Honden Vacht & Rassen: Onderwol, verschillen en perfecte verzorging – Populaire rassen

Labrador, Chihuahua, Dwergspitz of Duitse Herder – hier vindt u de belangrijkste feiten over ondervacht, vacht en verzorging van onze hondentrimster (Tip: Interview met Fellgeflüster). We hebben de populairste hondenrassen genomen en u voor elk geval een korte verklaring van onze deskundige gegeven. Leer nog meer over honden en uw hond! Bijvoorbeeld, hier: Bijvoorbeeld tips en no-go’s voor hondentrimmers bij u in de buurt en extra voor uw pup bij de trimsalon: proces en training. 20 hondenrassen, 20 snelle tips van de profs!

Labrador: Wassen en onderwol verwijderen

De Labrador heeft een vrij korte en gladde vacht. Desondanks wordt hij beschermd door een ondervacht. Daarom is borstelen, met een zachte noppenborstel, en kammen op bepaalde regelmatige tijdstippen zeer belangrijk. Vooral om minder vacht in huis te hebben, moet u uw hond regelmatig borstelen. Aan het einde van het winterseizoen begint de verharingsperiode en is het haarverlies bijzonder hevig. In deze periode moet vaker en intensiever worden geborsteld.

Labradors hoeven niet gebaad te worden, althans niet normaal. Baden moet zeldzaam zijn, en als het gebeurt, is een klein waterbad voldoende.

Chihuahua: baden en wassen

De verzorging van de Chihuaha is zeer gering.

Baden, knippen (Chihuahua’s kunnen een enorme hoeveelheid ondervacht hebben) Langharige Chihuahua’s kunnen nog steeds hun punten laten trimmen.

In geen geval afschuiven met de machine.

Dwerg keeshond

Dwergspitz of alle Spitztypes in het algemeen worden van de onderwol ontdaan en vervolgens met de hand in vorm getrimd. Nooit met de tondeuse! Moet ook zeker regelmatig komen, ten laatste om de 8 weken.

Duitse Herdershond

We komen ook regelmatig om onderzwollen plekken te verwijderen. De contouren worden met een schaar geknipt volgens de wensen van de klant.

Pug

Ze hebben ook een ondervacht. Ook hier wordt de ondervacht verwijderd en een bad genomen. Met mopshondjes, gebruik ik graag modderbehandelingen.

Poedel

Meestal komen ze om de 4-6 weken voor trimmen en baden. Poedels hebben geen ondervacht. Er zijn verschillende poedel snitten. Maar de meesten willen de “teddy look”.

Rottweiler

Rottweilers hebben, net als Mopshonden, kort haar dat slechts 1-2 cm lang wordt en dan uitvalt. Ook hier kunnen modderbehandelingen worden toegepast en de ondervacht worden verwijderd.

Malteser

Meestal komen ze elke 4-6 weken naar de salon, net als poedels. Hier worden ze gesneden volgens de wensen van de klant. Sommigen houden van langer, anderen houden van weinig onderhoud en houden hun Maltezer kort.

Duitse Dog

Ik heb er nog nooit een gehad. Alleen een Cane Corso, die een beetje op een Deense Dog lijkt. Hier kunt u ook goed baden en dode haren verwijderen.

Shiba Inu

Zie punt 9. Haar ook zonder einde.

Shih Tzu

Zoals Maltezers. Elke 4-6 weken. De meeste zijn kort gehouden voor de sport.

Franse Bulldog

Ik heb een paar klanten die elke 4-6 weken komen voor een bad en föhnen.

Border collie

Dat betekent veel werk. Wassen, föhnen, onderwol verwijderen, contouren knippen.

Doberman

Net als de Rottweiler hebben Dobermans kort haar dat slechts 1-2 cm lang wordt en dan uitvalt. Ook hier kunnen modderbehandelingen worden toegepast en de ondervacht worden verwijderd.

Australische herder

Zie Border Collie 1:1 het zit ook in de Australische herder.

Corgis

Mijn favorieten: Corgis – ondervacht verwijderen, baden, föhnen, contouren en het klassieke corgi kontje.

Jack Russell

Worden met de hand geknipt. Dus individuele plukken haar worden met de hand geplukt.

Teckel

Zoals Jack Russell

Labradoodle of poedel mixen

Verkrijgbaar in alle uitvoeringen en bontsoorten

Sommige zijn geschoren, sommige zijn met de hand geschoren, sommige hebben getrimd haar. Deze honden zijn zo individueel en meestal een hoop werk.

Lagottos

Lijkt op poedels. Ze worden ook gebaad en geschoren met de machine.

Met dank aan onze expert, voor de snelle antwoorden over de meest populaire hondenrassen.

Hondentrimsalon: Tips & Opleiding

De eerste hond, de eerste ontmoeting elke nieuwe hondeneigenaar van langharige of kortharige honden stelt zich dezelfde vraag. Wanneer moet ik naar de trimsalon? Heb ik er überhaupt een nodig?

Eerste Hond, Puppy, Procedure en Training

We vroegen het onze hondenexpert en stelden deze vragen. Hier kunt u alles te weten komen, van het wennen aan de haardroger, de training tot de proefdag. Zodat u onderscheid kunt maken tussen draadhaar, ruw haar en glad haar bij uw puppy, zodat uw hond de perfecte vachtverzorging krijgt. Bent u nog steeds op zoek naar een goede hondentrimsalon?