De beste hondentrimsalons bij jou in de buurt: Tips, no-go’s en ervaring van onze expert

Hondentrimsalon bij u in de buurt – De samenwerking tussen de hond, de eigenaar en de trimsalon is het allerbelangrijkste als u een goed verzorgde vacht voor uw hond wilt. Veel mensen weten echter niet hoe ze de perfecte trimsalon voor zichzelf en hun puppy kunnen vinden. De keuze is niet groot, maar er zijn grote verschillen tussen de hondensalons. Maar omdat samenwerking en vertrouwen het belangrijkst zijn bij het kiezen van een trimsalon, vroegen we onze hondentrimster naar haar top trucs, no-go’s en ervaringen. Trouwens, hier zijn wat tips voor je eerste bezoek aan de trimsalon.

Samenwerking en vertrouwen

Hoe vind je eigenlijk de beste trimsalon voor je kleine puppies? Veel hondeneigenaren stellen zich deze vraag. Aangezien uw hond de trimsalon gedurende 1-2 uur moet vertrouwen, moet er aan beide kanten vertrouwen zijn. Dit houdt echter ook in dat de eigenaar openlijk over de problemen van de hond praat. Als de hond de neiging heeft te bijten, moet dit zeker van tevoren worden meegedeeld. Aangezien de samenwerking met alle drie een grote rol speelt.

Een goede trimsalon kan advies geven over vachtverzorging en veranderingen bij de hond zien. Vaak herkennen trimmers ziektes bij de hond eerder dan eigenaren die de hond elke dag zien. Hondentrimmers controleren de vachtstructuur, het gebit, de oren van de hond, eventueel het gewicht van de hond. De chemie moet goed zijn, anders werkt het niet. U moet ervoor zorgen dat de trimsalon de tijd neemt voor uw hond. Een kleine insider tip van onze hondenexpert: bekijk zijn werk op sociale media of op zijn website. Met een goede trimsalon, kan je maanden wachten op een afspraak.

Top 5: wat maakt een goede trimsalon

Onze expert onthult de top 5 dingen die een goede trimsalon maken, zodat uw kleine pup de beste wellness-ervaring krijgt. Hier zijn de top 5:

Een goede trimsalon kent het ras van de hond. Je kunt zeker elk ras uit je hoofd kennen, maar een goede trimsalon kan dat van tevoren uitzoeken en zal de fokker zo nodig vragen stellen over de vachtverzorging.

Een goede kapper knipt niet zomaar elke hond helemaal kort. Hij werkt in het voordeel van de hond en kan ook een hond alleen met een schaar knippen.

3. een goede kapper rekent geen 35 euro voor een complete behandeling. Tenzij je in het midden van nergens woont, op het platteland. Maar dan alleen misschien.

4. een goede kapper zegt ook wel eens nee.

5. Een goede trimsalon zal ongevraagd de klauwen van uw hond trimmen, zijn poten schoonmaken en zijn oren controleren.

No-Gos!

De hond mag niet naar een kapsalon worden gestuurd waar met een föhn wordt geföhnd, omdat de hond dan veel te veel stress ontwikkelt. Ga vooral niet naar een kapper die zijn salon niet wil laten zien en niet eerst een rondgang maakt met baasje en hond, want het baasje van de hond ziet niet wat er precies gedaan en gebruikt wordt.

Een goede trimsalon zal vragen om een rondleiding door de salon, water of koffie geven en ervoor zorgen dat de hond zich op zijn gemak voelt in de salon.

Goede of slechte hondentrimmers?

Wij vroegen de eigenaresse van Fellgefluester of zij, als deskundige, slechte ervaringen in de dierenwereld heeft opgedaan. Ze deelde haar goede en slechte ervaringen met ons.

Ik kan alleen maar positieve dingen melden over mijn collega’s in de buurt en ik ben blij dat u mij zo vriendelijk hebt ontvangen en dat u mij altijd terzijde staat en dat wij regelmatig van gedachten wisselen. Ik heb echter ook slechte ervaringen gehad. Helaas is de opleiding tot hondentrimmer geen erkende opleiding en kan iedereen theoretisch een salon openen en zichzelf ook opleiden en daar veel geld voor vragen. We hebben het over enkele duizenden euro’s. Sommige mensen proberen winst te maken en dat zou niet mogen, want wij werken met levende dieren, familieleden.

Ik ben erg blij dat ik bij de tweede poging een zeer goede school voor hondentrimmen heb gevonden, die tientallen jaren ervaring had en mij altijd professioneel heeft gesteund en mij zo goed mogelijk heeft voorbereid.
In Duitsland is er nu een TÜV-gecertificeerde mogelijkheid om een opleiding tot hondentrimmer te volgen, wat ik geweldig vind. Ik hoop dat dit het aantal zwarte schapen in deze industrie zal verminderen.

Meer tips! Hondentrimmer

Hondentrimsalon – De eerste hond, de eerste ontmoeting Elke nieuwe hondeneigenaar van langharige of kortharige honden stelt zich dezelfde vraag. Wanneer moet ik naar de trimsalon? Heb ik er überhaupt een nodig?

Eerste Hond, Puppy, Procedure en Training

We vroegen het onze hondenexpert en stelden deze vragen. Hier kunt u alles te weten komen, van het wennen aan de haardroger, de training tot de proefdag. Zodat u onderscheid kunt maken tussen draadhaar, ruw haar en glad haar bij uw puppy, zodat uw hond de perfecte vachtverzorging krijgt. Bent u nog steeds op zoek naar een goede hondentrimsalon?