Hondentrimsalon in Keulen: Interview met Fellgeflüster, geschikt restaurant en schattige beertjes

Hondentrimsalon in Keulen – Wij hebben een ontmoeting gehad met een van de beste hondentrimsalons in Keulen en hadden een klein interview met de eigenaar en expert van de salon Fellgeflüster. Ze heeft ons al zoveel tips gegeven, bijvoorbeeld tips & no-go’s voor de hondentrimsalon in de buurt en procedures en training voor het eerste bezoek aan de hondentrimsalon. Vandaag vertelt ze ons hoe ze op het idee kwam om een hondensalon in Keulen te openen. Ze begon haar bedrijfje op te bouwen met YouTube-video’s en leerde zichzelf alles over ondervacht en de perfecte snit. Op 30-jarige leeftijd richtte zij haar eigen salon Fellgeflüster op. Nu heeft ze vaste klanten in haar eigen winkel, heeft ze haar eigen insider tips en heeft ze een selectie van roze tuigjes tot schattige eendenriemen.

Het begin van een Keulse hondentrimsalon

We stelden de hondentrimster uit Keulen een paar vragen over haar leven, het ontstaan van de trimsalon en de populairste hondenrassen in Keulen. Van een commerciële opleiding tot een hondensalon met shampoo, conditioner en schattige hondenriemen. In haar winkel vind je alles wat een hondenhart begeert. Lees hier het interview met de deskundige:

Hoe kwam je erbij om een hondentrimsalon te beginnen?

Ik heb een commerciële stage gevolgd in human resources en heb meer dan 10 jaar op een kantoor gewerkt. Maar dat was absoluut niet mijn wereld en dus volgde ik mijn hartenwens om met dieren te werken. Ik ben van jongs af aan opgegroeid met dieren. We hadden veel Rottweilers in de familie. Ik had altijd paarden, cavia’s, muizen, hamsters, vissen en vogels. Ik hou meer van honden dan van mensen en dus was het voor mij duidelijk – nu of nooit.

Op mijn 30e verjaardag vervulde ik mijn hartenwens en volgde een opleiding tot hondentrimster. Daarna stond niets mij meer in de weg om zelfstandig te worden. We hoefden alleen nog maar een geschikt restaurant te vinden.

Wat inspireerde u het meest om uw eigen hondentrimsalon te beginnen?

Mijn poedel mix Meeko. Toen hij een puppy was, stoorde zijn shag me altijd en ik begon hem te borstelen. En dan de honden van vrienden. En hun vrienden. Ik heb talloze video’s op Youtube bekeken van Aziatische trimmers en hou van de perfectie van hun werk.

Ik wilde ook kleine beertjes maken van ruige honden. Vandaag weet ik dat het werk moeilijker is dan alleen maar “schattige kleine beertjes” vormgeven. Niet elke hond kijkt evenveel naar mij uit als ik naar hem, niet elke hond wordt graag aangeraakt, niet elke hond wil een uur lang stil op tafel staan. Hondentrimmer zijn betekent niet alleen roze clipjes in het haar doen, maar fysiek en soms hard werken (probeer maar eens een hond van 60 kilo in een badkuip te krijgen).

En hoe ben je op de naam gekomen?

Moeilijke vraag, mijn man en ik hebben wekenlang lijstjes bijgehouden en toen was het op een gegeven moment beslist. Ik denk dat de naam Fellgeflüster mij heel goed omschrijft, omdat ik veel tegen de honden praat en hen lieve dingen toefluister.

Welke hondenrassen zijn bijzonder populair in Keulen?

Voornamelijk kleine rassen zoals Maltezers en Yorkshire Terriers. Momenteel is er echter ook een echte hausse in poedelmixen zoals Maltipoos, Doodles en Dwergspitz. Gelukkig gaat de trend momenteel ook in de richting van dierenwelzijnshonden. Meer en meer mensen beseffen dat er prachtige honden in onze Duitse asielen en in de dodingen in het buitenland zitten te wachten om geadopteerd te worden.
Daar ben ik heel blij om ! Elke welzijnshond verdient een eigen bank. Dit geldt overigens niet alleen voor honden, ook katten en kleine dieren verdienen een tweede kans.

Ben je ooit in een andere stad geweest waar een hondenras bijzonder populair was?

We waren afgelopen zomer in München en zagen daar veel Labradors en Teckels.

Waar bent u bijzonder trots op dat u al hebt bereikt?

Ik ben er trots op dat ik tijdens de pandemie mijn eigen bedrijf ben begonnen zonder te weten of het zou werken en dat ik naar mijn hart heb geluisterd. Er is geen dag dat ik niet thuis kom en voel dat ik de juiste weg ben ingeslagen.
En aan mijn familie. Ze werkten een maand lang 24 uur per dag in mijn salon om een omhulsel om te toveren in mijn eigen koninkrijk.

Hondentrimsalon: Tips & Opleiding

De eerste hond, de eerste ontmoeting elke nieuwe hondeneigenaar van langharige of kortharige honden stelt zich dezelfde vraag. Wanneer moet ik naar de trimsalon? Heb ik er überhaupt een nodig?

Eerste Hond, Puppy, Procedure en Training

We vroegen het onze hondenexpert en stelden deze vragen. Hier kunt u alles te weten komen, van het wennen aan de haardroger, de training tot de proefdag. Zodat u onderscheid kunt maken tussen draadhaar, ruw haar en glad haar bij uw puppy, zodat uw hond de perfecte vachtverzorging krijgt. Bent u nog steeds op zoek naar een goede hondentrimsalon?

Hondenbont: 20 rassen & Advies

Labrador, Chihuahua, Dwergspitz of Duitse Herder – hier vindt u de belangrijkste feiten over ondervacht, vacht en verzorging van onze hondentrimster (Tip: Interview met Fellgeflüster). We hebben de populairste hondenrassen genomen en u voor elk geval een korte verklaring van onze deskundige gegeven. Leer nog meer over honden en uw hond!