Camping aan de Oostzee: goedkope accommodatie met daktent, kind & hond

Strand, zee, kampvuur en tijd met het gezin – dat is wat kamperen in Noord-Duitsland kan zijn. Zomervakanties zijn vooral leuk in het noorden, omdat de afkoeling in de Noordzee of de Oostzee hard nodig is, vooral op warme dagen. Op de vele campings maken de kinderen vaak snel nieuwe vriendjes en soms vormen ze zelfs vriendschappen die een leven lang duren. Afgezien daarvan kunt u in Noord-Duitsland een aangename onderbreking van de monotone dagelijkse routine krijgen. De natuur is onvergelijkbaar en laat een blijvende indruk na. Lees hier alles over de mooiste plekjes om te kamperen in Noord-Duitsland.

Oostzee: Goedkope campings in Mecklenburg-Vorpommern

Als u tijdens uw vakantie op het prachtige eiland volop van de natuur wilt genieten, het leven van alledag achter u wilt laten en de schilderachtige flair van het eiland wilt ervaren, moet u besluiten om te gaan kamperen op Usedom. U kunt alles wat het vakantieparadijs te bieden heeft meenemen en toch een euro of twee besparen, want kamperen in de natuur is een stuk goedkoper dan verblijven in een hotel of vakantiewoning. Usedom is zeer ongerept en de vele campings bieden adembenemende landschappen. De campings liggen verspreid over het hele eiland langs de kust of in het binnenland en zijn allemaal centraal gelegen bij het strand en de promenade. Ben je geïnteresseerd in kamperen? Lees hier meer over accessoires en kampeeraccessoires.

Speciale kampeerhoogtepunten:

 • Natuurlijke atmosfeer
 • Voordelige vakantieoptie
 • Rust en ontspanning ver weg van het dagelijkse leven
 • Geniet van de tijd met je dierbaren

Kamperen ver weg van het dagelijkse leven: een gevoel van vrijheid in de natuur

Wanneer je kampeert, ver weg van het dagelijkse leven en de technologie, kun je genieten van de rust, luisteren naar het gebrul van het kampvuur en de sterrenhemel op je in laten werken. Of u nu met vrienden of familie bent, u kunt het beste van uw tijd samen maken om oude verhalen uit te wisselen, gezellig bij elkaar te zitten of gewoon te ontspannen. In het beste geval doet u ook nieuwe kennissen op, want de meeste campings bieden veel ruimte voor bezoekers en daardoor kunt u veel ruimdenkende nieuwe mensen ontmoeten.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Dus als u ten volle wilt genieten van het natuuraspect van uw vakantie en een meer afwisselende en bewogen tijd wilt hebben, moet u dit avontuur aangaan en gaan kamperen op Usedom om nog lang te kunnen nagenieten van deze buitengewone vakantie. Hier hebben we een paar tips voor u uitgezocht voor centrale campings die populair zijn bij vakantiegangers en die u zeker moet overwegen tijdens uw reis naar Usedom.

Camping Stubbenfelde

4.4 sterren / 805 beoordelingen

 • Adres: Waldstraße 12, 17459 Ückeritz
 • Telefoon: 038375 20606

Camping Pommeren

4.4 sterren / 825 beoordelingen

 • Adres: Dr.-Wachsmann-Straße 40, 17454 Zinnowitz
 • Telefoon: 038377 40348

Camping “Ostseeblick” Trassenheide

4.4 sterren / 498 beoordelingen

 • Adres: Zeltplatzstraße 20, 17449 Trassenheide
 • Telefoon: 038371 20949

Natuurcamping “Am Strand

4.1 sterren / 510 beoordelingen

 • Adres: Auf dem Campingplatz 1, 17459 Ückeritz
 • Telefoon: 038375 20923

Natuur Camping Usedom

4.1 sterren / 366 beoordelingen

 • Adres: Zeltplatzstraße 20, 17440 Lütow
 • Telefoon: 038377 40581

Rostock & Warnemünde van boven – Oostzee Video

Kijk eens naar Rostock en Warnemünde. Hier kunt u de Oostzee vanuit vogelperspectief zien.

Camping in Hamburg – Prijzen ElbeCamp

Camping ElbeCamp – De ElbeCamp camping is waarschijnlijk de bekendste camping en biedt een perfecte ervaring voor jong en oud. Het ligt direct tussen het Elbe-strand in Wittenbergen en de oever van Falkenstein. Met zijn ligging in de bosrijke omgeving van Geesthang, biedt de camping een verblijf dicht bij de natuur zoals nergens anders. Bovendien zorgt de ideale ligging ervoor dat u kunt genieten van een handvol activiteiten. Watersporten, zwemmen, joggen of fietsen, de familiecamping biedt alle mogelijke activiteiten voor de kleintjes. Het is gewoonlijk geopend van eind maart tot eind oktober.

Adres en routebeschrijving – voorbeeld camping ElbeCamp

 • Camping ElbeCamp
 • Falkensteiner Bank 101
 • 22587 Hamburg

Prijzen voor tenten

 • Tent klein (1-3 persoons tent): 7,90 Euro
 • Tent medium (4-6 persoons tent): 11,20 Euro
 • Tent groot (6-8 persoons tent): 13,90 Euro

Prijzen voor overnachting

 • 1 volwassene vanaf 18 jaar: 7,50 Euro
 • Kinderen van 0-3 jaar: gratis
 • Kinderen van 4-13 jaar: 2,50 Euro
 • Jongeren van 14-17 jaar: 3,90 Euro

Prijzen voor sanitaire voorzieningen, elektriciteit & co.

 • Basisprijs elektriciteit/dag (plus verbruik) = 1,65 Euro
 • Elektriciteit in kW/h (berekend volgens verbruik) = 0,65 Euro
 • Watertank vullen = 4,90 Euro

Camping in Rügen: goedkoop & natuurlijk in Mecklenburg-Vorpommern

Een andere mogelijkheid om op Rügen te overnachten is op een camping. Ofwel komt u aan met uw camper en kunt u gemakkelijk parkeren op een van de populaire campings, ofwel kampeert u in de open lucht. Met deze optie kunt u volop genieten van de natuur en een pauze nemen van het anders zo stressvolle dagelijkse leven.

s Avonds rond het kampvuur zitten, naar de sterrenhemel kijken en in het beste geval nieuwe kennissen maken – kamperen op Rügen zal u beslist een onvergetelijke tijd in de natuur bezorgen. Als u altijd al uw bed hebt willen inruilen voor een luchtbed om van alle facetten van uw vakantie op een eiland te kunnen genieten, moet u zeker kiezen voor kamperen, wat ook goedkoper is. Ik heb een paar populaire kampeerplekken voor u uitgezocht:

 1. Camping Drewoldke
 2. Natuurcamping Alt Reddevitz
 3. Natuur Camping Rügen-Pritzwald

Rügen vanuit de hoogte – drone video

Hier kunt u Rügen van bovenaf zien. Deze video is gemaakt met een drone in 2018.

Camping aan de Noordzee – Familie, Sport & Plezier

De Noordzee ligt praktisch aan uw voeten voor de camping, het aanbod van vrijetijdsactiviteiten aan de Noordzee is ongelooflijk. Talrijke campings liggen als parels aan een ketting langs de Noordzeekust en hebben bijna altijd een directe toegang tot de zee. Voor al wie er van houdt om tijdens het kamperen de zilte zeelucht rond zijn neus te laten waaien, is de Noordzee de ideale vakantiebestemming.

Veel campings bieden een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten, vooral voor gezinnen. Veel campings zijn het hele jaar geopend, zodat u ook in het laagseizoen een rustig plekje kunt vinden. Als u tussendoor zin hebt in een uitstapje naar de stad, is dat ook geen probleem – ongeacht de getijden kunt u van hieruit gemakkelijk verschillende winkelsteden bereiken. Kamperen aan de Noordzee is een ware belevenis van schoonheid, gastvrijheid en natuurlijkheid. FIV Magazine heeft de 10 beste campings aan de Noordzee voor u geselecteerd:

De top 10 campings aan de Noordzee:

 1. Noordzee Camping Neuharlingersiel
 2. Strand en familiecamping Bensersiel
 3. Noordzeekamp Norddeich GmbH
 4. Kamperen op de dijk Noordzee
 5. Camping aan het Noordzeestrand
 6. Camping Harlesiel
 7. Insel-Camping-Borkum
 8. Camping Altfunnixsiel
 9. Camping Neuharlingersiel
 10. Camping Amrum

Zonsondergang aan de Noordzee – Video

Bekijk de zonsondergang op de Noordzee vanuit een onvergelijkbaar perspectief.