Mode blogger Sara van sarabow.com

Sara Bow begon haar carrière als modeblogger al op jonge leeftijd en groeide gestaag met haar succes. Naast haar carrière in de modewereld werkt Sara als visagiste en is ze een social media expert. Ik sprak met de ambitieuze jonge vrouw over het begin van haar blog www.sarabow.com, haar modefavorieten en de modestad München.

Sara Bow: De hobby werd een beroep

FIV: Hey Sara, je begon met bloggen toen je 14 was, hoe ben je op zo’n jonge leeftijd op het idee gekomen?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Om eerlijk te zijn, ik had gewoon geen zin om te leren voor school. Toen ik op internet aan het surfen was, kwam ik de eerste Amerikaanse blogs tegen en wilde ik het zelf uitproberen.

FIV: Over welke onderwerpen blogde je in het begin, hoe zijn de onderwerpen tot nu toe veranderd?

In het begin, postte ik alleen mijn outfits. Om precies te zijn, in selfie-modus voor de spiegel en dan maakte ik mijn gezicht onherkenbaar met verf. Ik wilde niet dat iemand me zou herkennen! Vandaag werk ik samen met een vaste fotografe, Marina Scholze, en blog ik ook veel over cosmetica en privé-onderwerpen.

FIV: Ondertussen ben je ook nog visagiste en social media expert, hoe combineer je dat allemaal?

Ik werk 7 dagen per week en echt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Maar als je van je werk houdt en het leuk vindt, voelt het niet zozeer als werk.

FIV: Heb je een truc voor stressvolle situaties?

Zet alles een half uur uit en trakteer jezelf op een powernap. Dat helpt me ongelooflijk! Anders, de goede oude to-do lijst helpt me altijd. Als ik duizend dingen aan mijn hoofd heb, neem ik even de tijd en schrijf alles wat ik nog moet doen op een stuk papier. Dan heb ik een beter overzicht en kan ik effectiever aan de slag.

Mode blogger Sara over München

FIV: In hoeverre inspireert de stad München en haar modewereld u?

De modewereld wat minder, anders zou ik waarschijnlijk elke maand helemaal blut zijn…maar ik hou van de gebouwen en de geschiedenis achter München. Als ik een dag vrij kan nemen, ga ik graag naar galeries of musea.

FIV: Heb je een speciaal rolmodel?

Mijn moeder! Ze is een absolute powervrouw!

FIV: Wat zijn uw modefavorieten en uw mode must-haves in München?

Modefavorieten zijn voor mij, net als mode-musthaves uit München, hoogwaardige klassiekers. Mijn zwarte vintage Chanel, bijvoorbeeld. Het is tijdloos en gewoon chique. Je kunt hem zowel overdag als ‘s avonds dragen – een geweldige investering waar ik geen spijt van heb gehad.

FIV: Heeft u, als expert, een actuele of tijdloze beauty/styling tip voor uw lezers?

Met alle middelen! Pas op! Dat is het allerbelangrijkste. Het maakt niet uit welke lippenstift, welke kleuren oogschaduw of wat dan ook – zonder een goede basis ziet alles er stom uit. Win professioneel advies in en investeer meer in de juiste verzorging dan in een nieuwe lipgloss.

FIV: Wat vindt u van de styling van de Duitse vrouwen, vooral in München?

Ik vind de stijl van München wel goed. Ik zou uren in een café kunnen doorbrengen en gewoon de verschillende modestijlen en mensen observeren. Je vindt hier echt een grote verscheidenheid aan stijlen (ook al is het niet zo extreem als in Berlijn, bijvoorbeeld).

FIV: Wat maakt de modestijl van München bijzonder?

Ik hou het meest van de elegantie en de mix van grote designer stukken in München.

sara-bow-fashion-lifestyle-bloggerin-make-up-artist

Sara’s hart behoort aan Tokio

FIV: Welke stad is je favoriete modestad en waarom?

Ik verloor mijn hart in Tokio. Ik heb veel van de wereld afgereisd, maar nergens hebben de mensen me meer gefascineerd dan daar! Mensen durven iets te doen, emuleren geen stijl – maar ontwikkelen een eigen stijl. Je vindt er de meest creatieve outfit combinaties.

En last but not least: Wat zijn uw volgende stappen en plannen voor de toekomst?

In de toekomst wil ik natuurlijk mijn bedrijven blijven uitbouwen. Ik wil mensen inspireren en motiveren om hun dromen waar te maken. Niets is onmogelijk – als je er maar voor vecht en werkt!

FIV: Hartelijk dank voor het interview Sara!

Meer informatie over blogger Sara:

www.sarabow.com