Sneaker Trends: Sportschoenen & Modellen – Vans, Nike, Reebok & Adidas

De tijd dat sneakers sociaal niet aanvaardbaar waren, is definitief voorbij. Intussen zijn de vroegere sportschoenen allang schoenen geworden die je zonder problemen naar je werk kunt dragen. Op voorwaarde dat je niet bij een bank of een verzekeringsmaatschappij werkt, tenminste… Als dat niet het geval is, rijst natuurlijk de vraag wat u precies aan uw voeten wilt dragen. Altijd dezelfde Adidas Samba of is er wat hete concurrentie voor het seizoen? Ik heb een paar trendinspiraties op een rijtje gezet waarmee je stap voor stap van je voeten trendsetters maakt.

Schoenentrends: Vans, Nike, Reebok & Adidas

Het wordt kouder en kouder, de dagen worden onaangenamer en vochtiger. Het eerste waarnaar je grijpt in je garderobe zijn vaak je winterlaarzen, maar dat hoeft niet het geval te zijn.
In plaats van zware zolen kun je ook in de winter 2018/19 sneakers dragen, althans met de juiste modellen. In de herfst en de winter moet u ervoor zorgen dat uw schoenen waterdicht zijn. Zo voorkom je natte tenen als je onvermijdelijk in plassen stapt of in de spontane sneeuwval die we moeten verwachten. Regelmatig waterdicht maken zorgt ervoor dat uw schoenen waterdicht blijven. Naast een waterdicht bovenwerk moeten de schoenen idealiter ook gevoerd zijn om uw voeten warm te houden, zelfs als de wind bijzonder koud waait. Klassiekers voor de herfst en de winter zijn onder meer de Vans SK78-Hi MTE, de Jordan 1 Retro High Rookie, de Adidas Mid Cut Hoops en de Reebok Royal Complete PMW. De hoge schacht van al deze schoenen (high top in sneakerjargon) ondersteunt uw enkels. Dit houdt je niet alleen warm, maar geeft je ook meer grip op gladde oppervlakken. Maar je moet het opwarmingseffect ook niet onderschatten. Wat deze sneakers ook gemeen hebben is dat ze allemaal ontworpen zijn in een retro stijl, wat ons meteen bij de meest tijdloze van alle sneaker trends brengt…

Koop schoenen: Kleuren, ontwerpen & trends

Bij retro sneakers telt dat vleugje nostalgie net zo hard als de sportieve look. De fabrikanten weten dit ook en herzien hun trendsetters zo nu en dan om ze stijlvol retro en toch modern te houden. Neem bijvoorbeeld de Adidas Yung-1, die levendig en kleurrijk is en niet alleen voor de zomer. Misschien herinnert u zich de originelen nog persoonlijk, ze kwamen zo nu en dan weer in de mode. Geen wonder: met zwart en wit kan het nooit fout gaan.

Moderne merkschoenen & merken

Als je de voorkeur geeft aan de Nike swoosh, dan zit je goed met modellen als de Jordan Retro hierboven genoemd in je favoriete kleur, de eenvoudige Nike Air Force of de Nike Air Max. Winter- en zomersneakermodellen van Reebok, waaronder klassiekers als de Reebok Club en de Reebok Workout Plus, zijn online verkrijgbaar bij Planet Sports. Er zijn ook winkels in vele grote Duitse steden zoals Berlijn, Hamburg of Dresden, en de winkel van Herrsching in Beieren biedt altijd modieuze sneakers met grote kortingen aan. Waar het bij sneakers op neerkomt, is heel eenvoudig: als je je altijd modieus wilt kleden, hoef je niet de laatste trends te volgen. Houd in plaats daarvan de sportschoenen uit de jaren ’70, ’80 en ’90 in de gaten – zij zijn het modieuze neusje van de zalm van nu!

Schoenentrends: Video’s en handleidingen voor mannen


Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV