Patek Philippe Ellipse d’Or: Prijslijsten, Wachttijden & Modellen

Horloges van Patek Philippe zijn wereldberoemd om hun traditie, exclusiviteit en recordprijzen. In de lijst van de duurste horloges die ooit ter wereld zijn gemaakt, neemt Patek Philippe bijna zonder onderbreking de top 20 in. Wij laten u kennismaken met de twee modellen van de collectie ”Ellipse d’Or”, geven u alle belangrijke details over prijzen en wachtlijsten en lichten u in over de geschiedenis van het horloge. Andere collecties van Patek Philippe zijn de Gondolo en de zakhorloges van het merk. Hier vindt u een groot overzicht: Patek Philippe alle modellen.

Patek Philippe Ellipse d’Or: Modellen, Prijzen, Wachtlijsten & Geschiedenis

De eerste Patek Philippe Ellipse d’Or werd gecreëerd in 1968. Zijn onconventionele vorm en harmonieuze wijzerplaat heeft veel horlogeliefhebbers overtuigd. De huidige Patek Philippe Ellipse d’Or collectie omvat twee modellen, beide herenhorloges. Dameshorloges in de stijl van de Ellipse d’Or kunnen tegenwoordig alleen nog tweedehands worden gekocht. De Ellipse d’Or overtuigt door zijn eenvoudige esthetiek, zijn kunsthistorische referentie en zijn hoge kwaliteit. Het is dus niet alleen een blikvanger op een kunstvernissage, maar ook een modieus accessoire voor vrije tijd of werk. Door zijn heldere ontwerp past hij in bijna elke garderobe. Zijn handelsmerk: Het elliptische geval, waarvan de vorm zich beweegt tussen een cirkel en een rechthoek. Toen Patek Philippe in 1968 de Ellipse d’Or lanceerde, was dat een interessante afwijking van de traditionele horlogevormen. Het ontwerp is geïnspireerd op het principe van de “Gouden Sectie”. Deze verhouding heeft de basis gevormd voor enkele van de grootste werken van architectuur en kunst in de geschiedenis.

Actuele prijzen & wachtlijsten

Naast Chronext kunt u het model Ellipse d’Or van Patek Philippe ook bij dealers als Chrono24 of particulier kopen. Prijzen beginnen bij 4.000 euro en lopen op tot 40.000 euro. De nieuwste modellen zijn verkrijgbaar bij Patek Philippe zelf of bij andere horlogedealers zoals Wempe. Er zijn momenteel geen wachttijden voor dit model. De Ellipse d’Or wordt echter alleen te koop aangeboden bij exclusieve detailhandelaars.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Modellen, materialen en handelsmerken

De kenmerken van de Ellipse d’Or zijn bij bijna iedereen bekend: Zijn elliptische behuizing. In de nieuwste collectie springen de vorm van de kast en de krokodillenleren band op het horloge in het oog. Het model is, net als andere van Patek Phillipe, waterdicht. Wij presenteren de twee nieuwste modellen in de collectie:

Ellipse d’Or 5738R voor CHF 28.800

De Ellipse d’Or 5738R van Patek Phillipe staat bekend om zijn zwarte design en roségouden details.

 • Horloge: Extra plat mechanisch uurwerk met automatische opwinding.
 • Kaliber: Kaliber 240
 • Prijs: CHF 28,800
 • Case: Rose goud. Stevige achterkant. Waterbestendig tot 30 m. Afmetingen: 34,5 x 39,5 mm. Hoogte: 5,9 mm
 • Edelsteenzetting: kroon met onyx cabochon
 • Wijzerplaat: Ebbenhout zwart met sunburst afwerking, toegepaste gouden uurmarkeringen. Wijzerplaat in 18K goud
 • Armband: Alligator band met vierkante schubben, handgestikt, glanzend zwart. Speldgesp

Ellipse d’Or 5738P voor 47.200 CHF

De Ellipse d’Or 5738P van Patek Phillipe straalt elegantie uit met zijn blauwe band en zilveren details.

 • Horloge: Extra plat mechanisch uurwerk met automatische opwinding
 • Kaliber: Kaliber 240
 • Prijs: 47.2oo CHF
 • Edelsteenzetting: kroon met onyx cabochon
 • Geval: Platina. Stevige achterkant. Waterbestendig tot 30 m. Afmetingen: 34,5 x 39,5 mm. Hoogte: 5,9 mm
 • Wijzerplaat: Blauwe sunburst wijzerplaat, toegepaste gouden uurmarkeringen. Wijzerplaat in 18K goud
 • Armband: Glanzend marineblauw krokodillenleer, 15 mm Ellipse d’Or gesp in platina. Speldgesp

Patek Phillipe Ellipse d’Or: beoordelingen en waarderingen

In de volgende video’s maakt u kennis met de twee nieuwste modellen uit de collectie. U krijgt meer informatie over het uiterlijk van het horloge, de prijs en de ervaring, alsmede recensies. Bekijk ze nu!

Recensie: Ellipse Grande Taille Rosé Goud & Zwart

Wilt u meer weten over de nieuwste collectie van Patek Philippe? Bekijk deze video om meer te weten te komen over het tweede model in de nieuwe collectie.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Patek Philippe – Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor dames en heren om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Duurste Patek Philippe horloge: Prijs & Modellen – Top 7

De duurste Patek Philippe – Als het om luxe horloges gaat, is er geen andere fabrikant die aan Patek Philippe kan tippen. De Zwitserse horlogemaker, opgericht in 1839, wordt beschouwd als absoluut de crème de la crème als het gaat om high-end (en dure) horloges. Het huidige record onder luxe horloges is in handen van de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 voor 31,194 miljoen dollar, geveild bij Christie’s in Genève in 2019. Als u op zoek bent naar een horloge waarvan u zeker zult houden, dan moet u een Patek Philippe-horloge aanschaffen. Dit zijn de 10 duurste Patek Phillipe horloges ter wereld. Meer luxe horloges? Onze tip: De 50 duurste horloges ter wereld.