Herenhorloges voor buiten: modieus & functioneel

Mannen hebben veel minder mogelijkheden dan vrouwen om hun outfits te accentueren. Dit is waar horloges een rol spelen als blikvangers om de pols van mannen. FIV heeft alles wat je moet weten over de horlogetrends van 2019 hier voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de meest robuuste outdoorhorloges?

Wie graag in de natuur is of in principe graag buiten is, hecht begrijpelijkerwijs veel belang aan de functionaliteit van een horloge. Een goed outdoorhorloge moet natuurlijk niet alleen over functies als een hoogtemeter, kompas, barometer of thermometer beschikken, maar ook over een goede radiogestuurde kloktechnologie en een groot en verlicht display. Naast alle functies is tegenwoordig voor veel mannen ook het uiterlijk van het horloge belangrijk. Dus als je een goed en robuust outdoorhorloge wilt hebben, maar niet wilt inleveren op het mooie uiterlijk, moet je zeker de volgende horloges overwegen!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Casio – een all-round talent

Robuustheid, functionaliteit en stijlvol uiterlijk. Dit zijn waarschijnlijk de synoniemen die een Casio-horloge het best zouden beschrijven. De klassieker onder de horloges onderscheidt zich al tientallen jaren door zijn sportieve design en betrouwbaarheid. Tot de klassieke outdoorhorloges van Casio behoren de modellen G-Shock en Pro Trek. Dus als je een goed horloge voor een betaalbare prijs wilt, zijn de outdoorhorloges van Casio de juiste keuze.

Garmin – de pionier in navigatie-integratie

Bekend uit de luchtvaart, het leger, de outdoor en de sportsector, heeft Garmin zich al lang gevestigd in de wereld van de horloges. Garmin is niet voor niets een grote naam in de outdoorwereld, want het zwaartepunt ligt op navigatie. Of het nu in een vliegtuig, op een boot, op de fiets of om je pols is, navigatie is altijd geïntegreerd. Voor al wie in de natuur vertoeft, is een goede navigatie onontbeerlijk. Kenmerkend voor de horloges is niet alleen hun sportieve en toch elegante uiterlijk, maar ook de innovatieve materialen en concepten die eraan ten grondslag liggen. De belangrijkste modellen voor de outdoorsector zijn Vivomove en de smartwatches, die er niet alleen goed uitzien, maar ook kunnen worden gebruikt om onder meer wereldwijde weergegevens op te roepen.

Sinn – Een must voor elke duiker!

Het merk werd in de jaren zestig ontwikkeld door vlieginstructeur Helmut Sinn en werd al snel een van de bekendste fabrikanten van outdoorhorloges. Buitenactiviteiten omvatten natuurlijk niet alleen wandelen, klimmen of trektochten maken, maar ook maritieme activiteiten zoals duiken. Natuurlijk is vrijwel elk horloge waterdicht, maar de duikhorloges U1, U212, UX en EXM van Sinn hebben nog andere kenmerken. Daartoe behoren de instelling van een tijdsperiode via timer of bezel en een goede en duidelijke zichtbaarheid van de gegevens in het donker en vanaf een afstand van ten minste 25 centimeter. Maar natuurlijk zijn Sinn horloges niet alleen voor gebruik op zee, ze zijn ook bestand tegen situaties als extreme hitte, kou en druk. Dus als u een robuust en elegant horloge zoekt dat ook nog eens heel duurzaam is, dan hebt u met de horloges van Sinn de juiste snaar geraakt.

Luminox – Het Zwitserse uurwerk

“Het loopt als een Zwitsers uurwerk” is een uitdrukking die perfect past bij de horloges van Luminox. Hoewel het merk is opgericht in de Verenigde Staten, is het overgenomen door een bedrijf uit Zwitserland en wordt het daar vervaardigd. De horloges staan bekend om hun betrouwbaarheid en langdurige verlichting, en niet zonder reden. Luminox heeft zich juist daarom in de militaire sector gevestigd. Dankzij hun extreme robuustheid en waterbestendigheid zijn de horloges perfect geschikt voor buitenactiviteiten en atleten. De verschillende modellen zijn onderverdeeld in drie categorieën: Land, Zee en Lucht, wat betekent dat u uw horloge kunt kiezen naargelang uw behoeften. Ondanks of misschien wel dankzij het eenvoudige en comfortabele ontwerp voldoen de horloges aan de hoge eisen van officieren in het leger en zijn zij om die reden ook uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Dus als je een echt Zwitsers horloge wilt, is een horloge van Luminox onmisbaar voor een man!

Alpina – Een echt fabricage uurwerk

De Ferrari onder de horloges! De horloges van Alpina hebben niet alleen alle functies die een goed outdoorhorloge moet hebben, ze doen het ook zonder overbodige franje en concentreren zich op de essentiële zaken in outdoorhorloges. Alpina combineert niet alleen precisie, innovatie en hoge kwaliteit in zijn horloges, maar was ook de pionier onder de sporthorloges. Dankzij het eenvoudige maar sportieve en opvallende ontwerp van de horloges zijn ze altijd een blikvanger om de pols van een man en onmisbaar voor al wie zijn outfit wil opwaarderen. Alpina is niet alleen vanwege zijn uiterlijk, maar ook vanwege zijn prijsklasse een van de Ferrari’s onder de horloges. Natuurlijk moet je bij een duur horloge afwegen of je het geld wel wilt investeren, maar Alpina horloges zijn niet voor niets al meer dan 100 jaar een grote naam in de horlogewereld. Dus als u uw pols wilt sieren met een manufactuur uurwerk van hoge kwaliteit, moet u zich afvragen of investeren in een horloge van Alpina misschien niet de juiste keuze is.

Seiko – baanbrekende innovaties

Seiko horloges hebben een voorsprong op andere fabrikanten, niet alleen vanwege hun toonaangevende horlogetechnologie en precisie, maar ook vanwege hun innovaties. Seiko produceerde bijvoorbeeld het eerste kwartsuurwerk, maar is ook toonaangevend op het gebied van mechanische, kinetische en zonne-uurwerken. De mannelijke en sportieve horloges, zoals die van Sinn, zijn niet alleen geschikt voor landelijke buitenactiviteiten, maar ook voor duiken. U kunt dus niet alleen horloges van Seiko vinden in de verschillende prijssegmenten, maar u kunt ook uw keuze maken voor het juiste horloge tussen de verschillende buitengebieden, naast de verschillende uurwerken. Als u niet echt thuis bent op het gebied van horloges, maar u wilt wel een goed en robuust outdoorhorloge, dan vindt u misschien wat u zoekt bij die van Seiko. De grote verscheidenheid aan prijzen en de verschillende horloges zullen u helpen uw keuze voor het juiste horloge gemakkelijker te maken.

Wat zijn de horlogetrends voor 2019?

Polshorloges zijn waarschijnlijk een van de meest elementaire dingen die mensen hebben. De reden daarvoor is dat ze niet alleen veel functies hebben die onmisbaar zijn in het dagelijks leven, maar ook een steeds belangrijker accessoire voor mannen zijn geworden. Vandaag de dag bezitten mannen niet langer slechts één horloge, dat zij misschien geërfd hebben of voor veel geld hebben gekocht – nee! Mannen bezitten tegenwoordig gemiddeld meer dan één horloge, en dat is terecht. In het verleden ging het er alleen om dat horloges hun functie vervulden, namelijk dat je de tijd kunt aflezen en/of stilzetten, dat ze waterdicht zijn en in het beste geval ook duurzaam. Maar in deze tijd hechten mannen meer waarde aan de aanschaf van een horloge dan alleen aan functionaliteit. Ook mannen willen er goed uitzien, en horloges spelen daarbij een fundamentele rol. Hier kun je zien welke trends mannen in 2019 om hun pols zullen dragen.

Sport horloges

Met hun geïntegreerde hartslagmeter en GPS-, zwem- en analysefuncties zijn deze horloges een must voor elke atleet en afgestemd op zijn behoeften. Een goed sporthorloge heeft verschillende aspecten. Het waarschuwt u niet alleen afhankelijk van de situatie, maar stopt ook de opname van de trainingssessie om tot een nauwkeuriger evaluatie te komen. Het biedt ook geïntegreerde trainingsplannen en stelt u in staat uw eigen trainingsplan te synchroniseren. In 2019 is de metalen polsband een absolute must-have voor iedereen die er tijdens het sporten modieus uit wil zien.

Piloot horloges

Het pilotenhorloge, bekend sinds zijn ontstaan in 1900, werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de behoeften van piloten. Vandaag de dag is het echter een van de belangrijkste horloges voor mannen. Naast een zwarte wijzerplaat en een duidelijk afleesbare tijd, omvatten de typische kenmerken van een pilotenhorloge een grote kast met een eveneens gemakkelijk vast te pakken kroon. Het grote ontwerp maakt deze horloges nog mannelijker en is een must voor iedereen die de aandacht op zichzelf en zijn pols wil vestigen.

Smartwatches

Dit horloge bestaat al een hele tijd, maar is vooral in dit tijdperk van digitalisering en door fabrikanten als Apple en Samsung weer in de belangstelling gekomen. De functies van het horloge zijn bijna eindeloos en bieden een brede waaier aan qua design en prijssegment. Hij is niet alleen belangrijk op het gebied van sport en gezondheid (zoals het sporthorloge), maar toont u ook berichten en gemiste oproepen wanneer hij gesynchroniseerd is met uw mobiele telefoon, met andere woorden: de smartwatch is de mobiele telefoon voor om uw pols!

Minimalistische horloges

“Minder is meer” is het motto van deze horlogetrend. Naast een eenvoudig ontwerp en gedempte kleuren worden deze horloges vaak gekenmerkt door het ontbreken van cijfers op de wijzerplaat. Door het gebruik van weinig kleuren, die toch contrastrijk zijn, trekken de horloges ondanks hun eenvoud de aandacht.

Retro horloges

Retro. Dit zijn alle dingen die trendy waren in de tijd voordat jij er deel aan kon hebben en die nu uit de dood terugkomen. Onder de herrezenen zijn ook enkele horloges. We hebben het niet over de eeuwige, klassieke horloges uit de jaren van oma en opa, maar over de horloges waarvoor je je een paar jaar geleden zou hebben geschaamd. Retro is het nieuwe nieuw, en daarom een absolute blikvanger!

Chronografen

Een onsterfelijke trend. Chronografen met hun geïntegreerde stopwatch mogen dan geen nieuwe trend zijn, ze zijn een klassieker die nooit uit de mode raakt. Naast de extra wijzers wordt dit horloge vooral gekenmerkt door zijn zeer mannelijke design.

Platte horloges

Net als bij het minimalisme wordt hier iets gereduceerd. In dit geval heeft de verkleining van het horloge echter alleen betrekking op de kast. Hierdoor springen ze niet alleen visueel in het oog, maar door de kleinere behuizing zijn ze ook comfortabeler om te dragen.

Skelet horloges

Het skeletvormige horloge geeft een blik op de binnenkant van het horloge. Bij deze horloges zijn delen van het uurwerk zichtbaar gemaakt, waardoor de doorlopende beweging van de wijzerplaat zichtbaar wordt. Het is precies omwille van deze speciale eigenschap dat deze horloges bijzonder populair en begeerd zijn bij horlogeliefhebbers.

Sportieve polshorloges

De sportieve polshorloges worden gekenmerkt, wie had dat gedacht, door hun sportieve design. De cijfers van het horloge zijn meestal groot en opvallend, wat ook betekent dat de kast van het horloge meestal groter is. Er zijn echter ook sportieve horloges met een zeer minimalistisch ontwerp. Als u echter minder houdt van het design van een klassiek horloge en meer van de sportieve modellen, moet u zeker op zoek gaan naar sportieve polshorloges!

Welk horloge moet een man in 2019 in zijn garderobe hebben?

Horlogetrends zitten niet alleen in de verschillende modellen, ook qua kleuren en materialen zijn er verschillende dingen die dit jaar een must zijn voor elke man! Van volledig monochroom tot speciale kenmerken zoals kostbaar hout of goud en keramiek. Wij als Fashion Magazine hebben de belangrijkste trends op het gebied van horloges voor 2019 voor u op een rijtje gezet, zodat u ook dit jaar een echte trendsetter kunt zijn en een mooi accent kunt leggen met uw horloges!