Berlijn Fashion Week AW23/24: Hoogtepunten van shows en catwalks

Fashion Week in Berlijn: de shows & hoogtepunten van de catwalk! Twee keer per jaar nodigt de Duitse hoofdstad een internationaal publiek uit om de laatste trends van beroemde Duitse ontwerpers te zien tijdens het grootste mode-evenement van Duitsland. Ik ben onderweg naar de Berlin Fashion Week met shows van Marcel Ostertag, Namilia, Killian Kerner, Anja Gockel en nog veel meer. Hier zijn de hoogtepunten van mijn 3 dagen in Berlijn voor jou!

Dinsdag: W.E4.Fashion Day met Rebekka Ruétz, Marcel Ostertag & meer

Voor het eerst in de geschiedenis van de Berlin Fashion Week presenteren de vier ontwerpers Rebekka Ruétz, Marcel Ostertag, Kilian Kerner en Danny Reinke een nieuw concept voor Fashion Week 2023. Onder het motto “Hand in Hand, samen voor Berlijn” tonen de vier ontwerpers hun nieuwe collecties in de Bolle Festsäle. Het doel: samen optrekken en samenwerken! De W.E4. Fashion Day moet Berlijn de komende jaren verrijken en haar imago als modemetropool versterken.

Bekijk outfits van de catwalk hier:

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

 • Rebekka Ruétz
 • Marcel Ostertag
 • Kilian Kerner
 • Bobkova

Woensdag: Damur, Namilia en Marc Cain

Natuurlijk mogen shows van Anja Gockel en Marc Cain niet ontbreken op de Berlin Fashion Week; zij zijn al vele jaren regelmatig vertegenwoordigd op het evenement. Maar ook Oekraïense ontwerpers presenteren hun collecties. Een hoogtepunt is de comeback van Namilia, na drie jaar niet op de catwalk te hebben gelopen.

Bekijk outfits van de catwalk hier:

 • Dzhus
 • Damur
 • Anja Gockel
 • Litkovska
 • Namilia
 • Marc Kaïn

Donderdag: Haderlump en Jean Gritsfeldt

Op donderdag zijn er shows van het in Berlijn geboren label Haderlump en het Oekraïense modemerk Jean Gritsfeldt. Beide collecties bevatten experimentele en innovatieve ontwerpen die je aan het denken zetten.

Bekijk outfits van de catwalk hier:

 • Haderlump
 • Jean Gritsfeldt

Conclusie

Drie dagen Berlijn en eindelijk weer Fashion Week met shows, side events en natuurlijk de vele beurzen. De Berlin Fashion Week van dit jaar liet opnieuw zien hoe divers en mooi Berlijnse mode kan zijn. Mijn hoogtepunten zijn zeker de W.E4. Fashion Day, met ontwerpen van vier ontwerpers die al jaren nauw verbonden zijn aan de Berlin Fashion Week, de langverwachte comeback van Namilia en de ontroerende mode van de Oekraïense ontwerpers die al een jaar lang meer dan welkom zijn op de Berlin Fashion Week.

Berlijn Modeweek: Verhaal

De Berlin Fashion Week is een jaarlijks evenement gewijd aan de presentatie van nieuwe modecollecties voor het komende seizoen. Het werd in 2003 gelanceerd door de Berlijnse modebeurs Premium Exhibitions en wordt sindsdien twee keer per jaar gehouden, meestal in januari en juli.

Het evenement dient als platform voor Duitse en internationale ontwerpers om hun nieuwste collecties te presenteren. In de loop der jaren is de Berlin Fashion Week uitgegroeid tot een belangrijk evenement in de internationale mode-industrie en trekt het elk jaar talrijke bezoekers en mediavertegenwoordigers van over de hele wereld.

Tijdens de Fashion Week vinden talloze modeshows, tentoonstellingen, feesten en andere evenementen plaats. De Berlin Fashion Week staat ook bekend om de ondersteuning van opkomend talent en de focus op duurzaamheid en innovatie in de mode-industrie.

Modeweek Berlijn AW23/24

Shows & Runway Highlights – 3 dagen op pad tijdens de Berlin Fashion Week met shows van Marcel Ostertag, Damur, Anja Gockel, Killian Kerner en nog veel meer. Hier zijn de hoogtepunten voor jou:

 • Modeweek Berlijn AW23/24