Marketingtips voor door gebruikers gegenereerde content (UGC): 15 deskundige trucs voor goede video’s

Door gebruikers gegenereerde content – In het digitale tijdperk speelt door gebruikers gegenereerde content (UGC) een steeds belangrijkere rol in marketing. Het creëren van content door klanten en fans biedt bedrijven de mogelijkheid om een betrokken community op te bouwen die hun merkboodschappen deelt en verspreidt. Maar hoe kun je UGC gebruiken voor meer bereik, meer likes, meer leads en uiteindelijk meer verkoop? In dit artikel geven we 15 beproefde tips waarmee je het volledige potentieel van UGC-marketing kunt benutten.

Samenwerking met Creatorn

De eerste 5 tips laten zien hoe je meer bereik, meer likes, gekwalificeerde leads en uiteindelijk meer omzet kunt genereren op TikTok, Instagram, YouTube & Co. door te werken met getalenteerde micro-influencers en langdurige partnerschappen.

1. vergroot het bereik met micro-influencers

Bereik specifieke nichegemeenschappen en hun toegewijde volgers om je UGC toegankelijk te maken voor een bredere doelgroep.

2. meer likes door een gerichte benadering van de doelgroep

Werk samen met makers wiens doelgroep perfect aansluit bij jouw aanbod om meer likes en een actieve community te krijgen. Het alternatief voor organisch bereik is altijd social ads, waarbij je kunt adverteren bij zeer precieze doelgroepen, bijvoorbeeld op interesses, leeftijd of zelfs woonplaats. Lees hier meer: Social ads (advertising) tips.

3. leads genereren met langdurige partnerschappen

Bouw sterke partnerschappen op met makers om voortdurend meer gekwalificeerde leads te krijgen en je verkoopkansen te vergroten.

4. Verkoop verhogen door creatieve vrijheid

Geef makers creatieve vrijheid om authentieke UGC-content te maken die je doelgroep betrekt en tot meer conversies leidt.

5. call-to-action voor meer verkoop

Integreer duidelijke oproepen tot actie in UGC-berichten om volgers aan te moedigen je producten of diensten direct te kopen.

Hoe ziet een goede call-to-action eruit?

Veel mensen houden bijvoorbeeld van vitamines, zoals vitaminecomplex B5:

Afbeelding:

Toont een persoon met een stralende huid en gezond haar.

Tekst:

“Ik ben zo enthousiast over dit B5 vitaminecomplex! Sinds ik het aan mijn dagelijkse routine heb toegevoegd, is mijn huid veel gladder en mijn haar voelt veel gezonder aan. Het is ongelofelijk hoeveel verschil één product kan maken. #Beautysecret #B5Vitamine #glowingskin”.

Dit UGC bericht toont de resultaten van één persoon die het B5 vitaminecomplex heeft gebruikt en deelt haar ervaring van een verbeterde huid- en haargezondheid.

Of een ontharingsapparaat:

Afbeelding:

Toont een vrouw die het ontharingsapparaat gebruikt en een glad been laat zien.

Tekst:

“Ik ben gewoonweg verliefd op dit ontharingsapparaat! Het maakt scheren zo snel en gemakkelijk. Geen sneetjes of irritatie meer en mijn huid blijft dagenlang zijdezacht. Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? 😍 #haarverwijdering #smoothlegs #gamechanger”.

In dit UGC-artikel wordt het ontharingsapparaat gepresenteerd door een vrouw die blij is met de voordelen van het apparaat en pronkt met haar gladde benen.

Deze voorbeelden maken gebruik van authentieke gebruikerservaringen om de impact en effectiviteit van de producten aan te tonen en anderen aan te moedigen ze ook te proberen. UGC-posts zijn vaak bijzonder overtuigend omdat ze van echte mensen komen en potentiële klanten een gevoel van betrouwbaarheid geven.

Goede berichten op sociale media

Ontdek hoe u uw bereik kunt vergroten, meer ‘vind ik leuks’ kunt genereren, leads kunt werven en uiteindelijk uw verkoopcijfers kunt verhogen door middel van gevarieerde inhoud, tijdgeoptimaliseerde posts en actieve interacties op sociale media.

1. meer bereik door gevarieerde inhoud

Deel gevarieerde content die verschillende emoties aanspreekt om een breder publiek te bereiken en je bereik te vergroten.

2. verhoog het aantal ‘vind ik leuk’-berichten met tijdoptimalisatie

Publiceer je berichten op de momenten dat je doelgroep het meest actief is om meer likes en interacties te krijgen.

3. leads genereren door actieve interactie

Ga actief de dialoog aan met je community om het vertrouwen van je volgers te winnen en leads van hoge kwaliteit te genereren.

4. Meer verkopen door emotionele inhoud

Gebruik emotionele verhalen en inhoud die de band met je merk versterken en potentiële klanten aanzetten tot kopen.

5. Verhoog het aantal vind-ik-leuks en verkopen met visuele esthetiek

Zorg ervoor dat je berichten esthetisch aantrekkelijk zijn om meer likes te krijgen en de kans op verkoop te vergroten.

Bonustip! Nog meer bereik?

Lees hier meer over influencer marketing en het werken met grotere makers:

Door gebruikers gegenereerde inhoud voor advertenties

Ontdek hoe je je advertenties kunt optimaliseren door klantbeoordelingen, authentieke afbeeldingen, emotionele verhalen en een duidelijke call-to-action slim te integreren om meer bereik, likes, leads en verkopen te realiseren.

1. vergroot het bereik met klantbeoordelingen

Gebruik klantbeoordelingen in je advertenties om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen en het bereik van je advertenties te vergroten.

2. Meer likes door authentieke afbeeldingen

Gebruik authentieke afbeeldingen van klanten om de geloofwaardigheid van je advertenties te vergroten en meer likes te krijgen.

3. leadgeneratie met emotionele verhalen

Vertel emotionele verhalen in je advertenties om een sterke band met je doelgroep te creëren en gekwalificeerde leads te genereren.

Wat betekent dat?

Hier is een klein voorbeeld van een advertentie voor een fitnessstudio:

Afbeelding:

Toont een voor en na foto van een persoon die een fysieke transformatie heeft ondergaan.

Tekst:

“Van twijfel naar kracht! Onze fitnesscommunity heeft het leven van veel mensen veranderd. Start vandaag nog je reis naar een gezondere en fittere jij. Meld je aan voor een gratis proefperiode en word onderdeel van onze inspirerende succesverhalen!”

Deze advertentie vertelt het emotionele verhaal van een fysieke transformatie en moedigt potentiële klanten aan zich aan te melden voor een proefperiode om deel uit te maken van de inspirerende succesverhalen van de sportschool.

4. de verkoop verhogen door de klant erbij te betrekken

Bied klanten de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het UGC-proces om de interesse te vergroten en uiteindelijk meer verkoop te stimuleren. Als klanten zien dat hun eigen bijdragen worden gebruikt in advertenties, voelen ze zich gewaardeerd en zijn ze eerder geneigd om je product te kopen.

5. Meer verkopen door duidelijke call-to-action

Integreer een duidelijke oproep tot actie in je UGC-advertenties om het conversiepercentage te verhogen en de verkoop te stimuleren. Een duidelijke oproep tot actie zoals “Koop nu” of “Registreer nu” motiveert kijkers om direct op je advertentie te reageren en een actie te ondernemen.

15 trucs voor UGC van onze expert

Met de juiste strategieën en het effectieve gebruik van door gebruikers gegenereerde content kun je het bereik van je merk aanzienlijk vergroten, meer likes en leads genereren en uiteindelijk je verkoopcijfers een boost geven. Door klanten actief te betrekken en hun content te gebruiken in advertenties, creëer je een hechte band met je community en bevorder je het vertrouwen van potentiële klanten in je merk.

Met dank aan onze social media expert x Social Media One.

De beste marketingbureaus [jaar]

Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt… hier vind je de beste aanbevelingen voor marketingbureaus in heel Duitsland. Online marketing, social media marketing, social ads, TikTok, Instagram… alles wat je nodig hebt!