/

Bochum Totaal #6

Ook bekend als de moeder van alle festivals in de binnenstad – Bochum Total. Al meer dan 32 jaar wordt de binnenstad van Bochum één keer per jaar een festivalterrein. Dit jaar zal geen uitzondering zijn. Het begint op 04.07.2019 en duurt tot 07.07.2019. Vier dagen lang worden de winkelstraten en de kroegwijk “Bermudadreieck” omgetoverd tot een enorm festivalterrein met vele grote en kleine podia. Trouw aan het motto “vrij en buiten”, is Bochum Total voor iedereen.

https://www.instagram.com/p/BlgezW0hxKt/

Het Oktoberfest 2019 #7

Open de kleerkasten en haal de traditionele kostuums tevoorschijn – het is tijd voor het Oktoberfest. Het wereldberoemde Oktoberfest lokt ook dit jaar weer miljoenen mensen uit de hele wereld naar München. Traditiegetrouw worden er dirndls en lederhosen gedragen, en veel bier. Ook grote beroemdheden uit de hele wereld komen elk jaar naar München. Het festival begint op 21.09.2019 en duurt tot 06.10.2019. Dus op naar de Münchener Festwiese.

https://www.instagram.com/p/BtC6XiqBeIR/