Invloedrijke evenementen

Het onderwerp influencers en bloggers wordt op dit moment steeds belangrijker. Veel merken en vooral beautybedrijven organiseren momenteel evenementen exclusief voor influencers om nieuwe producten te presenteren of de aandacht op het merk te vestigen. Maar één vraag blijft onbeantwoord. Wat doe je op zo’n evenement? Er zijn zoveel mogelijkheden, dus ik heb eens rondgekeken naar wat andere merken deden, zelf wat dingen bedacht en ze voor u samengevat.

Hoogtepunten van het programma op Influencer-evenementen

De A&O: Eten!

Eten brengt je in een goede stemming, en natuurlijk wil je in een goede stemming zijn op een evenement. Het is geweldig als je het eten kunt combineren met een leuk weetje. Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om het eten te presenteren en natuurlijk zijn er ook verschillende dingen die je kunt serveren. Ik zal je nu laten zien wat goed gaat en wat gewoon leuk is.

De klassieker: buffet van de catering

Dit is natuurlijk de gemakkelijkste manier om eten te serveren. Er is veel keuze, iedereen vindt wel iets en je kunt gezellig bij elkaar zitten tijdens het eten, ideeën uitwisselen, nieuwe mensen leren kennen of gewoon genieten.

De Candybar: Mijn hoogtepunt met cupcakes en meer

Er zijn veel mogelijkheden om de reep in te voeren. Of macarones, cupcakes, een selectie van gummibeertjes, suikerspin of chocolade. De reep biedt een breed scala aan mogelijkheden. Iedereen kan iets kiezen en het is meer dan fingerfood. Mensen eten staand, het is een ontspannen sfeer.

De mix van beide: Fingerfood & Candy!

U wilt meer serveren dan fingerfood en zoetigheden, maar u wilt geen enorm buffet opzetten. Natuurlijk is er ook een variant waarbij je licht voedsel mengt met het plezier van een reep. Dit omvat bijvoorbeeld saladebars waar de mensen hun eigen salades kunnen samenstellen, borden met hartige hapjes op de tafels en misschien hier en daar wat zoetigheden als dessert. Mensen kunnen staan en kiezen of ze een echte maaltijd willen of alleen snacks. Vooral omdat deze variant super naast het normale programma parallel kan lopen.

Influencer Events: Volledig programma met producten en gesprekken

Influencers willen natuurlijk niet alleen naar een evenement gaan om te eten en anderen te ontmoeten. Vaak is het programma gespecialiseerd op het merk. Voor fabrikanten van schoonheidsproducten is een dergelijk programma gemakkelijk, omdat zij veel met hun producten en thema’s kunnen werken. Voor alle anderen, hier zijn een paar ideeën.

Echt girly ????#pink #ballonnen #lifeatbenefit @benefitgermany #influencerevent #benefitbrows #beauty

Een bericht gedeeld door Theresa (@theresa.bliss) op

Individuele evenementen: personaliseer en doe het zelf

Het heeft een bepaalde pretfactor en na afloop heb je een heel speciale herinnering aan de dag. Het personaliseren van kleding of accessoires kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld patches, kleine stickers van stof die door warmte op kleding worden geperst. Een geweldige manier om kleding snel en mooi om te toveren tot iets heel bijzonders.

Sociale media-inhoud: grote klassenreünie

De bedoeling van zo’n bijeenkomst is natuurlijk om een groot aantal mensen aan te spreken. Het is natuurlijk vooral de bedoeling om op zo’n bijeenkomst gebruik te maken van de volgelingen van de beïnvloeders. Om de influencers te voorzien van goed beeldmateriaal om te posten, zijn zaken als een Boomerang Box of een fotowand geweldig.

Make-up en styling corner: de must-have voor bloggers!

Aangezien de meeste beïnvloeders vrouwelijk zijn, zijn make-up hoekjes erg populair. De influencers kunnen make-up tips krijgen en de funfactor ontbreekt zeker niet.

MWAH! ? #benefit #theyrereallips #influencerevent

Een bericht gedeeld door Vivianne (@viviannevbr) op