Patek Philippe horloge Aquanaut: reviews, prijzen, wachtlijsten & modellen

Horloges van Patek Philippe zijn wereldberoemd om hun traditie, exclusiviteit en recordprijzen. In de lijst van de duurste horloges die ooit ter wereld zijn gemaakt, neemt Patek Philippe bijna zonder onderbreking de top 20 in. Wij stellen u de populairste modellen van de Aquanaut collectie voor, geven u alle belangrijke details over prijzen en wachtlijsten en lichten u in over de geschiedenis van het horloge. Hier vindt u een groot overzicht: Patek Philippe alle modellen.

Patek Philippe Aquanaut: Prijzen, Wachtlijsten, Modellen & Geschiedenis

Het Zwitserse luxemerk Patek Philippe, met hoofdzetel in Genève, werd in 1839 opgericht door de Poolse edelman Antoine Norbert de Patek. Hoe is het wereldberoemde Calatrava-model van het luxemerk tot stand gekomen? Toen de Aquanaut in 1997 werd gelanceerd, baarde hij opzien. Het horloge was jong, modern en verrassend. De behuizing, een afgeronde achthoek, is geïnspireerd op die van de Nautilus. Het heeft een “tropische” band, de armband is gemaakt van een nieuw, zeer duurzaam composietmateriaal. Zelfs zout water en ultraviolette stralen schaden het niet.

De Patek Philippe Aquanaut is het tweede sporthorloge van de Geneefse fabrikant Patek Phillipe. Het heeft een waterdichtheid tot 12 bar en wordt gekenmerkt door bijzondere aandacht voor detail en uitstekende kwaliteit. De zachte achthoekige bezel creëert een voortdurend veranderend licht door afwisselend gepolijste oppervlakken. De unieke wijzerplaatdecoratie neemt de vloeiende vorm van de kast over en geeft de Patek Philippe Aquanaut een dynamische uitstraling.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Wachtlijsten & prijzen

Het duurste horloge in de ”Aquanaut” collectie is het model 5062/450R, met een huidige winkelwaarde van CHF 176.000. U kunt ook het goedkoopste horloge uit de collectie krijgen voor ongeveer 18.000 Zwitserse frank. Helaas is het Aquanaut-model zeer moeilijk te krijgen: De huidige wachttijd bedraagt maar liefst vijf jaar. Het horloge is echter tweedehands verkrijgbaar bij vele retailers, waaronder Chronext, Watchmaster en Farfetch.

Modellen, handelsmerken en materialen – Lijst

Het handelsmerk van de Aquanaut is de bekende Tropical armband, gemaakt van hightech composietmaterialen. Het is niet alleen comfortabel om te dragen, maar ook duurzaam, bestand tegen ultraviolette straling, zout water, wind en regen. Als vrijetijdshorloge is dit model perfect! De Aquanaut is waterbestendig tot een diepte van 120 meter en wordt een universeel horloge dat ook tijdens het zwemmen kan worden gedragen. Aquanaut kan ook worden gedragen met een roestvrijstalen armband zoals No. 5167 / 1A-001, in plaats van het composietmateriaal. Wij presenteren de vier populairste modellen van de collectie!

5167R AQUANAUT voor CHF 34.500

De Patek Philippe Aquanaut 5167R staat bekend om zijn bruine uiterlijk en roségouden details.

 • Horloge: Mechanisch uurwerk met automatische opwinding
 • Kaliber: 324 S C, datum, centrale secondewijzer
 • Wijzerplaat: bruine wijzerplaat met reliëfdecoratie, toegepaste gouden cijfers met lichtgevende coating
 • Case: Rose goud, schroefkroon, saffier kristallen case terug, waterbestendig tot 120 meter Diameter van de kast (10-4 o’clock): 40,8 mm. Hoogte: 8,1 mm
 • Armband: Chocolade bruin composiet band. Vouwsluiting
 • Prijs: CHF 34,500

5167/1A AQUANAUT voor CHF 21.000

De Patek Phillipe Aquanaut 5167/1A wordt gekenmerkt door zijn zilveren uiterlijk en zwarte wijzerplaat.

 • Horloge: Mechanisch uurwerk met automatische opwinding.
 • Kaliber: Kaliber 324 S C, datum, centrale secondewijzer
 • Wijzerplaat: Zwart met reliëfdecoratie
 • Case: Roestvrij staal, schroefkroon, saffier kristallen behuizing terug, waterbestendig tot 120 meter Diameter van de kast (10-4 o’clock): 40,8 mm. Hoogte: 8,1 mm
 • Armband: Staal, Aquanaut vouwsluiting
 • Prijs: CHF 21,000

5168G AQUANAUT voor CHF 37.000

De Patek Phillipe Aquanaut 5168G is vooral bekend om zijn kaki groene uiterlijk.

 • Horloge: Mechanisch uurwerk met automatische opwinding
 • Kaliber: 324 S C. Datumvenster, centrale secondewijzer
 • Wijzerplaat: Met reliëfversiering, kaki groen, toegepaste gouden cijfers met lichtgevende coating
 • Case: Wit goud, schroefkroon, saffier kristallen case terug, waterbestendig tot 120 meter, case diameter (10 – 4 uur): 42,2 mm. Hoogte: 8,25 mm
 • Armband: Composiet materiaal, kaki groen, Aquanaut vouwsluiting
 • Prijs: CHF 37,000

5062/450R AQUANAUT voor CHF 176.000

De Patek Phillipe Aquanaut 5062/450R wordt gekenmerkt door zijn luxueuze uitstraling.

 • Horloge: Mechanisch uurwerk met automatische opwinding, Mechanisch uurwerk met automatische opwinding
 • Kaliber: 324
 • Wijzerplaat: wijzerplaat met 160 briljantgeslepen diamanten (ca. 0,68 ct) (willekeurige zetting) en 76 baguette diamanten (ca. 2,6 ct) (onzichtbare zetting), 12 baguette diamanten uurmarkeringen (ca. 0,53 ct), wijzerplaat in 18K goud
 • Case: Rose goud, schroefkroon, saffier kristallen case terug, waterbestendig tot 30 meter, case diameter (10 – 4 uur): 38,8 mm
 • Armband: “Tropical” armband van composietmateriaal, parelmoer beige, Aquanaut vouwsluiting met 10 baguette diamanten (ca. 0,34 ct).
 • Gem-set: bezel en lugs met 48 baguette diamanten (ca. 3,68 ct), wijzers met 6 baguette diamanten (ca. 0,06 ct) en een briljant geslepen diamant (ca. 0,01 ct), Aquanaut vouwsluiting met 10 baguette diamanten (ca. 0,34 ct)
 • Prijs: CHF 176,000

Patek Philippe Aquanaut: Beoordeling, waardering en ervaring

In de volgende video krijgt u belangrijke informatie over het uiterlijk, de prijzen en de ervaringen van de Aquanaut 5164A.

Unboxing & Review: Patek Philippe Aquanaut 5167

Een van de populairste modellen uit de collectie: de Aquanaut 5176! Bekijk deze video om nog meer spannende details over het horloge te weten te komen.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Patek Philippe – Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor mannen en vrouwen om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Duurste Patek Philippe horloge: Prijs & Modellen – Top 7

De duurste Patek Philippe – Als het om luxe horloges gaat, is er geen andere fabrikant die aan Patek Philippe kan tippen. De Zwitserse horlogemaker, opgericht in 1839, wordt beschouwd als absoluut de crème de la crème als het gaat om high-end (en dure) horloges. Het huidige record onder luxe horloges is in handen van de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 voor 31,194 miljoen dollar, geveild bij Christie’s in Genève in 2019. Als u op zoek bent naar een horloge waarvan u zeker zult houden, dan moet u een Patek Philippe-horloge aanschaffen. Dit zijn de 10 duurste Patek Phillipe horloges ter wereld. Meer luxe horloges? Onze tip: De 50 duurste horloges ter wereld.