Stinkende en piepende schoenen – tips en trucs

Soms is het gewoon irritant. Je hebt gesport of gewandeld en na afloop stinken je schoenen verschrikkelijk. En je zet de schoenen dagenlang buiten, laat ze luchten of spuit ze in met een of andere geurspray, maar niets helpt. Of je loopt door je kantoor of het winkelcentrum en trekt ieders aandacht omdat je het gevoel hebt de luidste persoon in de hele buurt te zijn door het ellendige piepen van je schoenen. Super ongemakkelijk! Hier zijn wat tips om eindelijk een eind te maken aan die vervelende schoenproblemen. Er zijn zelfs heel wat remedies om uw schoenen te ontdoen van die ponzige geur of dat vervelende piepen. De meeste zijn zelfs in bijna elk huishouden te vinden.

Tips en trucs tegen stinkende schoenen

  • Soms is er niet veel nodig om die stinkende geur uit je schoen te krijgen. Heb je een kat thuis? Geweldig. Laat uw schoenen vervolgens gewoon weken in verse kattenbakvulling, want kattenbakvulling neutraliseert geuren, niet alleen die van uw kat, maar ook die van uw schoenen.
  • Baking soda of bakpoeder is in elke keuken te vinden. Strooi er ‘s nachts wat van in uw schoen en zuig het de volgende dag uit. Voila! Je schoenen ruiken als nieuw
  • De schil van citrusvruchten kan ook helpen. Ook hier kunt u de schil van de citrusvruchten gewoon een nachtje in de schoen laten weken om de geur te neutraliseren. Hetzelfde geldt trouwens voor lavendelbloemen.
  • Om vooral de bacteriën te verwijderen en de walgelijke geur weg te krijgen, kunt u ook een paar druppels tea tree olie in de schoenen doen en ze een paar uur laten intrekken.
  • Invriezen is ook een bekende methode. Door de schoenen in een diepvrieszakje te doen en ze in de diepvries te leggen, worden alle bacteriën en geurtjes gedood.
  • Als u per se iets wilt dat niet in elke keuken te vinden is, kunt u ook een eenvoudige schoenendeodorant kopen en die op uw schoenen spuiten.

Hier zie je ook de zeven favoriete hacks van het Fashionblokk-kanaal tegen stinkende schoenen.

https://www.youtube.com/watch?v=a4dX7jUcArU

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Hacks tegen piepende schoenen

Het piepen van schoenen kan op den duur ook absoluut vervelend en irritant worden, en daarom besteden wij nu aandacht aan dit probleem. Maak je geen zorgen, er is een oplossing voor alles!

  • Haarlak helpt niet alleen je haar overeind te staan, het helpt ook je schoenen stil te houden. Spuit gewoon wat haarlak op de zool van je schoenen en het vervelende geluid is voor eens en voor altijd gedaan.
  • Schuurpapier kan ook een goede manier zijn om het piepen van de schoenen tegen te gaan.
  • Een beetje bakpoeder kan in dit geval ook helpen, als het piepen niet door de zool maar door de tong van de schoen wordt veroorzaakt.
  • Ten slotte kan het ook helpen om olie in het bovenleer van de schoen te wrijven.