Berlin Fashion Week 2017! Hoogtepunten, ontwerpers en shows van de modeweek in januari

Berlin Fashion Week – Het modehoogtepunt is terug in de hoofdstad. Nadat de modeweek in Londen enkele dagen eerder tienduizenden detailhandelaars, modellen, managers en modeontwerpers heeft aangetrokken, lokt de modeweek in Berlijn hen enkele dagen later terug. De data voor de Berlin Fashion Week in januari 2017 staan al lang vast: van 17 januari tot 19 januari 2017 zijn er dagelijks beurshighlights en modeshows op de runway en off on the Stage of Ethical Fashion Show. Alle belangrijke modeontwerpers zullen er weer zijn: Dorothee Schumacher, Lena Hoschek, Peek&Cloppenburg (met Designers for tomorrow), en vele anderen. Drie dagen vol hoogtepunten als Berlijn het nieuwe jaar inluidt.

Foto © millaf – fotolia.com

Meer over Fashion Week in januari:

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Berlijn Fashion Week Update! 2017 Opnieuw leven met FIV

Hier vind je al het nieuws dat we hebben over de Berlin Fashion Week. Modeontwerpers, modeshows of modebeurzen. We zijn voor de derde keer live en kijken uit naar nieuwe interviews met onze favoriete ontwerpers en prachtige foto’s van de runway. Dit jaar zijn we natuurlijk ook live voor u op Instagram en brengen we u de eerste indrukken van de nieuwe collecties direct tijdens de shows. In de blog zullen we de beste en mooiste outfits in detail posten. Belangrijk voor alle bezoekers, de locatie verandert weer!

Kaufhaus Jandorf – Nieuwe locatie voor Berlin Fashion Week 2017

Nieuwe locatie! Nadat de Berlijnse modeweek van de Brandenburger Tor naar het Erika Hess Ice Stadium verhuisde, is er voor dit jaar een heel bijzondere nieuwe locatie. De locatie van dit jaar is een plaats met traditie en geschiedenis: het warenhuis Jandorf in Berlijn”. Vele sleutelfiguren in Berlijn hadden hier een internationaal platform voor hun mode gevonden.

Wat kun je verwachten tijdens de Fashion Week in Berlijn?

 1. Modeshows van modeontwerpers – alleen op uitnodiging
 2. Stage Runway Shows – meestal alleen op uitnodiging
 3. Mode evenementen – meestal publiek zoals bij Bikini Berlijn
 4. Store Events – meestal publiek in de boetieks van Berlijn
 5. Bestelbeurzen – alleen voor vakbezoekers (inkopers, pers)

Modeshows van de modeontwerpers

In drie dagen zijn er elke dag veel shows. Helaas heb je als ‘gewone’ bezoeker geen kans om de runway shows te zien. Alle modeshows van de ontwerpers zijn alleen op uitnodiging voor een select publiek. Hiertoe behoren meestal belangrijke inkopers van grote modehuizen, beroemdheden, bloggers en vertegenwoordigers van de media. Dit zijn alle 2017 show data tot nu toe bevestigd:

Berlin Fashion Week 2017 – Dinsdag 17.01.

Dit zijn de shows van dinsdag

 • Dorothee Schuhmacher van 10.00 – 10.30 uur / Startbaan
 • Lena Hoschek van 15.00 – 15.30 / Startbaan
 • Danny Reinke van 16.00 – 16.30 / Startbaan
 • Hien Le van 17.30 – 18.00 / Startbaan
 • Riani van 20.30 – 21.00 / Startbaan

Berlin Fashion Week 2017 – Woensdag 18.01.

Dit zijn de shows van maandag:

 • Sportalm Kitzbühel van 10.00 – 10.30 uur / Startbaan
 • Philomena Zanetti van 11.00 – 11.30 uur / Startbaan
 • Leonie Mergen van 12.00 – 12.30 / Startbaan
 • Rebekka Ruétz van 14.00 – 14.30 / Startbaan
 • Lana Mueller van 3.00 – 3.30 p.m. / Torstraße 1, 10119 Berlijn
 • Maisonnoée van 16.00 – 16.30 / Startbaan
 • Ivanman van 17.00 – 17.30 / Auguststraße 68, 10117 Berlijn
 • Salonshow door Greenshowroom van 17.30 – 18.00 / Stralauer Platz 33-34, 10243 Berlijn
 • Laurèl van 18.00 – 18.30 / Müllerstraße 185, 13353 Berlijn
 • Marcel Ostertag van 19.00 – 19.30 / Startbaan
 • Perret Schaad van 20.00 – 20.30 / Startbaan

Berlin Fashion Week 2017 – Donderdag 19.01.

Dit zijn de shows van maandag:

 • Vladimir Karaleev van 15.30 – 16.00 / Startbaan
 • Michael Sontag van 18.00 – 18.30 / Startbaan

Berlin Fashion Week 2017 – Vrijdag 20.01.

Dit zijn de shows van maandag:

 • Sadak van 16.00 – 16.30 / Startbaan

Stage Runway Shows van de jonge ontwerpers

Jonge creatieven presenteren hun shows op het podium in de meCollecters Room in Berlin Mitte. Jong” mag niet verkeerd worden begrepen, hier gaat het om ontwerpers die hun eerste successen al achter de rug hebben en nu een stap verder willen gaan. Het podium biedt een zeer intieme sfeer, aangezien alle bezoekers verspreid in de zaal zitten in plaats van op rechte banken te staan. Als ‘gewone’ Berlijner of toerist heb je hier echter ook geen kans om binnen te komen. Als u iets wilt beleven aan de modeweek in Berlijn, moet u zich concentreren op de vele salon- en boetiekevenementen. Natuurlijk zijn er ook tal van tijdschriftevenementen, dj’s in clubs en nog veel meer.

Mode evenementen – meestal publiek zoals bij Bikini Berlijn

Tijdens de modeweek zijn er in Berlijn talrijke evenementen buiten de catwalk en het podium. Er zijn ook directe hotspots zoals Bikini Berlin, centraal gelegen, en de Berlin Fashion Salon. Op deze locaties vinden modevoorstellingen, kunsttentoonstellingen en kleinere shows plaats.

Store Events – meestal publiek in de boetieks van Berlijn

Nu wordt het gezellig! Winkelevenementen in Berlijn zijn open voor het publiek en van Kreuzberg tot Prenzlauer Berg vindt u diverse kleine en grote winkelevenementen gedurende de dag en zelfs in het weekend. Sommige winkels gaan ‘s avonds open met een DJ en kleine hapjes, andere richten zich meer op veel mensen en drankjes. Hoe dan ook, het wordt leuk, want Berlijn heeft zoveel kleurrijke buurten en spannende modeboetieks voor elke smaak.

Bestelbeurzen – alleen voor vakbezoekers (inkopers, pers)

De collecties voor herfst/winter 2017/2018 worden gepresenteerd tijdens de vaste periode, waaraan ook de modebeurzen Panorama, Premium Group, Show & Order, Curvy but Sexy, de Green Showroom en de Ethical Fashion Show deelnemen, evenals de Mercedes Benz Fashion Week en de Berlin Fashion Salon. Door de datum vroeg vast te stellen, creëert het Senaat samen met de modebeurzen planningszekerheid voor alle betrokkenen, inkopers en journalisten.

Premium Beurzen – Trend- en actuele merken

Bij Premium vindt u de nieuwste merken, internationale jonge ontwerpers en absolute trendproducten. Het gaat niet alleen om de mode zelf, ook actuele onderwerpen als groen leven komen aan bod. Premium is gevestigd aan de Luckenwalder Strasse 4-6 in 10963 Berlijn.

Panorama – Grote modebeurs in ExpoCenter City

Internationale pers en vooraanstaande internationale modemerken. De nieuwe locatie Panorama Berlin in ExpoCenter City is nieuw en biedt negen hallen en in totaal 32.000 m² expositieruimte.

Show & Order – Mode ontmoet Kraftwerk

De beurs is gevestigd in een voormalige krachtcentrale van Berlijn. Tussen het Mitte en Kreuzberg van Berlijn ligt het Kraftwerk aan de Köpenicker Strasse 70 in 10179 Berlijn. Berlin Fashion Week beschrijft “exclusiviteit, raffinement en een doelgerichte werksfeer” als kenmerken van de Show & Order.

Greenshowroom en Ethische Modeshow

In Potsdam’s Postbahnhof aan het Ostbahnhof zal er weer geweldige alternatieve, groene mode zijn voor nieuwsgierigen en trendsetters! U zult ook leren hoe groene mode tot stand komt en hoe en waar de materialen voor de kleding worden geproduceerd.

Bright beurs – Street Wear Fair

De Bright Tradeshow heeft een lange weg afgelegd sinds het begin! In Berlijn staat het voor streetwear, nieuwe sneakers, urban fashion en alle sporten die met boards te maken hebben. Invloeden komen duidelijk uit de skateboard scene. Gunstig voor bezoekers zeer dicht bij de Runway Stage van de Berlin Fashion Week, direct in de Jandorf warenhuizen’, Brunnenstrasse 19-21, 10119 Berlijn.

Zoeken naar jonge merken

Jonge merken presenteren zich hier. De modebeurs brengt nieuwe trends uit de hele wereld samen en wordt daarom bijzonder gewaardeerd door redacteuren van de media.

Meer informatie over de Zoektocht: hier

Selvedge Run – The Gentleman’s Fair

Herenkleding, schoeisel en accessoires. Met een sterke band met vakmanschap, is deze beurs voor shoppers die op zoek zijn naar duurzame kleding. Selvedge Run is gevestigd in de Kulturbrauerei, Schönhauser Allee 36 in 10435 Berlijn.

Locatie en routebeschrijving – Berlin Fashion Week 2017