Brei je eigen babyschoentjes: Instructies, maattabel en trucs

Brei je eigen babyschoentjes – Wat een geweldig moment is het als je van je beste vriendin, zus, nichtje enz. hoort dat ze zwanger is. Je kunt je echt samen verheugen en allerlei dingen gaan plannen. Je voelt puur geluk en anticipatie. Al snel komt er een babyborrel en je vraagt je af wat het perfecte cadeau voor de baby zou zijn. De meeste mensen gaan gewoon naar de dichtstbijzijnde kledingwinkel en kopen een schattig rompertje of een paar sokken, misschien zelfs een knuffel. Maar wat dacht je ervan om zelf een paar superschattige schoentjes voor de baby te breien. Hoe doe je dat? We zullen het je vandaag laten zien.

DIY Instructies – Babyschoentjes breien

Op internet zijn veel video’s en DIY’s te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je zelf leuke babyschoentjes of babysokjes kunt breien en het is niet zo moeilijk. We hebben een aantal van onze favoriete video’s en handleidingen bij elkaar gezet, zodat je klaar bent voor je volgende cadeau. Onze tip is om er altijd op te letten wat voor soort wol je gebruikt, want de babyhuid is erg teer en zacht en de wol voor de babyschoentjes moet dat ook zijn. Wij wensen u veel plezier en succes met uw eigen breiwerk en hopen dat het resultaat prachtige en lieve babyschoentjes zullen zijn en dat de mama van de kleine er heel blij mee zal zijn.

Maattabel voor baby schoenmaten

 • Vanaf 9,3 cm voor baby’s van 0 – 3 maanden
 • Vanaf 10,0 cm voor baby’s van 3 – 6 maanden
 • Vanaf 10,7 cm voor baby’s van 6 – 9 maanden
 • Vanaf 11,3 cm voor baby’s van 9 – 12 maanden
 • Vanaf 12,0 cm voor baby’s van 12 – 15 maanden
 • Vanaf 12,7 cm voor baby’s van 15 – 18 maanden
 • Vanaf 13,3 cm voor baby’s van 18 – 21 maanden
 • Vanaf 14,0 cm voor baby’s van 21 – 24 maanden

Handleidingen om je eigen babyschoentjes te breien

Hier vind je onze favoriete video’s voor het breien van babyschoentjes. In deze video zie je een zeer eenvoudige tutorial die ook geschikt is voor beginners. U leert hoe u moet beginnen en hoe u de breinaalden moet vasthouden. Het proces wordt stap voor stap getoond, zodat u na korte tijd al het begin van de schoenen kunt zien. Met behulp van deze video kunt u zich oriënteren en beginnen met het breien van uw eigen babyschoentjes.

Brei je eigen baby slofjes voor beginners

Kleine slofjes voor baby’s zijn ook schattig om te zien en gemakkelijk om zelf te breien. De slofjes zijn bijzonder geschikt voor beginners en gemakkelijk te maken met behulp van deze video. U kunt zelf de kleuren van het garen kiezen en combineren en later beslissen hoe het eindresultaat eruit moet zien. Er wordt u op een zeer langzame en ongecompliceerde manier uitgelegd hoe u aan de slag gaat en waar u op moet letten om de pantoffels zo perfect mogelijk te maken.

Baby sokken breien zonder borduren – heel eenvoudig uitgelegd

Als u op zoek bent naar een meer ongebruikelijke vorm van breien, vindt u hier een video over hoe u gemakkelijk en eenvoudig kunt leren breien zonder naald. Het legt uit wat je moet plannen voor je begint te breien. In 30 minuten krijgt u te zien hoe u te werk moet gaan, welk garen u moet kiezen en hoe u de sokken in een ribbelsteekpatroon kunt afwerken.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Baby Chucks zeer gemakkelijk te breien

Baby ballerina’s handleiding

Babyschoenen kopen: eerste loopschoenen voor peuters

Als je genoeg gebreide babysokjes, Chucks en ballerina’s hebt en voor je baby een paar echte schoentjes wilt kopen, zijn er veel merken die schoentjes speciaal voor baby’s aanbieden. Meestal dienen de schoentjes niet zozeer om praktisch te zijn tijdens het lopen, maar beschermen ze de voeten tegen kou en verwondingen en zien ze er ook nog schattig uit voor de baby. Daarom kiezen ouders meestal schoenen die bij de outfit van hun baby passen. Van Converse en Adidas tot Geox en Elefanten – inmiddels heeft bijna elk modebedrijf dat schoenen verkoopt er ook een voor baby’s. In de meeste gevallen nemen zij gewoon de klassieke modellen voor volwassenen en zetten die om in miniatuurvorm. Dit betekent dat ouders en kinderen zelfs dezelfde schoenen kunnen dragen en in een partnerlook op stap kunnen gaan.

Waar moet je op letten

Maar babyschoenen moeten niet alleen volgens het mode-aspect worden gekozen, maar zijn ook belangrijk voor de eerste stapjes vanaf een bepaalde leeftijd van de baby. Daarom moet er nog steeds op worden gelet dat de kleine babyschoentjes goed aan de voet passen en een comfortabel voetbed hebben. Bovendien moet de voet van de baby worden opgemeten om de juiste maat te vinden. De schoenen moeten stevig aan de voet zitten maar toch voldoende bewegingsvrijheid bieden. Het materiaal moet ademend zijn, zoals leder, katoen of canvas, en de zool moet zacht zijn, maar mag niet slippen en flexibel zijn. De sluiting moet stevig en stevig zijn, zodat zij niet per ongeluk opengaat en het kind kan struikelen. Bovendien groeien de voeten van peuters meestal in fasen, zodat er regelmatig voor nieuwe modellen moet worden gezorgd. Hier heb ik samengevat wat je moet overwegen als je de eerste loopschoentjes voor je baby koopt.

 • Babyvoetje meten
 • Stevige grip op de voet
 • Vrijheid van verkeer
 • Ademend bovenwerk
 • Antislip, platte zool
 • Vaste sluiting