Lena Gercke – Allround talent: model, presentatrice en jurylid

In 2006 werd het eerste seizoen van het castingprogramma“Germanys next Topmodel” uitgezonden. De eerste winnares, die ook vandaag nog zeer succesvol is, was Lena Gercke. Zij kreeg een modellencontract bij IMG Models en ze kwam op de cover van het Duitse Cosmopolitan magazine. In dit artikel leest u hoe haar carrière en privé-leven zich na die tijd ontwikkelden.

Lena Gercke – De eerste winnares van GNTM

Lena Gercke is geboren in Marburg op 29 februari 1988. Op 18-jarige leeftijd nam zij deel aan Heidi’s casting show GNTM, versloeg haar concurrenten en won de titel. Maar dit was niet de eerste keer dat Lena bewonderd werd door de modewereld. Ze werd in 2004 ontdekt bij een casting voor een fastfood keten. Lena Gercke is een van de winnaressen wier carrière daarna een hoge vlucht nam. Niettemin was het eerste wat Lena na haar overwinning deed, afstuderen aan de middelbare school. Onderweg bleef zij als model werken in de grootste modehoofdsteden voor bekende ontwerpers zoals Laurèl. Van 2009 tot 2013 bewees de mooie blondine zich voor het eerst als presentatrice bij “Austria’s next Topmodel”. In 2013 mocht zij dan deel uitmaken van de jury van “Das Supertalent”. Zij mocht ook het tijdschrift “rood” op ProSieben presenteren. Lena Gercke heeft al veel andere shows mogen presenteren, ze geniet vooral van het presenteren van de muziekshow The Voice of Germany. De nu 30-jarige is ook meer dan succesvol als model. Zij staat onder contract bij verschillende modellenbureaus, waaronder Muse Models uit New York, Elite Model Management uit Milaan en Select Models uit Londen. Ze staat graag in verschillende tijdschriften, zoals Gala of Jolie.

Ze vindt het natuurlijk geweldig #therealme

Onlangs plaatste Lena deze foto op haar Instagram-account en schreef eronder dat ze voortaan meer van dit soort foto’s wil plaatsen, omdat ze wil dat mensen eerlijker tegen zichzelf zijn en voor zichzelf gaan staan. Ze heeft genoeg van Photoshop en filters. Ze riep alle fans die het met haar eens zijn op om de hashtag #therealme te gebruiken. Degenen die denken dat het verkeerd is en dergelijke dingen niet willen zien, vraagt ze vol vertrouwen haar niet langer te volgen. De laatste tijd vind je weinig van zulke foto’s op haar Instagram-account. Heeft Lena het opgegeven om een positieve invloed op de wereld te hebben? Zeker niet. Lena heeft gewoon een baan waarbij ze er altijd “perfect” uit moet zien. Of het nu gaat om reclame voor make-up of een moderatieklusje, haar uiterlijk moet altijd tiptop in orde zijn.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

https://www.instagram.com/p/BmqyRfJFWRX/

Lena’s liefdesleven: Vriendje? Bruiloft?

Lena Gercke’s eerste publieke liefde was Jay Khan, die lid was van de boyband US5. Drie jaar lang, van 2006-2009, waren de twee een stel. Naderhand beweerde ex-man Vince Tomas dat de relatie slechts in scène was gezet. Hij was zelfs van mening dat Vince homo was.

Een paar jaar later stonden ze bekend als het droompaar bij uitstek. Lena Gercke en de voetbalster Sami Khedira waren een koppel van 2011 tot 2015. Tussendoor was er zelfs sprake van een huwelijk. Lena had het altijd goed gedaan als vrouw van een speler aan de zijde van Sami Khedira. De schok voor de fans was des te groter toen de twee hun scheiding aankondigden.

Korte tijd later toonde Lena zich weer verliefd. Zij had een nieuwe man aan haar zijde en dat was Kilian-Müller-Wohlfahrt, de zoon van de teamarts van FC Bayern München en het Duitse nationale voetbalelftal. De twee hadden een relatie van twee-en-een-half jaar, waarin ze zelfs gingen samenwonen. Toen de twee vervolgens toch hun scheiding aankondigden, publiceerde Lena: “Wij zijn een paar weken geleden in alle vriendschap en met het grootste respect voor elkaar uit elkaar gegaan. Wij vragen om uw begrip dat verdere details niet met het publiek zullen worden gedeeld.” Dus de mooie blondine is weer vrijgezel sinds mei dit jaar. Dat zou veel mannen gelukkig moeten maken.

https://www.instagram.com/p/Bp4OmTCAPZR/

Lena’s zus: Yana Gercke

Lena heeft twee zussen. Een van hen is haar vier jaar jongere halfzus Yana Gercke. De 26-jarige heeft een Iraanse moeder en is ook succesvol. Zij zingt met succes in haar band “Oh Alaska” en studeert momenteel medicijnen. Zij jaagt haar twee grote dromen na en is goed op weg om haar dromen te verwezenlijken. Lena is intussen zelfs tante geworden, want haar zus is moeder geworden van een zoontje. Succes zit zeker in de familie.