Vakantie in Beieren: Steden, bezienswaardigheden & kastelen – 5 tips

Beieren – de Duitse regio Beieren heeft vele steden, bezienswaardigheden en kastelen te bieden. Op de volgende kaarten kunt u precies zien waar Beieren ligt en wat er in de deelstaat ligt. Het 360° uitzicht op de Beierse Alpen is bijzonder mooi. Bekijk onze 5 tips voor uw vakantie! Aan het eind vindt u ook een route voor uw Beierse vakantie die precies deze plaatsen omvat.

Beieren: Actie, Sightseeing & Co.

U wilt uw volgende vakantie in Beieren doorbrengen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of u nu met uw partner, gezin of alleen reist, hier vindt u een overzicht van de grootste deelstaat van Duitsland, evenals onze top 5 bezienswaardigheden en activiteiten in heel Beieren. Met onze aanvullende route, bent u perfect voorbereid op uw Beierse vakantie. Met zijn vele meren is Beieren ook een geweldige streek voor kampeerders met een daktent of een omgebouwde bestelwagen. Pak je tas en laten we gaan!

Beieren op de kaart: ligging in Duitsland

Beieren ligt in het zuidoosten van Duitsland.

Een nog beter inzicht

Bavaria van dichtbij.

Drie feiten over Beieren

Hier volgt een kort overzicht van de feiten

  • Een van de beroemdste volksfeesten – het Oktoberfest wordt al sinds 1810 jaarlijks gehouden.
  • Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland.
  • De hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, ligt aan de rand van Beieren.

Steden in Beieren: 360° uitzicht en drone

Hier krijgt u een prachtig inzicht in Beieren en zijn historische steden.

360° uitzicht over de Beierse bergen

Dit prachtige panorama geeft u een voorproefje van het avontuurlijke berglandschap van Beieren.

Checklist: 5 bezienswaardigheden

Dit zijn 5 must-see plaatsen!

Tip 1: Schwangau voor dromerige mensen

Voor een sprookjesachtige ervaring in Beieren bent u in Schwangau aan het juiste adres. Niet alleen de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau liggen hier, maar ook de historische stad Füssen is een bezoek meer dan waard. Onder de koninklijke kastelen ligt het schilderachtige Alpsee meer, dat zeker een bezoek waard is.

Tip 2: Marienplatz in München

Het hart van de hoofdstad van Beieren is de Marienplatz. Het is niet alleen de thuishaven van het Oude en het Nieuwe Stadhuis, maar vormt ook het centrum van de shopping mile van München. Bovendien zijn centraal gelegen bezienswaardigheden zoals de Viktualienmarkt of de Frauenkirche van hieruit gemakkelijk bereikbaar.

Tip 3: Zugspitze voor wandelaars

De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland en grenst direct aan Oostenrijk. Met zijn drie bergspoorwegen is de Zuspitze voor iedereen toegankelijk. Wie liever wandelt, kan kiezen uit een van de zes tochten die naar de top leiden. Ook al is het inspannend, de weg is het waard! Naast het adembenemende uitzicht heeft het hoogplateau ook lekker eten te bieden. Voor kinderen is er ook de mogelijkheid om te sleeën.

Tip 4: Neurenberg voor historici

Als u zich wilt laten meevoeren naar de Middeleeuwen, dan is Neurenberg de plaats waar u moet zijn. De mooie oude stad heeft veel middeleeuwse gebouwen en nodigt uit tot rondwandelen. Het is hier bijzonder mooi in de kersttijd, wanneer de beroemde kerstmarkt zoals elk jaar haar deuren opent.

Tip 5: Chiemsee voor avonturiers

De Chiemsee wordt niet voor niets de “Beierse Zee” genoemd. Zeilen, surfen en zwemmen – je kunt je hier helemaal uitleven. Maar ook bootverhuur en rondleidingen worden hier aangeboden. Voor degenen die geen waterratten zijn, is er het 60 km lange fietspad dat één keer rond het hele meer voert. Een echt bolwerk van vrijetijdsbesteding! Natuur en kamperen zijn meer uw ding, u wilt eindelijk weer eens de natuur in met uw omgebouwde bestelbus met daktent of uw eigen camper? Hier is een artikel over kamperen in Beieren!

Beieren Tour: De top 5 op de kaart

Eenmaal door Beieren van Schwangau naar Neurenberg. Met deze route bent u verzekerd van onze top 5 beste bezienswaardigheden in Beieren!

  • Duur van de route: 6 h 41 min
  • Over: B179
  • Lengte: 449 km

Vergelijkbare regio: Vakantie in Koblenz

Wil je meer tips voor een andere plaats in Duitsland? Neem dan een kijkje in Koblenz.

Koblenz ligt op iets minder dan 432 kilometer van Beieren.

De perfecte plek voor een korte vakantie met familie, vrienden of partner. De veelzijdige stad is een van de oudste steden van Duitsland en heeft dan ook talrijke kastelen, paleizen en kerken te bieden. De oude stad nodigt ook uit om te winkelen en te vertoeven. Met onze ideale tips staat niets uw reis naar Koblenz meer in de weg. Ontdek onze top 5 attracties.