Solo reizen: Onderweg in je eigen busje – Interview met Anni

Solo reizen met Anni! De travel influencer geeft tips voor je volgende vakantie! Anni komt uit een dorp van 300 inwoners waar ze opgroeide op een boerderij. Haar passie is alleen door de natuur reizen met haar hond in haar eigen busje. Op Instagram deelt de content creator dagelijks haar favoriete onderwerp, reizen, met haar bijna 130.000 volgers.

Ervaring als maker van reiscontent

Soloreizen zijn helemaal in! Op zoek naar tips en ervaringen voor je eigen avontuur? Anni vertelt over haar ervaringen als content creator, haar leven in een busje en geeft tips voor reisnieuwelingen die ook alleen willen reizen. In dit interview vind je suggesties en inspiratie voor het plannen van je eigen soloreis. Ontdek dit alles en meer hier!

Je vindt Anni’s sociale media hier:

Avontuur: Boerderij, eigen busje & geestelijke gezondheid

FIV: Hallo lieve Anni, bedankt dat je de tijd hebt genomen voor dit interview! Vertel ons eerst iets over jezelf.

Anni: Mijn naam is Anni, ik ben 28 jaar oud, kom uit een dorp met 300 inwoners, ben opgegroeid op de boerderij van mijn grootouders en ben na mijn opleiding tot hotelmanager voor in totaal 6 jaar naar München verhuisd, waar ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Ik reis graag solo met mijn hond en zelfgebouwde Van Elmo en deel veel op sociale media over (solo)reizen, dapper zijn, mentale gezondheid en ook het onderwerp relaties en welzijn.

Wees vrij! Voordelen van soloreizen

FIV: Je reist graag alleen. Welke voordelen heeft dit voor jou en wat vind je het spannendst aan solo reizen?

Anni: Ik ben altijd spontaan en kan precies doen waar ik zin in heb. Je bent absoluut ongebonden en vrij in je aanpak.

FIV: Voel je je soms eenzaam op je soloreizen? Zo ja, hoe ga je daarmee om?

Anni: Ik voel me nooit eenzaam, niet alleen omdat ik meestal mijn hond bij me heb, maar ook omdat ik ervan geniet om gewoon alleen te zijn.

Thuis op wielen: Reizen met Van

FIV: Op Instagram ben je meestal op reis te zien in je busje. Hoe ga je om met het feit dat reizen in een busje vaak betekent dat je beperkte toegang hebt tot internet en elektriciteit?

Anni: Het doet me echt veel en na elke busreis waardeer ik nog meer alle dingen die we thuis als vanzelfsprekend beschouwen. Er is altijd elektriciteit, warm water, er is waarom om je heen, alles kan sneller.

Met het busje ben ik waar ik me het prettigst voel: midden in de natuur.

Ervaringen met daktenten: De voordelen

FIV: Op welke plaatsen vond je kamperen het leukst en waarom?

Anni: Het maakt niet uit waar, als het maar in de natuur is. Maar ik ben erg verliefd geworden op Noorwegen en Zweden.

FIV: In een van je posts laat je zien hoe je overnacht in een daktent. Wat zijn de voordelen ten opzichte van een conventionele tent?

Anni: Een daktent heeft veel voordelen, het is hoog en je hoeft niet bang te zijn dat er dieren in de tent komen. Het is stabieler, het past op bijna elke auto en je hebt een 1A uitzicht op alles rondom.

Driepoot als hulpmiddel: alleen inhoud produceren

FIV: Je bent een onafhankelijke contentmaker. Hoe produceer je je inhoud als je alleen bent?

Anni: Ik heb altijd mijn statieven bij me, het duurt allemaal wat langer maar ik hou van filmen en foto’s maken. Mijn camerastatief heeft zelfs een naam: Ramon.

FIV: Je hebt bijna 130.000 volgers op Instagram. Heb je een aantal van je abonnees kunnen motiveren om soloreizen te proberen?

Anni: Ja, en er is echt niets beters voor mij dan het lezen van deze dankbare berichten. Mensen inspireren om tijd met zichzelf door te brengen en de natuur te waarderen is echt geweldig en ik vind het heel bevredigend.

Reisplannen kiezen: Plannen of spontaan?

FIV: Je hebt naar veel verschillende plaatsen gereisd. Hoe kies je je reisroutes?

Anni: Om eerlijk te zijn is mijn motto meestal: “Planloos is het plan”.

Ik heb meestal één bestemming en al het andere op de route plan ik spontaan. Zelfs als ik alles plan, verander ik meestal van gedachten en plan ik het anders dan ik had gepland.

Tips voor soloreizen

FIV: Heb je tips voor mensen die ook alleen willen reizen maar nog twijfelen?

Anni: Niet te veel nadenken, gewoon doen! Wees moedig en stap uit je comfortzone!

FIV: Tot slot, in een notendop, wat zijn jouw top 3 soloreisbestemmingen voor beginnende reizigers?

Anni: Oostenrijk, Zweden en Noorwegen

Tip van de redactie: Lees hier meer over Oostenrijk, Zweden en Noorwegen.

FIV: Bedankt voor dit interessante interview! Het allerbeste op je reizen!

Anni’s sociale media: Kijk op Solo Travel!

Hier vind je meer over Anni: