Hugo Boss – Elegantie, van 1924 tot vandaag

Hugo Boss staat bekend om zijn puristische, elegante mode. Het Duitse modemerk werd in 1924 opgericht door Hugo Ferdinand Boss met de oorspronkelijke functie van een kleermakerij voor werkkleding in Metzingen, Baden-Württemberg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en het nationaal-socialisme waren 140 dwangarbeiders in de fabriek tewerkgesteld, evenals 40 krijgsgevangenen uit Frankrijk. Om dit te compenseren stortte het bedrijf in een internationaal fonds voor de schadeloosstelling van dwangarbeiders. Na het overlijden van de oprichter van de onderneming namen zijn schoonzoon en later zijn zonen de leiding van de onderneming over. In de daaropvolgende jaren werden de eerste herenkostuums geproduceerd, en vanaf 1960 begon het bedrijf internationaal uit te breiden met de serieproductie van kleding. In 1970 werd het eigen merk BOSS geïntroduceerd, dat vandaag de dag nog steeds staat voor luxueuze herencollecties. Ongeveer 20 jaar later werd dit kernmerk uitgebreid met de twee merken BALDESSARINI en HUGO.

Laatste reclamespot met Chris Hemsworth

https://www.youtube.com/watch?v=wuolDtCniKc

Modeshow: Hugo Boss voor mannen

De eerste Hugo Boss modecollectie voor vrouwen

Hugo Boss combineert purisme en elegantie

Het bedrijf sponsort golf en cultuur met een focus op hedendaagse beeldende kunst. In verband hiermee wordt om de twee jaar in samenwerking met de Guggenheim Foundation de HUGO BOSS PRIZE uitgereikt aan een kunstenaar die een sterke invloed heeft op de hedendaagse kunst.

https://www.instagram.com/p/BfQkj17B6RY/

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Feiten over Hugo Boss

Hugo Boss staat bekend om zijn puristische, elegante mode. Het modemerk werd in 1924 opgericht door Hugo Ferdinand Boss in de Duitse stad Metzingen.

  • De oorspronkelijke functie van de onderneming was de fabricage van werkkleding
  • Vanaf 1960 begon de onderneming uit te breiden met de serieproductie van kleding
  • Hugo Boss sponsort zowel golf als cultuur
  • Jonge kunstenaars ontvangen de HUGO BOSS PRIZE

Het merk Hugo Boss is meer dan kleding alleen: De SkyWalk door Alex Thomson

Het merk doet ook van zich spreken door verschillende sporten en evenementen te sponsoren. Hier in de spot met extreem zeiler Alex Thomson.

Hugo Boss-winkels zijn over de hele wereld gevestigd: Store Opening Dubai